סכין יפנית

nutmeg

New member
זה הזכיר לי

את הבדיחה הבאה: איש אחד הולך ביער ופתאום רואה חיה, הוא שואל אותה- חיה ! חיה ! מי את ? והיא עונה לו אני אריה. הוא ממשיך ורואה עוד חיה והוא שואל אותה- חיה ! חיה ! מי את ? והיא עונה לו- אני תנין. הוא ממשיך ופתאום רואה עוד חיה והוא שואל אותה- חיה ! חיה ! מי את ? והיא עונה לו- אני כלב זאב. הוא אומר לה תחליטי את כלב או זאב ! אז היא אומרת לו אבא שלי היה זאב ואמא שלי היתה כלב. הוא ממשיך ורואה עוד חיה והוא שואל אותה- חיה ! חיה ! מי את? היא עונה לו - אני דב נמלים ! אז הוא אומר לה- עד כאן! זה כבר מוגזם!

אוֹחַ

New member
צדיקה אחת בסדום...

אבל תודי שהרעיון של נוטמג יותר יפה... או שהיא בכלל התכוונה שאני קרציה...

nutmeg

New member
ממש לא התכוונתי אליך!

ככה דמינתי זבוב שנדבק כומו מגנט ונזכרתי בקרציות. ככה זה אסוציאציות. וגם ידעתי שזה לא נכון...

אוֹחַ

New member
אני פשוט לא קולט איך אתם קולטים

את התגובות שבאמצע השרשורים. לקח לי יום תמים להבחין... אני יודע שלא התכוונת אלי. אבל לא משנה, עם הזמן את תתכווני.

shellyland

New member
אתם מפדחים אותי

הבטחתי לענת שבטוח תדעו, ועכשיו יצאתי סתם קשקשנית. מה גם שבעניין שקדי המרק לא ידעתם לעזור לה - אז בכלל היא כבר לא מאמינה לי שאתם באמת יודעים משהו. מה יהיה? התצילו את כבודי האבוד בעבודה?

nutmeg

New member
בטח מישהו החליט

שהפטנט הזה הגיע מיפן... לא יודעת. בכל אופן הרבה לפני שהיתה סכין יפנית בכל קרביץ מצוי בשלל צבעי הקשת, היה לאבי בארגז הכלים סכין דומה אך יותר אימתני, עשוי מתכת ובצבע אפור-של- כלי-עבודה שפשוט נקרא בפיו סכין חיתוך [כאילו שבסכינים אחרים עושים משהו אחר]. ההבדל בין החיתוך ליפנית הוא בצבע, בגודל (חיתוך יותר גדול) ובעובדה שאי אפשר לשבור את חוד הלהב ולקבל להב חדש וחד. לסכין החיתוך היה להב אחד יצוק ואימתני... כלי כלי... היפנית, כמו כל מיני דברים אחרים המגיעים מיפן היא מפלסטיק, צבעוני, קל, מתפרק ומתחדש - בקיצור... איך לא חשבנו על זה קודם.

zimes

New member
גם לאבא לי יש כזה בארגז.

אולי כי עם היפני עושים מגזרות נייר?

גנגי

New member
בטח יש "פורום כלי משחית"

או משהו דומה. לכי לשם ותשאלי, אלה שמתעסקים בנשק קר תמיד יודעים הכול על מקורותיו של הסכין ועל מקורות שמו. אני מכירה שני אחים (מוצלחים מאוד, אגב, בכל קנה מידה) אספני נשק קר, שיודעים הכול בנושאים שקשורים למושאי אספנותם.

אוֹחַ

New member
לפדח אפשר גם עם סכין גילוח...

קצת קרם ומעבירים התער עד שמתגלית הפדחת. וכמו שמישהו פה מביא בשם מישהו אחר: "אין הפדחת נגלית - אלא לאוהביה"...

פדחת היא לא מצח?

לא מזמן בדקתי במִלון. עד אז גם אני הייתי בטוח שפדחת = קדקד. והמצח, כידוע, היא מן הנגלות לנו ולבנינו עד עולם...

למעלה