סכין ומשפט

cincin

New member
סכין ומשפט

חבר העלה סוגיה משפטית לגבי הגנה עם סכין,(על פי מיקרה אמיתי) לטענתו אם הגנת נניח נגד מישהו שתקף אותך עם סכין או מקל ופצעת את התוקף, א' אתה תתבע באופן אזרחי לפיצויים בגין הנזק ב' השופט אולי ירשיע אותך כי למה מלכתחילה הייתה לך סכין עליך,למה בכלל אתה מסתובב עם סכין אם הגנת בידיים רקות זו כן הגנה עצמית

Dragon Roar

New member
אז?

:-| לא הבנתי מה אתה רוצה... בכל אופן אני לא מסכים עם החוק הזה... "חוק"..

על לחימת סכין ולחימה משפטית

לחימת סכין, סובבת קונפליקטים אלימים, כבר משחר האנושות... מה נשתנה? הפלדה נותרה חותכת בשר... מה שהשתנה הוא גודלן של הסכינים בהן אנו עשויים להיתקל: לתוקף הפוטנציאלי - כמו גם לאלו הנושאים סכין להגנה עצמית, יש אפשרות להצפין בכילהם, בעיקר, רק סכין קטנה ומתקפלת (אולר אם תרצו) שאינה בולטת לעין ואינה כיבדת משקל... אין ביננו: אנישי הסכין אף לא אחד שלא היה רוצה לשאת חרב על גבו או לכל הפחות איזו סכין "בואיי" מהירה עם להב של 30 סמ'... אמה-מה? חוק - אתם יודעים... והחוק? מנדטורי, אפור ולא ברור: "סכין" תיחשב כזו שהלהב בה נינעל ועולה על 10 סנטימטר... על סוגי סכינים, מקצועות המחייבים את נשיאתם וכיוצא באלו, החוק אינו מדבר - אבל הוא כן מסבך אותנו במקרה של שימוש ואפילו מוצדק (כזה בו הצלנו את חיינו נוכח התקפה ואפילו בנסיבות הסבירות ביותר)... אם נבודד לרגע מיקרי פח"ע בהם ניטרלנו מחבל, אזי כל עימות פלילי יראה רע בעיני החוק, מבחינת כל המעורבים בקרב סכינים. נכון שעדיף להגיע לבית המשפט ואף אל בית הכלא מאשר אל בית הקברות, אבל רצוי מאוד שאנו כלוחמים נדע להתאים את הלחימה שלנו אל המציאות שלנו והמציאות המשפטית היא אחת כזו. החוק (למעט תקדימים חריגים) אינו מתיר נשיאת סכין ככלי להגנה עצמית אבל אינו מתייחס לשניאתה ככלי עבודה: פתיחת מכתבים וחבילות, קילוף תפוחים בהפסקת האוכל - תהיה הסיבה - באשר היא... סכין אותה אנו רוצים לשאת ביומיום, צריכה לעמוד במידות שציינתי קודם לכן ורצוי מאוד לדעת "לחימת סכין הגנתית": הן בפני התוקף והן בפני החוק, כי קיים הבדל גדול בטיעון להגנה של מי ששפך מעיים או ביתר גרון - לזה שחתך יד או רגל רק כדי התוקף לא יוכל להזיק לו...

cincin

New member
להב ננעל?

התוכל להסביר בבקשה את המונח, אולר מתקפל הוא ננעל? סכין פרפר? הבנתי שמותר לשאת סכין מטבח באורך 5 ס"מ מושחזת לייזר לקילוף ?!

alexko

New member
אחת מהסכינים של

Columbia River Knife & Tool מצויידת במנגנון נעילה\ רצ"ב קישור

Dragon Roar

New member
יש לי סכין צוללנים..

זה חוקי?

לדעתי לצלילה כן, לנשיאה על הגוף לא.

אבל כדאי לשאול את יובל, אני לא מבין גדול בחוקי סכינים.

Dragon Roar

New member
הייתי ציני...

האמת שלדעתי זה לא חוקי. היא סכין די גדולה. הלהב שלה הוא 17 או קצת יותר.

להב קבוע או ננעל ...

אולר שללא שימוש בכפתור או במנגנון מכאני כל שהוא, לא ניתן לקפל אותו בחזרה, נחשב ללהב קבוע, כמו סכין "רגילה"... סכין שהלהב שלה פחות מ- 10 סמ' נחשבת "תמימה" אך עדיים תאלץ לתת הסבר מודע אתה נושא אותה... סכין פרפר נחשבת לנשק באבואה-בואה.

למעלה