בושבושונית
בושבושונית יקרה. טוב לי לקרוא את תגובותייך הן מרגיעות אותי. אצל אחותי זה היה סיפור קצת שונה. היא הייתה תמיד הילדה עם שמחת החיים, עם הפלפל בתחת כמו שאומרים...שובבה כזו ואני הייתי שקטה מאוד ומופנמת.. כולם אמרו על אחותי "כשהיא תגדל... חבל על הזמן..." ההורים שלי פסימיים , תמיד היו... והחיים בשבילה לא היו קלים . האשמה שלי נובעת גם מזה שפספסנו, שבהתחלה היה בסדר אם רק הייתי יותר חמה, יותר אחות, יותר חברה.. בגיל ההתבגרות היא נכנסה למין קטע דכאוני אבל זה היה נראה לגמרי כמו דכאון גיל ההתבגרות..ואז אני שוב אומרת לעצמי במקום להתרחק עוד יותר הייתי צריכה לנסות לפחות לנסות להתקרב ולהגיע אלייה...משם זה הלך והדרדר וזה המצב. לגבי ילדים , אולי באמת לא כדאי , מה גם שהיא לא רוצה היא יודעת שאין סיכוי שהיא תוכל לחנך אותם כמו שהיתה רוצה אבל לגבי אהבה אין יצור בעולם שלא היה רוצה. ונכון יש לה חברות והיא אפילו יוצאת ומבלה אבל שתיינו יודעות שלמרות שלכאורה טוב להם זה הרי לא מה שהיינו מאחלים להם.. אני מצדיעה לך על החיוביות.. ואני תמיד מנסה מכוח האמונה החזקה שלי בשם לשמור על חיוביות גם במצב המכוער הזה..קשה לי לראות את ההורים שלי בגלל הסבל והפנים המרירות (גם שהם מחייכים הם נראים כואבים)ולכן אני אפילו מהם מתרחקת בשביל הבריאות הנפשית שלי. אמרתי להם תמיד אני פה לעזרה לא משנה מה, אבל להיות לצידם זה קשה. לפעמים אכן מתגנב לי הפחד לשמוח במיוחד על ידם ולכן זו עוד סיבה שאני מתרחקת... אולי זה מן סוג של הדחקה ואולי גם את חווה את זה עם בנך הבכור..יש פעמים שאני הולכת ברחוב ומסתכלת על אנשים ואומרת לעצמי איך פעם הלכתי עם מבט חצוף מלא בטחון והיום אני זקנה עם כאב תמידי..מסתכלת ורואה אנשים חלקים בלי כאב שלא עובר, בלי כאב שאין לו תקווה ומרגישה כמו אות קין על כולי..נכון שמהר מאוד אני חוזרת לשכגרה כי לחיים יש כוח משלהם שזה מדהים אבל תמיד עם הפצע הזה..זה מזכיר לי לנחות על הקרקע ולא לחלום יותר מידי חלומות גם לא לגבי עצמי ומשפחתי האישית שהקמתי . ולסיום אני אוהבת את תגובותייך , אין לך מושג כמה עזרה את מושיטה לי כרגע. תודה