סכיזופרניה

umettm

New member
סכיזופרניה

מחפש סרט קולנוע שמציג את מחלת הנפש סכיזופרניה . יש רעיון למישהוא רותם

mosh511

New member
יש כמה סרטים טובים שעוסקים בנושא.

הבעיה הגדולה היא, שאותם סרטים משתמשים במחלה בתור טוויסט מפתיע של הסרט. כך שאם אתה בא לראות את הסרט בידיעה ברורה מראש שתוכנו סכיזופרניה - דפקת לעצמך את גורם ההפתעה.... אם בכל זאת תרצה להרוס לעצמך רק תגיד ואתן לך את המובחרים.

galit64

New member
מוש בהחלט צודק... אך..

מהניסוח שלך נשמע שאתה צריך את זה להכנת עבודה כלשהיא ואינך שואל לצורך צפייה להנאתך ( תקן אותי אם אני טועה),אז הנה מס' סרטים: 1.נפלאות התבונה- A Beautiful Mind 2. מועדון קרב- fight club 3.הוכחה- proof 4. -Down in the Valley- עם אדוארד נורטון הנפלא-ישנם מס' קטעים..( הסרט עצמו לא משהו..) 5. דוני דארקו 6. גם בסרט "פחד ראשוני" שאגב הנו סרט מעולה ומומלץ לצפייה בכל מקרה, ישנו פן מסוים של סכיזופרניה ואני לא ארבה במילים על מנת לא להרוס לך במידה ותחליט לראות אותו.. בהצלחה!

galit64

New member
בעצם, קבל ביטול לגבי הוכחה..

ראיתי את זה כ"כ מזמן שאני כבר לא בטוחה שזה דווקא סכיזופרניה ולא מחלת נפש אחרת..

black scar1

New member
הסרטים שנתת בעייתיים

במיוחד מועדון קרב.
אדם שרוצה ללמוד על סכיזופרניה, כדאי שיתרחק ממועדון קרב- שכן ההפרעה שיש לאד נורטון במועדון קרב היא משהו דמיוני שהוא יצור כלאיים בין סכיזופרניה לבין פיצול אישיות. סכיזופרניה מתבטאת בשמיעות קולות או דמיון מראות שלא קיימים. פיצול אישיות היא הפרעה בה אדם "לובש" 2 דמויות שונות עם שתי זהויות שונות שאינן מודעות אחת לשניה. במועדון קרב אין סכיזופרניה משום שאד נורטון לא רק מדמיין דמות נוספות, הוא מגלם אותה- ואנשים אחרים רואים אותו ומגיבים אליו בתור הדמות הנוספת. הוא גם לא סובל מפיצול אישיות משום שהוא מודע ל-2 הדמויות כל הזמן (רק לא מודע שזה הוא שמגלם את שתיהם). עוד 2 בעיות שיש בנושא זה- הדרך שבה אד נורטון "נרפא" מהבעיה שלו היא דרך דמיונית לחלוטין. במציאות בלתי אפשרי להירפא מסכיזופרניה, לפחות לא בלי טיפול פסיכיאטרי. בעיה שניה היא- שאם מישהו רוצה ללמוד על סכיזופרניה- הרי כל הסרט אנחנו לא יודעים בכלל על הבעיה של אד נורטון עד הסוף - אז כמה הוא כבר יכול ללמוד מה-10 דקות האחרונות של הסרט? לסיכום- מועדון קרב הוא סרט מעולה- ממש לא משהו כדי ללמוד על סכיזופרניה ממנו. וחבל על הספויילר על סרט מצויין. אני אישית גם לא הייתי ממליצה על נפלאות התבונה או על דוני דארקו כדי ללמוד על סכיזופרניה.

The Walrus

New member
בהחלט נכון../images/Emo58.gif (למועדון קרב)

למרות שלדעתי הוא כן חולה במחלה דמיונית, באיזשהו שילוב בין סכיזופרניה לבין פיצול אישיות: אדוארד נורטון הוא בהחלט פיצול אישיות; בימים הוא עצמו, ובלילות הוא טיילר. שתי הדמויות שונות לחלוטין, מתנהגות שונה, בעלות דעות שונות וכו' - לכן הוא פיצול אישיות תקין. בנוסף, בזמן שהוא עצמו, טיילר מופיע בתור הזיה סכיזופרנית שלו - חבר דמיוני, אם תרצו. רק הוא שומע אותו ומדבר איתו. עד כאן הכל יחסית הגיוני (למרות הכלאה בין שתי הפרעות לא קשורות - ייתכן שלאדם יהיה את שניהם). הקטע הבאמת בעייתי הוא בזמן היום, שבו נורטון "מגלם את טיילר", ומדמיין אותו צופה בו מהצד; לדוגמה, בפעמים רבות שבהם נורטון נמצא מול טיילר המדבר אל קבוצה (לדוגמה, בקרב של טיילר נגד לו בעל הבית), איך הוא יכול לראות מה יש מאחורי טיילר אם הוא לא באמת נמצא שם? בכלל, איך זה הגיוני שהוא יראה את עצמו מסתכל על עצמו? זאת כבר הפרעה מאוד עמוקה... בקיצור, הסרט מעולה, אבל ברגע שמתחילים לנתח אותו רפואית מגלים שהוא לא הגיוני במיוחד.

mosh511

New member
../images/Emo58.gif למועדון קרב

אני מניח שכשהוא "בראד פיט" הוא מדבר לקהל אבל מרגיש גם שלא הוא מדבר - כאילו מישהו שולט לו בשפתיים... ז"א הוא מודע לזה שכרגע הוא בראד פיט אבל מרגיש שלא מזהה מה יוצא מתוך נפשו, לא מרגיש שהדברים היוצאים ממנו זה באמת הוא (נורטון).

The Walrus

New member
התעלמת מהפרדוקס העיקרי../images/Emo58.gif

קחי את הקטע עם לו בעל הבית. נורטון וטיילר נמצאים באופן ברור אחד מול השני. נורטון בעצם נמצא איפה שפיט עומד, אבל הוא מדמיין שהוא רואה את טיילר מהצד. איך הוא יכול לדעת מה יש מאחורי טיילר?

mosh511

New member
למה? גם אני לפעמים מדמיין את עצמי מבחוץ

זה לא כזה לא הגיוני...ואגב, אני בן...

מילוֹש

New member
מומלץ מאד אך לא קל לצפיה

Julien Donkey-Boy של הרמוני קורין (שגם כתב את Kids)

נא להכנס להודעה, כי אם אני ארשום כאן את השם

אז זה יהרוס את גורם ההפתעה של הסרט, והסרט הוא.... התשובה למטה "משחקים נסתרים" עם רוברט דה נירו ודקוטה - המדהימה - פנניג.

just 20 f

New member
אוף!! הסימן לזה הוא ../images/Emo58.gif !!

עכשיו אני אוותר מראש על לראות את הסרט הזה מתישהו. אבל מה זה משנה לעומת זה שמישהו (לא בפורום) הרס לי פעם את הסוף של "החוש השישי"!!

The Walrus

New member
דווקא בקטע של החוש השישי

לא הפסדת הרבה, סרט בינוני. ולמרות שהיא לא השתמשה בסימן, היא הייתה מאוד ברורה בנוגע לזה שההודעה כוללת ספויילר...

just 20 f

New member
כן, חשדתי אבל ידוע ש"הסקרנות הרגה את החתול".

ו"החוש השישי" אומנם לא סרט מופתי אבל בהחלט סרט טוב, מותח ומרתק.

למעלה