סכיזופרניה ונרקומן שילוב מטורף

תיתוש כנסי

אחת הסיבות שהילדים שלנו לא יודעים לקבל אחים חולי נפש נובע מיסבה אחת ברורה זה שההורים אינם יודעים להיתמודד ומנרנרנים כול הזמן למה זה מגיע לנו ולמה ככה ולמה ככה יש לי שאלה אחת אליך העם הילדים שלך היו יודעים לקבל אחות חולה במחלת סרטן או אפלפסיה או כול מחלה אחרת אני מניחה שכן כי הגישה שלך כהורה היתה בראש ובראשונה שונה מעצם היות הבת שלך חולת נפש נכון המילחמה היא יום ימוית כמו בכול מחלה כרונית אחרת רק שלהיות חולה נפש זאות סטיגמה רק שיש בן משיפחה חולה נפש צריך להסתיר אותו הוא מפריע מה יגידו עלינו גם אני אמא לילד חולה נפש כבר 24 וחצי שנה וגם ליילד בוגר מימנו אז נכון קשה המילחמה אבל מעולם הבםן הגדול שלילא העביר ביקורת כי לא נתנתי לו פתח גם שהוא שמע אותי מיתלוננת הבסברתי שתומר הוא הבן או האח שלנו ואנחכנו צריכים לקבל אותו כמו שהוא ולאהוב אותו כמו שהוא הוא לא ביקש להיות חולה והכי קל זה לזרוק אותו הכי רחוק שיש ולהיתעלם מימנו אבל את זה אסור לנו לעשות ומאז ועד היום אני רוצה אומנם מריבות גם בין שני אחים כמו כול מריבה נורמלאית שיש בין אחים שלא חולים אבל גם אהבה גדולה ותמיכה והבנה וגם סובלנות וסובלנות יקרתי רגע לפני לימדי את ל להיתמוד עם המחלה של הבת שלך ולקבל אותה באהבה כמו כול מלחה אחרת כי הבת שלך לא ביקשה להיות חולה ולא המציאה לעצמה את המחלה ובטח לא זכתה בה בפיס היא קיבלה אוה בירושה מימך או מאביה כי זאות מחלה גנטית

michaam5

New member
סכיזופרניה ונרקומן שילוב מטורף

שלום לכולם , לצערי לאחר הרבה בשורות משמחות בעניין אחי , להזכירכם הוא חולה סכיזופרניה ששוחרר לפני חודשיים מבית החולים לבית שלי ( אני אחותו הגדולה) אתמול בערב נוכחתי לגלות בשעה 4 לפנות בוקר כשקמתי לשירותים שהוא מעשן הירואין בשירותים של הבית , אז הבנתי שהוא כבר נרקומן לצערי , כמובן שהעפתי אותו מהבית באותו הרגע , והיום ניהלנו איתו שיחת אולטימטום שהוא חייב ללכת למוסד גמילה או שאנו לא מכירים בו יותר (התייעצנו בעניין עם מדריך ממוסד הגמילה מלכישוע ) כמובן שהוא בחר לא ללכת ואנחנו סגרנו את כל הדלתות ונעכשיו איננו מכירים בו יותר עד שלא יגיע לשלב שיבקש מוסד גמילה , נותר לנו להיתפלל לאלוהים רק שהשלב הזה יגיע מהר ככל האפשר , בלי כל קשר גיליתי שהוא שיקר לי ושהוא לא לקח שום זריקה מאז שעזב את בית החולים וזאת למרות שאני אישית הורדתי אותו מול בית החולים . בקיצור החיים הם משא של חרא וכנראה שזה מה יש , סליחה על חוסר האופטימיות כרגע .

ד קובי

New member
שלום יקירתי

עצוב לקרוא את הדברים, אבל אני לא חושב שלסגור בפניו את הדלת זה הפתרון. ההיפך הוא הנכון לדעתי לעזור לו להתמודד עם הבעיות , בעיה בעיה לפרק הכל לבעיות קטנות דבר שיוריד מעט מן הלחץ של טיפול בבעיות גדולות. את צריכה להבין שבן אדם חולה לא תמיד מודע למה שקורה איתו. מאחל לכם להתחזק...

זריחה 2

New member
חוסר אופטימיות

מסכימה איתך,בתי סכיזופרנית וחובבת גראס... חשבתי שתבקש מוסד גמילה, ניסינו את ה...לא מכירים אותה יותר.. ניהלנו שיחות.. קווינו שהיא לוקחת כדורים,כמובן ששיקרה. אכן,נותר רק להתפלל,,להתפלל,,להתפלל, לחלום ולייחל, שיגיע יום,ופשוט,יחקק חוק.. שכל אחד ואחד מהם,בכפייה ילקח למוסד לגמילה. ועד אותו יום...נותר באמת רק להתפלל. מצטערת על כי אינני מעודדת במיוחד,אולי בגלל שאני יודעת ומרגישה בדיוק את העובר עליכם. היי חזקה..

hydrophonic

New member
אולי

פשוט ננעל כבר עכשיו את חולי הנפש בבתי משוגעים למה לחכות לחוק

זריחה 2

New member
לא הבנתי את תגובתך

אכן בדיוק זה המקום לחולי נפש, ולמה לחכות לחוק?? כי השערים שם ,לפעמים "נעולים" בפני מי שצריך להיות בפנים.

hydrophonic

New member
עברו

הימים בהם חולי נפש בילו בבתי משוגעים כל חייהם תתפלאי אבל היום הם משתלבים בקהילה.. בדרכם מזל שלא את מחוקקת את החוקים

זריחה 2

New member
הבנת הנקרא

איפה בדיוק ראית שכתבתי שהם צריכים לבלות בבית חולים כל חייהם?

וואו שילוב קטלני

וואו מה אפשר להגיד לךועדכמה את אמיצצה שלקחת את אחיך אליך הביתה אולטימטומים זה משהו שקשה להציב לחולי כסיזופרניהעדין אני חושבת כמו קודם שאת לא מבינה את מהות המחלה של אחיך למרותשאת מאוד רוצה לעזור ועל האומץ שלך וזה שלקחת אותו תחת חסותךאני מצגיעה לך אבל רגע לפני שאת מיתיעצת עם מדריך מכפר הגמיל ה שלמעשה הוא לא היה בעבר כסזיזופרן נרקומן היתי מציעה לךלערב בדחיפות את הפסיכיאטר שמטפל באחיך אולטימטומים זה לא משהו שעובד אצל חולי סכזופרניה לא כאלה שמישתמשים ולא כאלה שלא מישמשים האמינילייש לי ילד כזה בן24 והוא לא מישתמש בסמים ואנישוב אומרת חשוב שתידעי את הרופא המטפל שלו בבית החולים את העובדת הסוציאלית תסבירי להם למה הוא לא נימצא כרגע בביתך חלה עליך חובת הדיוח במיקרה הזה וזה הכול לפני שתחפשי מוסד גמילה מוסד הגמילה חיב לעבוד צמוד מאודעם הרופא שלו מאחר ואחיך מקבל תרופות פסיכיאטריות

מ ה פ כ ן

New member
באמת פתרון קל...../images/Emo67.gif

באמת אין פשוט מזה, מתנערים ממנו, לא מכירים בו יותר ונגמר הסיפור, נכון ?! לא נכון !!!, הוא בן משפחה, בשר מבשרכם, איך בכלל אתם מעיזים שלא להכיר בו, אם חלילה היית חולה בסרטן, היית רוצה שיתנהג אלייך באותו האופן ?, איך את לא מתביישת, הוא בן משפחה, אחיך ראבאק !!! החוכמה בחיים היא להתמודד ולא להרים ידיים כשקצת קשה ולא נעים, הוא לא במצב פשוט, קשה לו, הוא עושה שטויות, זה לא פשוט, אבל מכאן ועד להתנער ממנו הדרך ארוכה... אם היית במשבר, היית רוצה שיתנערו ממך ?, אני מאחל לך שילדייך יתנערו ממך כמו שאת מתנערת מאחיך, נראה אז איך תרגישי... מכעיס אותי ומרגיז אותי אנשים שמתנערים מקרוביי המשפחה כשצריך קצת להתאמץ, פשוט מעצבן אותי, חוצפה, אני מאחל לאותם אנשים שהתנערו מהם, שישקמו את עצמם ויחזרו לקרוביהם וישתינו עליהם בקשת, כשהם יהיו חולים וכשהם יזדקקו לעזרה...

michaam5

New member
אנא הרגע

היי, אני ממש מצטערת בשימך שיש לך כזה כעס לאנשים בלי בכלל שאתה באמת יודע את הרקע , הכי טיפשי זה פשוט לכעוס בלי להבין קודם את הנסיבות . יקירי , אנחנו כבר 10 שנים בסרט הזה שהולך וחוזר כל הזמן!!!! לצערי אינני בטוחה שאכן מדובר בסכיזופרניה , העובדה שהוא משתמש בסמים מאוד מאוד קשים , לא חשיש !!! אלא הירואין וקוקאין שזה כבר השורה האחרונה ליפני בית הקברות , לאחר התייעצות ארוכה עם גורמים מקצועיים הבנו שכרגע זה הדבר הנכון לעשות בישבילו , הוא חייב להבין שהוא צריך מוסד גמילה !!!!!!!!!!!!!!!!!! אחרת הוא בבבית קברות . העובדה שהוא גר אצלי איננה פשוטה , אני בת 28 חיה עם בן זוגי , אנחנו לקראת חתונה והקמת משפחה , תאמין לי שעצרתי את כל חיי בשבילו , אבל כמו שאמרו לי עד שהוא לא יבין שהוא צריך גמילה דחוף אסור לי להחזיק אותו כיוון שאז יש לו את כל האמצעים להמשיך עם הסמים שעולים המון כסף!!!!! הוא חייב להגיע למסקנה שהוא צריך גמילה !!!!!! אני לא מדברת על התרופות שעם זה אני מסתדרת !!!! אבל אני לא יכולה להחזיק נרקומן בתוך הבית ועוד לעזור לו לסבסד מקווה שהבנת קצת יותר !!!!!

מ ה פ כ ן

New member
עם כל הכבוד...

אני לא מחזיק מדעתם של so called "גורמים מקצועיים", מזמן למדתי שדעתם צריכה להילקח בעירבון מוגבל מאד. מבחינתם אדם הוא לא בר שיקום, הם נגועים בטונות של סטיגמות עלינו ועוד כל מיני דעות קדומות, שלמדו בטעות באקדמיה וחלק מהן נלמדו אצלם בנסיונות קלוקלים... אני עדיין מחזיק בדעתי שניתוק מיקירכם רק יחמיר את המצב, יהפוך אותו להומלס ויגרום לו לאבדון, עד שייקח את נפשו בכפו במקרה הטוב, במקרה הגרוע ימות ברחוב ממנת יתר או מרעב וקור... אם יש צורך, תאשפזו אותו בכפייה ואל תעזבו אותו עד שיימצא לו פתרון מגורים בהוסטל או בדיור מוגן, שם יודעים לטפל במקרים כאלה, הוא לא חייב להמשיך ולגור אצלכם, רשויות הסעד אמורות לטפל במקרים כאלה, אבל בליווי שלכם, קאפיש ?!

michaam5

New member
בחלק מהדברים אני מסכימה איתך

היי שוב, אכן הוסטל יכול היה ליהיות מצויין , אבל מה לעשות הילד שהוא כבר בן 26 היום , לא מוכן לישמוע על זה בכלל , לא מוכן לקחת את התרופות , אבל כן רוצה להיות נרקומן !!!!!!! אנחנו דיי אבדנו במצב נתון זה !!!! אם הסוס לא רוצה לישתות מים אתה לא יכול לימשוך אותו לאגם!!!! גם התורה שלנו (הדת) אומרת לך שאם אתה רוצה לעזור למישהו זה טוב אבל אם הוא הורג אותך בדרך אז אסור לך לעזור לו!!!! אשמח אם במקום לתת לי ביקורת תבייעץ לי לאיזה גורם אתה ממליץ ללכת להתייעץ , גורם נוסף חוץ מהפסיכיאטר שלו וגם ממרכז גמילה . אחי, אי אפשר לתת לו מקום לישון ולסבסד לו אוכל וכל מה שהוא עושה עם הכסף של הקיצבה הוא מוציא על סמים קשים מאוד ועוד עושה זאת בתוך הבית

מ ה פ כ ן

New member
אם הוא במצב פסיכוטי...

תאשפזו אותו בכפייה, ואל תתנו לו להגיע אליכם לחופשות הבייתה. אבל תמשיכו לבקר אותו ככל שניתן, עד שימצאו לו פתרון מגורים הולם...

michaam5

New member
פסיכוטי

היי, מצבו כרגע אינו פסיכוטי , הוא פשוט נרקומן!!!!! בקיצור, הייתה לי שיחה עכשיו עם הפסיכיאטרית שלו שמקירה אותו כבר 8 שנים. והיא הסכימה עם המהלך שלנו !!!!! אני כרגע ממשיכה בהחלטה , אבל תודה רבה על הייעוץ והניסיון לעזור הכל בידי שמיים חוץ מייראת שמיים

לא מסכימה איתך במיקרה הזה

נרקומן שהוא רק נרקומן גרידא אני מבינה אבל נרקומן שהוא חולה נפש קשהזה כבר סאגה אחרת קשה לי עם ההחלטה של הפסיכיאטרית של אחיך ושוב פעם זאות הפעם הראשונה שאי שומעת החלטה כזאות של רופאה אני מצטרפת למה שברפתקן אומר תאשפזו אותו בכפיה תני למי שיותר מיומן מינרקומן לשעבר לטפל באחיך את שוכחחת דבר אחד שאחיך חיב להיות הבשגחה רפואית הוא נוטל תרופות פסיכיאטריות הפסקתם תגרור אותו להתקפים פסיכוטים קשים שלא יעזרו לו במאומה בגמילה

זריחה 2

New member
מהפכן, "קצת קשה ולא נעים"?

חולה סרטן מקבל טיפול רפואי,חולה סרטן רוצה להבריא.. על חולה סרטן לא שומרים שמא יצית מיטה או ישבור חפצים בבית כשאין לו את הסם, השעה היא כמעט 3,ואני פה בשמירה.בודקת שדלת האחות הקטנה נעולה,שלכלב לא יאונה כל רע,שהיא לא תברח חלילה לרחוב,ושלא תשים לחייה סוף.(ובוודאי תתהה,מדוע אינה מאושפזת,עבור הרופאים היא סכיזופרנית,צורכת סמים..ו"אין עדיין סיבה לאשפז") עייפתי.. האמן לי.. עייפנו. ובקשר לאיחולך לפותחת ההודעה, שתשקם את חייה,שתחזור ותשתין עלי בקשת,אשתה את מימיה בשמחה,אך לפחות אדע כי הבריאה. חולה נפש,משתמש בסמים,זה קשה...קשה מאד.

זריחה בקר טוב

נכון כסזופרן נרקומן קשה וקשה שיבעתיים יותר מחולה רק יש גם חולי סרטן שלא רוצים להבריא השאלה המוסרית הנישאלת עם צריך לזרוק אותם לרחוב ????????????????? \ במיחוד חולה נפש שהוא גם נרקומן שזה שילוב קטלני

למעלה