סיר לחץ

h o l i

New member
מוזר, מצחיק ועצוב

שאתה הגר בעצמך בשטח כבוש מטיף לאחרים....... האזור עליו בנוייה כרמיאל, נכבש במלחמת השחרור ולא היה ברשותנו בתכנית החלוקה. אז האם לדעתך הוא יותר לגיטימי משטח שנכבש בששת הימים ? ושוב, הסבר לי איך הטבח ב 1929 נלמד ממעשה גולשטיין שאפילו לא נולד אז ?

EverMan

New member
כן

כי הוא נכבש וסופח לישראל. וכל האוכלוסיה בו היא אזרחית של מדינת ישראל. הטבח ב29 לא נבע ממעשיו של גולדשטיין , שאלת מאיפה בא ההתאבדתויות ותמות נפשי עם פלשתים , לא מאיפה בא הטבח. והטבח הזה היה במהלך פרעות שהיו פוגרום לכל דבר. אף אחד לא הצדיק אותו. תלמדי עברית

EverMan

New member
אכן , אני מתנגד

אבל אסכים במקרה הכי הכי גרוע לעשות ויתור זה או אחר אם אני אדע שזה יהיה הויתור האחרון בנידון זה.

h o l i

New member
כלומר, לפי הבנתך, שטח שנכבש וסופח

הוא לגיטימי לכל דבר ? אז ירושלים המזרחית ורמת הגולן שנכבשו ב - 67 , כשרים, והגדה שנכבשה באותו תאריך עצמו - אינה לגיטימית, אך ורק כי לא סופחה רשמית ?

h o l i

New member
חבל רק שידידיך הפלשתינאים

לא חושבים כמוך ולא מבינים שירושלים כולה שלנו ! (לדעתנו בגלל ההיסטוריה ולדעתך בגלל חותמת הסיפוח ששמה עליה ממשלת ישראל) ואני בטוחה שאם תפעל לפי העצה שייעצת לי קודם, לחפש את האמת בספרי ההיסטוריה של עם אחר, תגלה לדאבונך, שידידיך, ממש לא חושבים שכרמיאל שייכת למדינת ישראל ......... לדעתך הכיבוש של 48 יותר סימפטי מזה של 67 ? אולי, ולדעתם ???

כמה דברים:

1. בכל המפות (אולי חוץ מאיראן) כרמיאל היא בשטח ישראלי. 2. ירושלים (לא ה"מורחבת") שייכת לישראל ע"פ חוק. זה נכון. אבל: א. איזה טעם יש לנו בלשלוט על השכונות הערביות במזרח י-ם? ב. הערבים מעונינים בשליטה במתחם מסגד אל-אקצה. הם לא מוכנים לוותר על זה. זה משהו שאנחנו נאלץ לתת להם במסגרת הסכם. לא בגלל שזה היה שלהם במקור, אלא ע"מ לסיים את הסכסוך. נורא פשוט.

h o l i

New member
לא במפת החלוקה של האו"ם מ- 1947

ולא נהריה ולא הרבה ישובים אחרים שכבשנו ב - 1948

h o l i

New member
אור, אתה מדבר על היום...........

ידידיך הפלשתינאים - ממש לא ! קרא בבקשה את מה שהם כותבים, ולא רק את הצהרותיהם שנועדו לאוזן האמריקאית והאירופית . להיות בת יענה כשהראש טמון עמוק בחול, אולי מרגיש בטוח, אבל די טפשי... ודי מזכיר את היהודים שקראו את מה שכתב היטלר במפורש בספרו "מיין קאמפף" , אבל טענו ש "הוא לא ממש מתכוון לכך" . למידת ההיסטוריה, נועדה בעקר כדי לא לחזור על טעויות העבר . אני מצרפת שוב את המצגת, כי נראה לי שרק צפיתם בתמונות ולא קראתם את הטקסט.

א. אני בת

ולעניין: כן, ראיתי כבר את המצגת. כמה דברים: א. הדיון היה על האם איו"ש הואשטח ישראלי או לא. והוא לא. ב. ידידי הפלסטינאים ממש כן. קראתי ושמעתי מספיק מה הם אומרים, אינני טומנת את ראשי בחול, ואינני מחסידי עראפת. נפגשתי אתמול עם פרס והוא אמר כמה משפטים שממש מתאימים כאן: בנושא ההיסטוריה: "אנשים מעדיפים לזכור ולא לחשוב" ובנושא העם הפלסטינאי: צריך להילחם בטרוריסטים, צריך לתת לעם לחיות כבוד"

.המוסד

New member
יותר מידי פשוט

יש לנו טעם לשלוט בירושלים כי היא שלנו, יש גם ערבים בגליל, גם על הגליל עלינו לוותר? הערבים אכן רוצים לגזול את ארץ ישראל כולה, ירושלים כולה, ואת הר הבית, הר הבית הוא שלנו, הוויתור עליו יהיה גזר דין מוות לישראל מקור התקווה של המחבלים הוא את ושכמותך, את מוכנה לתת הכל אבל הכל, "ע"מ לסיים את הסיכסוך" כל מה שצריך זה להכות אותך, "נורא פשוט"

h o l i

New member
ולידיעתך, הערבים כן מצדיקים

וכן מתגאים במעשי הטבח שביצעו (ראה את המאמר שצירפתי על הקייטנות הערביות) ואם אמרת שהטבח ב-1929 לא נבע ממעשהו של גולדשטיין, משכת את השטיח מתחת רגליך, כי הטיעון ש- "הם למדו לבצע מעשי טרור מאתנו....." - בטל ומבוטל ! (אלא אם כן תמצא מעשה טבח שבצעו היהודים בערבים, לפני שנת 1929....)

EverMan

New member
אני אמרתי שאת מה שהם עושים

היום , הם למדו מאיתנו. הטבח בשנת 29 היה פוגרום. לא יותר ולא פחות. ואנחנו לא ביצענו דבר כזה. אז הטיעון הזה לא מבוטל כי את מדברת על משהו אחר. אני אומר שכל המהלכים המדיניים שלהם , הם למדו מאיתנו , היום ז"א... את מעשי הטרור מקום המדינה הם למדו מאיתנו. לא את ההתפרעויות למיניהן 21 29 ו36-39 ... תפסיקי לבלבל בין דברים. פוגרום במקומו מונח , שהוא פגיעה באוכלוסיה על רקע זה או אחר.

h o l i

New member
אין לי בעייה עם "מהלכים מדיניים"

שלדבריך הם למדו מאתנו...... אך כשאתה אומר שאת פיגועי הטרור התחלנו אנחנו - כאן אתה שוגה , ובגדול ! אף יהודי לא פוצץ עצמו במועדון שבו רקדו בני נוער ערביים, לא פוצץ עצמו בסופרמרקט ואיני צריכה להזכיר את שאר מעשי הזוועה שראינו בשנתיים האחרונות.........אם אתה מנסה להסביר ולהצדיק מעשי זוועה - עשה זאת מול קרובי הקורבנות והפצועים , אל תהיה גיבור גדול כאן.

EverMan

New member
אני אעשה את זה בכל מקום

אני לא מצדיק את המעשי זוועה , אני אומר שאנחנו גם עשינו אותם דברים בדיוק. כך שאי אפשר להגיד שהם כל כך פראי אדם וזוועתיים שאנחנו עשינו אותו דבר. המהלכים המדיניים האלה כוללים בתוכם גם את הטרור. יהודי אולי לא פוצץ את עצמו במועדון ריקודים , אבל הוא בהחלט פוצץ מועדון על כל יושביו משום שהם היו קצינים בריטיים.

h o l i

New member
ומה זה "פוגרום הוא פגיעה באוכלוסיה

על רקע זה או אחר....." מה זאת מכבסת המלים הזאת ? הרקע לטבח שבוצע ביהודי חברון, היה ברור, על רקע העובדה שהיו יהודים !!! לא על רקע כיבוש ולא על רקע "זה או אחר". הערבים עברו שם מבית לבית ושחטו.....כמו שעשו לא מזמן בישובים יהודים, שבהם נכנסו לבית והרגו את רוב בני המשפחה !

EverMan

New member
נכון

אבל זה לא פיגוע טרור או מעשה טרור במובן הרחב שלו. זה לא פיצוץ אוטובוס , זה לא ירי על אנשים , זה יותר פוגרום כמו שהיו ברוסיה. זה על רקע רגשות ואמוציות ולא על רקע חשבון נפש ארוך ואז החלטה שטרור זו הדרך הנכונה.

h o l i

New member
אז כששוחטים ילדים וזקנים,

זה נראה לך יותר סימפטי ? ואם זה נעשה על רקע רגשי, הנרצחים ובני משפחתם יותר מאושרים ? והמתאבדים של היום אינם עושים זאת על רקע שנאתם ליהודים ? וטרור זאת הדרך "הנכונה" ? ושחיטה היא לא מעשה טרור ? ופוגרום הוא כן מעשה שאתה מסוגל להצדיק ? אמנם השעה מאוחרת , אבל שים לב לדבריך ........ ותפסיק לייפות ולהצדיק מעשים ברבריים ! זה לא מכבד אותך כאדם, ולא את צעירי מפלגת העבודה שאתה חותם בשמם !

למעלה