אני אתפתח למענכן. הנה אוסף אחד
הנה אסופה של מתכוני חמין מהפורום מאת: effybaו 26/11/03 | 08:37 כולם יכולים "להתאשפז" למשך הלילה בסיר בישול איטי: מתכון: מתכוני חמין מהפורום רכיבים: חמין המתכון של "יעל של עדי" החומרים: כוס שעועית לבנה כוס שעועית חומה כוס חומוס כוס חיטה ביצים כמספר הסועדים 2-3 בצלים 6-8 תפ"א בשר שריר הודו תבלינים: פפריקה, כמון, פלפל, מלח. אופן ההכנה: 1. ביום שישי בבוקר או בחמישי בערב, להשרות את השעועית הלבנה, השעועית האדומה והחומוס. 2. בשישי בערב מבשלת ביצים קשות כמספר הסועדים ומקלפת את הביצים. 3. לטגן2-3 בצלים בסיר בו יבושל החמין עם טיפה סוכר, עד שזהוב. 4. להוסיף 6-8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים, ולטגן קלות עם הבצל. 5. להוסיף את הקטניות ללא המים וכוס חיטה. 6. ביניהם לפזר בשר שריר שחתכתי לחתיכות בינוניות. אפשר להוסיף גם הודו, הוא מתפורר לגמרי בבישול ומוסיף טעם "בשרי". ניתן להוסיף גם גידים לחמין. אם יש זורקת פנימה גם עצם טובה. 7. לתבל בהמון פפריקה, כמון, פלפל גרוס טרי. אפשר גם חוויאג´. את המלח אני מוסיפה מעט מאוחר יותר כדי שלא יקשה את הבשר. 8. על הכל לשפוך מים רותחים, ולפזר את הביצים. 9. למעלה, להניח שקית קוקי, שבתוכה כמה חתיכות עוף מתובל באותם תבלינים, כשהשקית קשורה אך עם חורים שחוררתי במזלג. זהו. 01. לבשל קצת על הגז, ואז עובר לתנור בחום נמוך לכל הלילה. הערות: לא ניסיתי אך אמרו לי שאם מטגנים עם הבצל גם עלי מנולד בהתחלה, זה יוצא אחלה. המתכון של r66 (רנה) החומרים: כוס שעועית לבנה כוס שעועית אדומה כוס חומוס כוס גריסים 8 תפ"א קוביות בשר בקר 8 ביצים 5 שיני שום-ראש שלם ½ כוס שמן תבלינים: כפית כמון, כפית כורכום, כפית פפריקה אדומה, כפית וחצי מלח, 2 כפות אב' מרק, רבע כפית פלפל שחור. אופן ההכנה: משרה חומוס, שעועית לבנה,שעועית אדומה. 1. מערבבת שעועית, חומוס וכוס גריסים, ומניחה בתחתית סיר בישול איטי 6.5 ליטר. 2. על הקטניות אני מניחה קוביות בשר בקר. 3. מעליהם כ- 8 תפו"א קלופים וחתוכים ל-4-8 חתיכות. 4. מניחה בינהם 8 ביצים שטופות ולא מבושלות ו- 5 שיני שום קלופות. 5. בכוס מערבבת - 1/2 כוס שמן, כפית כמון, כפית כורכום, כפית פפריקה אדומה, כפית וחצי מלח, 2 כפות אב´ מרק ורבע כפית פלפל שחור.ממלאה במים ושופכת מסביב לחמין. 6. ממלאה את הסיר במים מעל הביצים. 7. מפעילה על בישול גבוה ולאחר כ- 4 שעות מתחיל לבעבע, מנמיכה לחום איטי עד הבוקר. מתכון מהאתר http://www.agaf-hashikum.co.il/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=185 החורף או טו טו מגיע ואיך אפשר בלי חמין (צ'ולנט) לשבת, המתכון המצורף מכיל גירסה מושלבת של חמין מרוקאי (סחינה) וחמין פולני (צ'ולנט). המצרכים: כוס חומוס בשר עם עצם לחמין רצוי בקר ½ כוס שעועית ½ כוס חיטה תפוחי אדמה בינוניים כמספר הסועדים ½ 2 כפות אבקת מרק עוף 2 כפות פפריקה מתוקה כפית פלפל שחור טחון כף כמון 2 ראשי שום בצל גדול 4 תמרים יבשים ביצים (לפי מס' הסועדים) קישקע מוכן אופן ההכנה : משרים את החומוס יום לפני (רצוי להחליף את המים פעמים שלוש) בסיר גדול מטגנים את הבצל עם 4 שיני שום כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מוסיפים את החומוס, השעועית, החיטה, התבלינים, תפוחי האדמה והתמרים ויוצקים מים עד לכיסוי כל המצרכים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מורידים מהגז ומעבירים לפלטה של שבת או לתנור בחום של 80 מעלות. במעבר לתנור או לפלטה מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. ניתן להוסיף גם קישקע. טיפים נוספים ? את השעועית להרתיח או לחלוט בסיר עד שיצא הרבה קצף לבן, לסנן ולשפוך לסיר. ? את הגריסים לשטוף היטב. ? לשפשף את תפוחי האדמה הקלופים והחצויים עם מלח בישול (ימנע התפרקותם). ? תוספת קישקע קנוי (קפוא) המתכון להצליח עם הקישקע בלי שהתפוצץ: להפשיר לגמרי, להכניס לסיר עם מים, לשים על אש קטנה-בינונית ולהביא לסף רתיחה, לא להרתיח. להניח לקישקע להתקרר. בשלב זה הקישקע קצת מתקשה אז הוא אמור לא להתפוצץ בתוך החמין. את הקישקע מגולגל כמו ספירלה אני מכניסה לשקית קוקי ומלפפת אותה מסביב לקישקע. מניחה את זה בשכבה של הבשר מעל השעועית ומתחת לתפוחי האדמה והביצים. מה להגיד - הקישקע יצא שלם, לא התפוצץ אפילו קצת. (אריקה) פטנט שאצלי הצליחו / lish1 ו לעטוף את הקישקע בנייר כסף ולהניח מעל כל התערובת שבסיר. אצלי זה הצליח והקישקע יצא שלם, חוץ מזה שזה קצת נדבק, אז אולי כדאי למרוח קצת שמן לפני שמניחים את הקישקע ומגלגלים עם הנייר. דני אלה לשעבר