סיר חשמלי כן או לא?

התגשמות

New member
סיר חשמלי כן או לא?

אשמח לשמוע מה אתם חושבים ו...האם יש הרבה מתכונים להכין בסיר כזה??? לא בא לי לקנות עוד "קישוט" לשיש שמימלא עמוס ואם זה יעיל ...נמאס לי מהתנור

oisdvib

New member
בנות!!! למי יש ניסיון עם סיר

בישול איטי ????????? הקפצתי

mikilk

Active member
אומנם די חדש אצלי

אבל הוא נחמד. פעם ראשונה שהפעלתי אותו יום מראש עם עוף ואורז ותפוחי אדמה - הכל התבשל לי יותר מדי... אפילו עצמות העוף התפוררו לגמרי. לחמין - זה נפלא. פעם שניה בישלתי משבת בבוקר - צריך בערך 5 -6 שעות בישול והאוכל יוצא עסיסי וטעים. אין לי מספיק נביון כדי לאמר האם יש יתרונות כה רבים ששווים את הרכישה, אבל היום הסיר כל כך זול - עולה פחות מסיר סולתם רגיל - כך שאני לא הייתי יותר מדי מתלבטת.

mikilk

Active member
?????????../images/Emo4.gif??????????

סירי בישול איטי נמכרים היום בסופרים החל מ -99!!!! ש"ח לקטן ועד סביבות 200 ש"ח לגדולים יותר. אני את שלי (מורפי ריצ'ארדס) סיר הכי גדול של 8 ליטר (ואם את אינך מארחת הרבה - זה גדול מדי) קניתי בקוסמוס לפני חודש ב - 220 ש"ח...

oisdvib

New member
אני שתקתי כי חשבתי שהבעיה .....

בתפוז. לקח לי המון זמן להיכנס. אבל ללינק לא הצלחתי.

אני אתפתח למענכן. הנה אוסף אחד

הנה אסופה של מתכוני חמין מהפורום מאת: effybaו 26/11/03 | 08:37 כולם יכולים "להתאשפז" למשך הלילה בסיר בישול איטי: מתכון: מתכוני חמין מהפורום רכיבים: חמין המתכון של "יעל של עדי" החומרים: כוס שעועית לבנה כוס שעועית חומה כוס חומוס כוס חיטה ביצים כמספר הסועדים 2-3 בצלים 6-8 תפ"א בשר שריר הודו תבלינים: פפריקה, כמון, פלפל, מלח. אופן ההכנה: 1. ביום שישי בבוקר או בחמישי בערב, להשרות את השעועית הלבנה, השעועית האדומה והחומוס. 2. בשישי בערב מבשלת ביצים קשות כמספר הסועדים ומקלפת את הביצים. 3. לטגן2-3 בצלים בסיר בו יבושל החמין עם טיפה סוכר, עד שזהוב. 4. להוסיף 6-8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים, ולטגן קלות עם הבצל. 5. להוסיף את הקטניות ללא המים וכוס חיטה. 6. ביניהם לפזר בשר שריר שחתכתי לחתיכות בינוניות. אפשר להוסיף גם הודו, הוא מתפורר לגמרי בבישול ומוסיף טעם "בשרי". ניתן להוסיף גם גידים לחמין. אם יש זורקת פנימה גם עצם טובה. 7. לתבל בהמון פפריקה, כמון, פלפל גרוס טרי. אפשר גם חוויאג´. את המלח אני מוסיפה מעט מאוחר יותר כדי שלא יקשה את הבשר. 8. על הכל לשפוך מים רותחים, ולפזר את הביצים. 9. למעלה, להניח שקית קוקי, שבתוכה כמה חתיכות עוף מתובל באותם תבלינים, כשהשקית קשורה אך עם חורים שחוררתי במזלג. זהו. 01. לבשל קצת על הגז, ואז עובר לתנור בחום נמוך לכל הלילה. הערות: לא ניסיתי אך אמרו לי שאם מטגנים עם הבצל גם עלי מנולד בהתחלה, זה יוצא אחלה. המתכון של r66 (רנה) החומרים: כוס שעועית לבנה כוס שעועית אדומה כוס חומוס כוס גריסים 8 תפ"א קוביות בשר בקר 8 ביצים 5 שיני שום-ראש שלם ½ כוס שמן תבלינים: כפית כמון, כפית כורכום, כפית פפריקה אדומה, כפית וחצי מלח, 2 כפות אב' מרק, רבע כפית פלפל שחור. אופן ההכנה: משרה חומוס, שעועית לבנה,שעועית אדומה. 1. מערבבת שעועית, חומוס וכוס גריסים, ומניחה בתחתית סיר בישול איטי 6.5 ליטר. 2. על הקטניות אני מניחה קוביות בשר בקר. 3. מעליהם כ- 8 תפו"א קלופים וחתוכים ל-4-8 חתיכות. 4. מניחה בינהם 8 ביצים שטופות ולא מבושלות ו- 5 שיני שום קלופות. 5. בכוס מערבבת - 1/2 כוס שמן, כפית כמון, כפית כורכום, כפית פפריקה אדומה, כפית וחצי מלח, 2 כפות אב´ מרק ורבע כפית פלפל שחור.ממלאה במים ושופכת מסביב לחמין. 6. ממלאה את הסיר במים מעל הביצים. 7. מפעילה על בישול גבוה ולאחר כ- 4 שעות מתחיל לבעבע, מנמיכה לחום איטי עד הבוקר. מתכון מהאתר http://www.agaf-hashikum.co.il/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=185 החורף או טו טו מגיע ואיך אפשר בלי חמין (צ'ולנט) לשבת, המתכון המצורף מכיל גירסה מושלבת של חמין מרוקאי (סחינה) וחמין פולני (צ'ולנט). המצרכים: כוס חומוס בשר עם עצם לחמין רצוי בקר ½ כוס שעועית ½ כוס חיטה תפוחי אדמה בינוניים כמספר הסועדים ½ 2 כפות אבקת מרק עוף 2 כפות פפריקה מתוקה כפית פלפל שחור טחון כף כמון 2 ראשי שום בצל גדול 4 תמרים יבשים ביצים (לפי מס' הסועדים) קישקע מוכן אופן ההכנה : משרים את החומוס יום לפני (רצוי להחליף את המים פעמים שלוש) בסיר גדול מטגנים את הבצל עם 4 שיני שום כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מוסיפים את החומוס, השעועית, החיטה, התבלינים, תפוחי האדמה והתמרים ויוצקים מים עד לכיסוי כל המצרכים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מורידים מהגז ומעבירים לפלטה של שבת או לתנור בחום של 80 מעלות. במעבר לתנור או לפלטה מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. ניתן להוסיף גם קישקע. טיפים נוספים ? את השעועית להרתיח או לחלוט בסיר עד שיצא הרבה קצף לבן, לסנן ולשפוך לסיר. ? את הגריסים לשטוף היטב. ? לשפשף את תפוחי האדמה הקלופים והחצויים עם מלח בישול (ימנע התפרקותם). ? תוספת קישקע קנוי (קפוא) המתכון להצליח עם הקישקע בלי שהתפוצץ: להפשיר לגמרי, להכניס לסיר עם מים, לשים על אש קטנה-בינונית ולהביא לסף רתיחה, לא להרתיח. להניח לקישקע להתקרר. בשלב זה הקישקע קצת מתקשה אז הוא אמור לא להתפוצץ בתוך החמין. את הקישקע מגולגל כמו ספירלה אני מכניסה לשקית קוקי ומלפפת אותה מסביב לקישקע. מניחה את זה בשכבה של הבשר מעל השעועית ומתחת לתפוחי האדמה והביצים. מה להגיד - הקישקע יצא שלם, לא התפוצץ אפילו קצת. (אריקה) פטנט שאצלי הצליחו / lish1 ו לעטוף את הקישקע בנייר כסף ולהניח מעל כל התערובת שבסיר. אצלי זה הצליח והקישקע יצא שלם, חוץ מזה שזה קצת נדבק, אז אולי כדאי למרוח קצת שמן לפני שמניחים את הקישקע ומגלגלים עם הנייר. דני אלה לשעבר

אוסף שני

המשך... מאת: effybaו 26/11/03 | 08:37 חמין מקרוני חמין אטריות רובנס / מתכונים ח` מקרונים מס 7- 9 מקמח דורום מים לבישול כפית מלח כף שמן לחמין 2בצלים קצוצים דק 2כפות שמן זית כפית מלח כפית פלפל שחור 3 תפו`א גדולים ישרים פחות או יותר ,לפעמים מספיקים רק שניים, פרוסים דק בערך 1.5- 2 מ`מ. 4-6 ביצים רחוצות היטב 6 חלקי עוף: כרעיים,שוקיים ,ירכיים ההכנה ממלאים סיר רחב במים עד לגובה שלושה רבעים מוסיפים מלח ושמן מביאים לרתיחה מוסיפים מקרונים ומבשלים כ-7 דקות ====חשוב מאוד שיהיה זה חצי בישול! מסננים ושוטפים מתחת למי ברז מטגנים בצל בשמן זית עד לגוון זהוב מסירים מהלהבה מוסיפים פלפל ומלח ומערבבים עם המקרונים משמנים סיר גדול או סיר חשמלי לבישול איטי מסדרים את תפו`א כאשר חלק קטן מהתפו`א על התחתית ורוב הפרוסה על דופן הסיר מסביב על החלק הנמצא בתחתית מניחים פרוסה וכך מסדרים מסביב וכלפי פנים כאשר את הפרוסה האמצעית מניחים על הקרקעית ועליה את השאר ועוד אחת באמצע מעל כולן. (במילים אחרות: להעמיד את הפרוסות לאורך דפנות הסיר ואח"כ להמשיך ולרפד את תחתיתו) מעל תפו`א שמים מחצית מכמות המקרונים מניחים מסביב את הביצים מכסים במחצית השניה של האטריות לקערת האטריות מכניסים את חלקי העוף מגלגלים אותן ברוטב ובבצל שנותר בקערה מסדרים מעל האטריות מסביב כמו קישוט לעוגה שצריך לפרוס מכסים היטב דואגים שלא יברחו אדים שמים על הפלטה או אופים בחום נמוך מס`3 מהשעה 5-6 הטעם אלוהי העוף מקבל איכויות חדשות והכי חשוב לפני ההגשה לקחת צלחת הגשה שטוחה לשים על הסיר להפוך את הסיר עם הצלחת להוציא את הסיר ולהגיש תפרחת חמין. דבר נוסף כדאי לאטום את הסיר מסביב למכסה בקמח מעורבב עם מים ומעט שמן ולהדביק רצועות מסביב למכסה כך שלא נאבד נוזלים כמו כן אפשר לשים מעל מכסה הפוך לשים בתוכו גחנון לכסות במכסה נוסף ואז לאטום עם בצק מסביב. חמין מקרוני / חיים כהן חומרים: 500גר´ פסטה מסוג מקרוני 1/2כוס שמן 1עוף מחולק ל-8 חלקים או 6 שוקי עוף מלח ופלפל שחור הכנה: 1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד שהיא מוכנה למחצה. מסננים ומעבירים לקערה. .2 מחממים את השמן בסיר. מתבלים את חלקי העוף במלח ובפלפל ומזהיבים אותם יפה. מוציאים ומניחים אותם בצד. יוצקים את השמן שנותר בסיר לקערת הפסטה ומערבבים היטב. .3 מניחים שיכבה דקה מהפסטה בתחתית הסיר. מניחים עליה חלק מהעוף. מוסיפים עוד פסטה, את שארית חלקי העוף ואת שארית הפסטה. 4. מוסיפים 1/3 כוס מים ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה. מנמיכים מאוד את הלהבה ומבשלים 3 ו-1/2 שעות לפחות. אפשר לבשל את העוף גם על פלטת שבת במשך כל הלילה, או לאפות בתנור בחום נמוך (100 מעלות) 7 שעות או במשך הלילה. חמין מקרונים / adigreen להרתיח מקרונים לסנן ולשטוף. לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה, שמן ומעט מרק עוף. לטגן כרעיים ושוקיים של עוף ולתבל כמו המקרונים. לטגן פרוסות תפוחי אדמה עבות ולתבל כמו המקרונים. להניח בסיר כבד פרוסות תפוחי אדמה מעליהם את העוף ביניהם ביצים שטופות ומעל את המקרונים המתובלים. להוסיף חצי כוס מים ולא יותר. לכסות בניר פרגמנט או שקית קוקי ומעל המכסה. להכניס לתנור לחום של חמין ללילה אלעד מקור המתכון: זהבה. חמין מקרוני ועוף eingedi ו מבשלים את המקרוני, ממש טיפה לפני שזה מוכן מוציאים, מסננים, שוטפים ומוסיפים מעט שמן זה חשוב להמשך מערבבים ומניחים בצד. בזמן הכנת המקרוני מטגנים בסיר המיועד לחמין את חלקי העוף כך שישחימו יפה, מתבלים תוך כדי בהמון פלפל שחור טחון טרי. מוציאים מהסיר את העוף. ובאותו הסיר מוסיפים בצל ומשחימים. מוסיפים 3 עגבניות אדומות מגוררות ורסק עגבניות קופסא קטנה. מתבלים במלח ופלפל . מחזירים את המקרוני לסיר, יוצקים עוד כף שניים שמן זית ומערבבים היטב עם הרוטב. מניחים מעל את חלקי העוף. מניחים על הסיר נייר אפיה. ומעל סוגרים עם המכסה. מכניסים את הסיר לתנור על 90 מעלות למשך הלילה

אוסף שלישי

מתכונים לסיר לבישול איטי מאת: ד ר ו מ י ת 1ו 18/12/03 | 19:57 לא מתכונים אבל הערה: חייביםו adigreen ו 08:26 | 15/12 להביא את התבשיל לרתיחה ורק אח"כ להוריד הטפ'. אלעד כמה מתכונים אהובים:ו Iris G ו 08:29 | 15/12 ביף סטרוגונוף קילו בשר סטייקים, חתוך לרצועות של חצי סמ בערך 1/2 כפית מלח מעט פלפל שחור טחון טרי בצל אחד חתוך לעיגולים 1/4 כפית מלח שום (או שום גבישי) כף רוטב ווסטרשיר 1/2 כפית פפריקה ציר בשר צח (כוס וחצי בערך) כף קטשופ 2 כפות יין אדום 100 גר פטריות פרוסות 3 כפות קורנפלור 1/4 כוס מים לתבל את הסטייק במלח ופלפל, להניח בסיר בישול איטי עם הבצל. בקערה קטנה לערבב שום, רוטב ווסטרשיר, פפריקה, מרק וקטשופ. לשפוך מעל הסטייק, לכסות ולבשל על איטי 6-7 שעות, עד שהסטייק רך. (כשאת מגיעה הבייתה, או מוכנה לארוחת ערב) להגביע את הטמפ לגבוה, להוסיף יין, פטריות, להמיס את הקורנפלור במים ולהוסיף לבשר, לערבב היטב. לכסות ולבשל עוד 15 דקות על גבוה. לביף סטרוגונוף אמיתי עכשיו מוסיפים כוס שמנת חמוצה, אנחנו אוהבים בלי. להגיש על אורז או אטריות מבושלות. וזהו!!!! יוצא טעים ומפתיע. תפוחי אדמה "מהמדורה" לוקחים תפוחי אדמה גדולים, מכסים כול אחד בנפרד בנייר כסף, מכניסים לסיר ושמים על חום נמוך, לא מוסיפים מים או שום דבר אחר. חוזרים אחרי 8 שעות לתפוחי אדמה מדהימים. עוף בשום: 40 שיני שום קלופות 2 כפות מי מלח 5 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (אני שמה טימין, רוזמרין, מיורן, אורגנו) 5 כרעי עוף מחולקים מערבבים את הכול יחד, שמים בסיר ל 8 שעות צריכה עוד? (כשעבדתי הסיר הזה עבד כמעט יום יום) עוד דבר ששכחתי. צ'יליו Iris G ו 08:37 | 15/12 אין כמו הסיר לבישול איטי לבשל צ'ילי. קחי כול מתכון צ'ילי מוצלח, זרקי את כול החומרים בסיר, תפעילי על נמוך ותחזרי אחרי 8 שעות סיר בישול איטיו חמוטל ו 09:21 | 15/12 אז ככה מרק שעועית מתבשל לאיטו ויוצא נהדר חמין כנ"ל אני שמה בסיר: תפוחי אדמה בשרים שונים: בקר, עוף או רק חזה, הודו אדום, ירקות : קישוראים גזר, כרובית ועוד אפשר להוסיף גם בצלצלים ושומים לפי הטעם. לסדר את המרכיבים כאשר החומרים שמתבשלים לאט יותר קרובים לדפנות. את הבשר כדאי להשחים מעט לפני הכנסתו לסיר. אבל לא הכרחי. תיבול: יין, סויה,חרדל, קטשופ פלפל מלח לא לשכוח שהירקות מפרישים מים בעת הבישול. להביא לרתיחה על החום הגבוה ואחר כך על חום נמוך ל - 6 עד 8 שעות בהצלחה סיר בישול איטיו muriel ו 10:45 | 15/12 אני התחלתי להשתמש ממש לא מזמן בעקבות המלצות מחברות ועידוד מהפורום. בינתיים כל מה שהכנסתי יצא מעולה ובמיוחד עכשיו שמזג האויר קריר זה כייף לילדים לחזור מביה"ס לארוחה חמה שצריך רק להגיש לצלחת ולאכול. אני מכניסה: כרעיים עוף, תפו"א ובטטות חתוכים לקוביות גדולות, גזר פרוס גס, שעועית וחומוס (אני משתמשת בקפואים של סנפרוסט בגלל הנוחות) כחצי כוס מים, כמות נדיבה של פפריקה מתוקה, קצת מלח וכשליש צנצנת של רוטב דלעת וג'ינגר של קנור. שמה על חום גבוה כ-5 שעות. בפעמים הראשונות עד שהיכרתי את הסיר שמתי על חום גבוה כשעה אח"כ הנמכתי לכל הלילה והיה מוכן בבוקר. עכשיו אני שמה כ-5 שעות על חום גבוה. כמובן שאפשר לגוון לפי הטעם האישי. עשיתי גם בשר בקר עם תפו"א, בטטות וגזר יצא מצויין גם כן. תהני.

למעלה