סיר חרס

סיר חרס

1. למה טוב סיר חרס ? מה אפשר וכדאי להכין בו (פרט לתפוחי אדמה), ומה לא ? 2. היכן ניתן לרכוש, ומה בערך המחיר ? 3. האם יש דברים חשובים שכדאי לדעת לרפני הרכישה ? (גודל ? חומר ? ציפוי ? גלוזטרה (מה זה בכלל ?
) תודה רבה !

yair_bar

New member
מנהל
לפני שרוכשים סיר חרס לחשוב היטב

מה תדירות השימוש יש דברים שקונים למטבח הום פיל לבן. סיר חרס, בניגוד להרב גאדג'טים תופס די הרבה מקום הוא טוב לתפוחי אדמה (כמו שציינת) ולמאכלי קדירה. היתרון הוא שהחרס אוגר חום ומשמש בעצם כתנור בתוך תנור אני פחות השתגעתי ולראייה 3 סירים בערך שיושבים במרפסת (חלק קיבלתי עם השנים - מדהים איזה אספן כפייתי אני)

בוקר טוב.

סירי חרס הם לא פיל לבן, פשוט צריך לדעת איך משתמשים בהם ובשלנים טובים של פעם יודעים איך משתמשים בהם. יש סירי חרס עם גלזורה ויש כאלו ללא. לא אתייחס לתפוחי אדמה כי כולנו יודעים כבר להכינם, בסירי חרס מבשלים קדרות כמו פעם. הבישול בסירי החרס טובים כמו מטרקוטה הוא בריאו ודיאטתי כי החרס סופג את השומנים של המזון ומשמר את הוויטמינים שבתבשיל וזה מעניק למזון המבושל בהם טעם מיוחד שלא ניתן בסירים הרגילים. לדעתי זה למה שעדיין משתמשים בסירים האלו אם את שואלת אותי... החרס אוגר את החום והתבשיל שבסיר נשמר חם לאורך זמן ארוך שזה עוד פלוס כי את יכולה לבשל בבוקר , לעטוף בשמיכה (ממש כמו חמין של פעם) ולאכול בצהריים או בערב ונכון שאפשר ברמת העיקרון לעשות את אותו הדבר עם כל סיר, אבל שוב- הטעם הוא אחר . ממש אחר. אני רכשתי כמה גדלים של סירי חרס ודי הרבה זמן לא העזתי להשתמש פשוט מחוסר ידע ורק אחרי שלמדתי (כן, רק אז) הבנתי איזה אוצר יש לי בבית ומאז... כל הטאז'ינים בכל הגדלים שאני מודה שקניתי לשם היופי וכל הסירים די מחליפים את הנירוסטה.... פשוט צריך לדעת. מחירים? אין לי מושג, רכשתי לפני כמה שנים, שווה לעשות בדיקה טובה. מה שחשוב זה לא להניח על השיש ולא להרטיב במים כי זה עלול להתפוצץ (אם מבשלים ללא מים, לדוגמא- תפוחי אדמה), וכמובןןןןן להיזהר ולהשתמש במגבות או בכל מבודד חום בעת האחיזה כי זה אוגר חום אדיר. זה ממש כמו לבנת שמוט . אבל זה מוציא אוכל אגדה ! הגלזורה, הציפוי בא לשם היופי. תחשבי על שיעורי האומנות של פעם. נכון היינו מקדרים בחרס , נותנים לזה להתייבש ואז מורחים בחומר דמוי לאקה ? אז זה משהו כזה שעמיד בחום. זה פשוט נועד ליופי (לפי מה שנאי יודעת). לי יש טאז'ין אחד ענק עם גלזורה ושאר הסירים שלי בלי. מה עדיף? לדעתי בלי.

../images/Emo238.gifסיר חרס דבר נפלא

אני אוהבת מאוד להשתמש בסיר חרס. גדול!
מכינה בו בעיקר עוף ממולא רכשתי את הראשון בנעמן לפני מיליון שנה אחרי שנשבר מצאתי חדש בשופרסל ביג לקנות- רק עם גלזורה כדי שלא יספוג נוזלים הסיר מיועד לבישול איטי בתנור.
מבחינתי הוא מעולה!
אני מתביישת לומר שהיה מבצע ועלה רק 40 שקל
חטפתי ושמתי אחד בצד תמיד צריך רזרבה.....

דורי56

New member
הסיר שאני קיבלתי

זה רק לתפוחי אדמה בלבד . אסור לשים נוזלים בפנים, תיבול , רק תפוחי אדמה בלבד מקבלים טעם וריח כמו של מדורה.

דורי56

New member
תפוחי אדמה בסיר חרס

הכי פשוט. שוטפת טוב אתתפוחי האדמה מיבשת אותם (עם קליפה כמובן) ושמה אותם בסיר סוגרת מכסה. על להבה גבוהכ 30 דקות ועוד כ 30 דקות על להבה נמוכה (פוחים בזהירות את המכסה ובודקים אם מוכן. תפוחה האדמה מקבל טעם של מדורה .

הסיר שלך ללא גלזורה

ולכן אסור להכיל בו נוזלים הוא נמכר ב 50 שקל בחנויות טבע כמו "עדן" וראיתי גם בסניפים של חברות אחרות.

שאלה על סיר או שמא מחבת חרס

קיבלתי כזה שנראה כמו מחבת עם ידית לא גדולה גם היא מחרס מה עושים בה???

למעלה