סיר חרס לתפוחי אדמה

סיר חרס לתפוחי אדמה

קיבלתי במתנה סיר חרס . כתוב על הקופסא שהוא לשימוש על אש גלויה ,תנור ומיקרוגל והוא מיועד לתפוחי אדמה. אין הוראות מצורפות.האם משהו יודע כיצד משתמשים בסיר זה? האם הוא מיועד רק לתפוחי אדמה?האם צריך לעטוף את תפוחי האדמה לפני בנייר אלומיניום?וכמה זמן בישול? אין לי מושג כיצד משתמשים בו? תודה על עזרתכם .

b a f i

New member
תתחדשי

קודם כל דעי לך שאני ביקשתי סיר כזה מתנה לחג . עקרונית ניתן להכין בו כל דבר, בעיקר קדרות . אנחנו מכינים בו תפוחי אדמה, בוזקים מעט שמן זית בתחתית ,עשבי תיבול, פורסים את תפוחי האדמה לחתיכות דיי גדולות מתבלים בפפריקה חריפה ומתוקה ,מלח גס והופל'ה לתנור . חשוב לשים לב אם למכסה של הסיר אין ידית מפלסטיק,שכן אז יש לשים לב שהחום של התנור לא ממיס אותה(אי אפשר לדעת היום עם המוצרים האלה מסין
בתיאבון

bali

New member
מנהל
אני חושבת שמדובר בסיר אחר

מה שאת רצית זה סיר אובאלי שהוא בעצם כמו שתי קערות שאחת מהן היא המכסה? הסיר הזה מכוסה מבפנים בשכבת ציפוי שמאפשרת להכניס לסיר נוזלים. אם אין ציפוי כזה אסור להרטיב את הסיר כי זה עלול לפוצץ אותו או לסדוק אותו בזמן הבישול... יש סיר קטן עגול עם ידית אחת ארוכה שמיועד רק לתפוחי אדמה ואותו אסור בשום אופן להרטיב.

bali

New member
מנהל
מדובר בסיר עגול עם ידית אחת?

כי אם כן אז אסור בשום פנים ואופן להרטיב אותו, או את תפוחי האדמה שמכניסים לתוכו. גם כדי לנקות את הסיר, אפשר להשתמש במטלית מעט לחה אבל עדיף שגם זה לא. הוא מיועד רק לתפוחי אדמה. אפשר לשטוף את תפוחי האדמה לפני שמכניסים אותם לסיר, אבל לייבש אותם לפני זה במגבת נייר. הרעיון הוא פשוט לשים את הסיר על הגז, ולבשל בו את תפוחי האדמה עד שהם רכים והקליפה נחרכת מעט. הטעם יוצא ממש כמו של מדורה. אנחנו מעדיפים לשים בו תפוחי אדמה קטנים אבל אפשר גם גדולים.

smady a

New member
כמו שbali ענתה אז אם זה סיר

עדול עם ידית אחת ומכסה.........זה סיר נפלא לתפוחי אדמה ובטטות. לא להרטיב לשטוף את תפוחי האדמה ולנגב בעודם בקליפתם ולשים בסיר על האש. תפוחי האדמה מקבלים טעם מיוחד וריח מדהים. לא להרטיב את הסיר.

smady a

New member
אבל אם הסיר הוא אובלי עם מכסה זה

סיפור אחר. גם סיר מופלא מטרקוטה לדעתי בדרך כלל. אותו אני מרטיבה בכיור שיספוג מים המון עד שהוא מחליף צבע. ובו אני מכינה תבשילים נפלאים. בשר עוףך הכל.

סיוי 24

New member
היי סמדי יש לי כלי כזה (האובלי)

בנתיים הכנתי בו פעם אחת ירקות שורש יצא מעולה!! לא ידעתי שצריך להרטיב אותו, האם עושים את זה לפני כל שימוש או רק בפעם הראשונה? מה את מכינה בו?

טלאית321

New member
סיוי סיר חרס יש להשרות לפחות

12 שעות לפני שימוש ראשוני אפשר להכין צלי עוף/בקר בתנור

סיוי 24

New member
באמת? אופס... כבר פיספסתי

אבל מאז לא נגעתי בו... עכשיו זה מאוחר מדי?

טלאית321

New member
אם השתמשת כבר אז לא נורא

ואגב לא מאוחר אם לא נגעת בו מאז, לא נראה כי תעשי בו שימוש, זה נכון מה שאני חושבת?

והינה ההוראות לגבי הסיר חשוב ביותר

מתוך דף ההוראות: הסיר מתאים לבישול על להבת אש או על הפלטה הגדולה בתנור החשמלי מומלץ להשתמש בחום בינוני הסיר אינו מתאים לתנור עם כיריים מקרמיקה השימוש: תפוחי אדמה בינוניים בלי מים שמן או מרגרינה כלומר יבשים לגמרי לבשל 60 דקות כשהסיר מלא עד חציו בתפוחי אדמה להפוך את תפוחי האדמה מספר פעמים בעת האפיה בשום אופן לא להביא את הסיר במגע עם מים אסור לשטוף את הסיר לאחר השימוש בו ולא להטביע אותו במים לפני השימוש ככל שמשתמשים בסיר טעם תפוחי האדמה נעשה טוב יותר

טלאית321

New member
היה לי פעם סיר בדיוק כזה

הכנתי בו תפו"א ובצל שיוצאים מאוד טעים כמו במדורה

orlu

New member
../images/Emo187.gif שימי לב ../images/Emo187.gif

כפי שניכתב ככל שמשתמשים טעים יותר אבל אל תבהלי ם יראה לך הסר הולך ומתנפץ..זה רק ניראה כך וזה השלב שהתפוחים משובחים יותר..כשזה מרגיש כאילו זה לפני שיחזור ארכיאולוגי במוזיאון..מנופץ

שלי התנפץ בפעם הראשונה שהונח על הגז

לפני כן השתמשתי בו כמה פעמים בתנור. שיכנעו אותי שאפשר גם על להבה. הוא לא סתם נסדק, אלא התפרק לשניים. נדמה לי שנקנה במשביר, זה היה מזמן. מאז לא ניסיתי לקנות חדש.

dstibbe

New member
שימוש בסיר חרס

תפא באש גלויה- לשטוף היטב את תפא לסדר בסיר החרס להניח מכסה מעל שעה בדיוק וזה מוכן. יוצא בטעם של תפא במדורה רק פחות מלוכלך. אני מוסיפה רטבים מיוגורט או שמנת חמוצה עם שום או עירית קצוצה מלח ופלפללארוחה חלבית ורטבים אחרים לבשרית. בתיאבון

dstibbe

New member
הוראות שימוש לסיר

פשוט מנסיון יש להשרות את כל הסיר לילה במים שיספוג רטיבות ורק אחכ להשתמש כראות עינייך.

תודה לכולם על התגובות

התמונה שמצורפת היא הסיר שקיבלתי , מותר להרטיב או לא? תודה רבה.

למעלה