סיר הלחץ הראשון

חתולון*

New member
סיר הלחץ הראשון

מוקדש לשבלולית שוב פעם נוסטלגיה, הפעם לפני 40 שנה. זוכרים איך בישלו פעם עוף או מרק עוף? היו מכניסים לסיר את הרכיבים ומבשלים על האש. מי חשב בשנות ה-60 על סיר לחץ . אבי ז"ל. חזר משליחות בארה"ב בשנות ה-60 והביא לאמא סיר לחץ, הוא אמר לה, יש כאן "פלא", עכשיו נוכל לבשל הכל, במהירות וביעילות אמריקאית!!! ההורים שלי אהבו מאד מרק עוף!!! בלי לקרוא את ההוראות, אמא הכניסה לתוך הסיר החדש את העוף, את המים, התבלינים ושאר המרכיבים. אתם יודעים בוודאי שצריך להנמיך את האש לאחר מספר דקות, ואח"כ זה מתבשל "צ´יק-צאק". אבא סגר את סיר הלחץ, הדליק את האש וישבנו בסלון חיכינו בכמיהה למרק עוף עם הסיר החדש. לא הייתה טלביזיה בימים ההם, אני הייתי בן 7 פספוס כזה, בקושי מגיע לשיש. ישבנו בסלון, נהנים מעצם המחשבה על המאכל המתבשל, ושומעים סיפורים על הטיסה הארוכה מניו יורק לתל אביב. סיר הלחץ על האש.... אנחנו בסלון, הכל טוב... עוד מעט יהיה לנו מרק עוף שאנחנו אוהבים. הסיר השמיע רעשים איומים, ואבי אמר : "ככה זה עובד, זה סיר לחץ" לאחר 3 שעות החליט אבי שהמרק עוף כבר מוכן. הלכתי אחריו למטבח, אמא הכינה את שולחן האוכל. חיכיתי לראות איך "יוצא" מרק עוף בסיר לחץ חדש. אני חושב שהיינו היחידים בארץ עם סיר לחץ. **** *** ** * למזלנו, אבא לקח מזלג, הרים את שסתום הבטחון, ואז נשמע פיצוץ אדיר!!!!!!!! מהחורים בקוטר 5 מ"מ יצא קיטור נוראי, אבא העיף אותי ברגע האחרון לאחור, הייתי ליד השיש, רציתי לראות מה יוצא מהסיר. לא נכוותי בגלל התושיה של אבא. כל המטבח התקרה והקירות היו מלאים ברסיסים שומניים חלקי עוף, שמן, ורכיבים אחרים, מיותר לציין שהורי עבדו חודשיים כדי להחזיר את המטבח לקדמותו. לאחר שנרגענו. אבא פותח את הסיר בדחילו ורחימו מהידית הרגילה, ואנו מחכים לראות את העוף ולאכול מרק עוף כמובטח!!!! הסיר היה ריק, נקי, יבש הסיר היה ריק........ העוף, המרק וכל מה שהוכנס לסיר, התפרק למליוני חלקיקים שיצאו משסתום הבטחון כשאבא הרים אותו עם מזלג. ואני כילד לא הבנתי איך עוף שלם יכול להעלם מתוך סיר סגור. איזה קסם!!!! זה היה השיעור הראשון בסירי לחץ.

חתולון חתולון

לחתולון תודה וכל הכבוד אין עלייך בסיפורים ,אתה מצחיק אותי כל פעם מחדש איך עוף שלם מסיר סגור עף שיעור חכם על סודות הפלא של טכנולוגיה מתוכחמת עד לכאן הגיע האש
ואני לא אומרת לאף אחד להתייאש חודשיים השקעה על מיטבח חדש בגלל עוף עם סיר פלא שלא התבשל ממש ואופ איזה קסם ניהיה בסיר ריק הוא מכולו ביום בהיר העוף תפס לו כנפיים עם הסיר החדש ומסר בהתפורות חלקיו על התיקרה : ד"ש מקווה שלא כאב לו , הוא טס קצת עקום ומה נשאר לו בסיר לא כלום מודה לך על סיפור יפה בתגובה תקבל מחר סיפור "עם קפה"

Mוניk

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחח מתה ממך

אהההההההההההההההההההההההההההההה אני צוחקת בקול "מיפגרררררררררררר" אתה חורגת אותי מצחוק חתולון}{ טוב אז הינה סיפור "קטן" על סיר לחצ גם הוא לפני שנים אז ככה ג'קוב שונא בצל ושום ואני יום אחד החלטתי להכין מרק שעועית היה לי סיר לחצ חדש (שנים לא שימוש) חשבתי לתומי שאם אבשל בסיר לחצ שום ובצל הרי זה סיר אטום נכון? באוקצור שמתי שום במרק ככה לפי מתכון שקיבלתי ג'קוב מגיע הביתה מריח אוכל וריח של שום, הוא לא חשב פעמיים (כפרע עליו) לקח תסיר זרק אותו מהחלון מה אני אגיד לכם, זה עשה פיצוצ אדיר כל השכנים יצאו בחוצ היו בטוחים שנפל פגז ממש בפתח ביתם מאז תם ונשלם אין מרק שעועית אין שום, אין בצל ואין סיר לחצ עממה חתולון}{ אחלה סיפור טוב נו אתה יודע שאני אוהבת את סיפוריך

לוני ישלי סיר לחץ..................

הולך על 2 וכמה שאני מנסה הוא אף פעם לא מתפוצץ.
מוניק! איך אפשר להכין אוכל בלי שומבצל?

חתולון*

New member
ערב טוב סתם אחד ושבלולית

רץ לישון הסיר לחץ שיגע אותי חחחחחחחחח

לחתולון ,למוניק ולכולם ערב טוב

נהנתי וצחקתי היום בלי הגבלה חתולון אתה צריך לנחש גם על מה ... חה חה חה אולי על הסיר שהתפוצץ , או על העוף שאיבד את עורו במהרה אולי על סיר הפלא שהעלים את השום של מוניקי , בגלל זה לא היה כלום, שניהם עפו אחד מן הגז לתיקרה ואחד עף למטה וחשבו שזה טיל או פגז ועשו צעקה אז פעם אחת לפני, תודיעו לי ב
שאכתוב את הדיווח בפרוטוקול שום סירים עפים אלי לא מגיעים אלה להיות תמיד עם חיוך ושימחת חיים
לכם חברות וחברים והמשך ערב נעים

Mוניk

New member
אחד מאמי.... הס והקשב

תתפלא אפשר גמני חשבתי בהתחלה שאי אפשר אבל למדתי שאפשר ויוצא לי טעים ואפרופו סיר הלחצ לא התפוצצ מעצמו ג'קוב העיף אותו מקומה גבוהה זה נשמע כמו טיל באמת נו נו תנסה לזרוק ת'סיר לחצ שלך מקומת אמו ותראה איזה פיצוצ יהיה לך בראס בנ אמו חחחח אני נישמעת עכשיו כמו איזו מתכננת פיצוצים מדברת בקודימ חחחח אחד שתיים שלוש וחצי איש אחד לה לה לה טפי~ הלווווו זה רדיו אחד שתיים}{

Mוניk

New member
טוב נו אתה לא צלפ כמו ג'קוב

תכוון עממה חחחחחחחחח זהמ'זה@שוט

Mוניk

New member
אההה די מאמי

אתה מצחיק אותי חחחחחחחחחחחחחחחח בסוף אני אשמין פו אופ קרא שוב ת'תגובה שלי הסיר התפוצצ עממה וביטח גם השועית אולי תהיה בלש מאמי משו כמו קולומבו ניראה לי תפור עלייך מואהההההההההההההההה אגב הצעקות בעיקבות הפיצוצ היו של פרחה השכנה (ז"ל) אהבתי אותה, זה היה כשגרתי בשכונה אהההההה די לחקור אותי מאמי

חתולון*

New member
גם לנו הייתה פרח'ה ז"ל וקנין

היו לה 16 ילדים והיא אמרת שקיבלה אישור מבן גוריון לעשות ילדים אני מכיר את כולם, ואפילו מסתפר אצל הבן שלה..... ובקשר לקולומבו, אני מעדיף להיות פטוצ'לי, זה שבונה את הבית לילה טוב, בלי פיצוצים חחחחחחחחחחחחח עמממממה במייההה במבה חחחחחחחחח

Mוניk

New member
לילה טוב חתולון../images/Emo29.gif

חחח לא יכולה לא לצחוק אופ מאמי הלוואי תחלום על פרחה הלילה ותאחר בבוקר למסטרה אמן והבן שלה הספר כן הלוואי ויתפספס לו ויעשה לך קרחת אופו שאין לך חחחחחחחחחחחחחחחח לילה טוב}{

גם לי יש עכשיו לחץ ................

לחץ איום של פישתונה חתולון....מרוב צחוק...... יו אתה עושה לי את זה
ציפי שאוהבת לצחוק מהסיפורים של חתולון

חן (*_*)

New member
חחח...סיפור אדיר../images/Emo6.gif - שמזכיר גם לי-

כשהייתי קטנה, גיסי-בעלה של אחותי, עשה ניסוי והחליט לבשל בסיר הלחץ ביצים קשות, כאשר ה"פטנט" שלו, היה לבשל אותן בחול במקום במיים- כמובם שהביצים בסיר התפוצצו והעיפו את הסיר כולו לתקרה. שבוע ניקינו את הטינופת (לאחר שנאלצנו לתקן גם את החור בתקרה), וכחודש הבית הסריח מהביצים שהתפוצצו. עד היום אנחנו מזכירים לו את הביצים.

Mוניk

New member
אההה חן בי3ים בסיר לחץ

חחח זה גדול ועוד על בי3ים הבת שלי פעם הכינה ב3ים קשות כל המשפחה יושבת בסלון משחקים מונופול זה היה בתקופה של מתח כזה בצפון פיתומ שומעים פיצוצים בומ בומ בומ (מוזר) זה נישמע מתוך הבית, אני מכירה ת'בת שלי ושואלת אותה תגידי שמת בצים על האש נכון והיא כן אימא, אבל זה עודלא מוכן אני קמה למטבח די בחשש מודה הבצים נו מה, היו דבוקים לתקרה והיא כפרה עליה התעלפה מצחוק אי מאמי אני מתגעגת לצחוק שלה והיום היא התקשרה אלי הפעם מהדרך לקולומביה. חן מאמי הינה את פו ומפו אני מודה לך על הברכה גם פו גם במסרים וגם באימל חן תודה מאמי אוהבת אותך
זה אמיתי

חתולון*

New member
אהבתי את כל התגובות

תודה רבה והקפצה אחרונה לפני שיורד לתהום ואח"כ לרשימת המאמרים

טאKילה

New member
קסם של סיר לחץ..../images/Emo9.gif

תיקרה עשוייה טמבורטקס מחלקיקי ירקות ועוף חחחחחחחחחחחחח

Mוניk

New member
טאקי ליעדתך!

קוראים זה תקרת נטיפים דקורטיבית חחחחחחחחחחחחחח גנובית הצחקת אותי מואהההההההההההההההההההההההההההה}{

למעלה