סירטון הוצאת אקדח

Dirge

New member
פשוט מדהים

זה במיוחד אמור לגרום לאנשים להבין ששוטרים הם כולה אזרחים במדים. זה הכל. אין חלוקה. אי אפשר להגיד "אתם המשטרה ככה וככה", בגלל שהשוטרים הם אנחנו, אזרחים ששמו על עצמם חולצה כחולה ואקדח בצד. תודה רבה אבי!

fa jing

New member
מסכים אבל משום מה

הרבה שוטרים שאני נתקלתי ועדין נתקל בהם מדי פעם שוכחים את העובדה הזו, והם בטוחים שהם מעל האזרחים. יש לי בעיה עם שוטרים רבים במדינה הזו שחושבים שהאזרח צריך לשרת אותם ולא להיפך. הרבה שוטרים כאן שכחו מהם נימוסים בסיסיים, מהי שפה נאותה ועוד כהנה וכהנה, אכן לא כולם כאלו (ויש לי חבר טוב שהוא במשטרה) אבל משום יש הרבה מהסוג הזה ברחוב ואותם רואים האזרחים. חנן

לא בטוחה

שוטרים רבים חושבים שהאזרח צריך לציית להם, ולא לשרת אותם. נימוסים בסיסיים, שפה נאותה כהנה וכהנה, זה שכח רוב העם לצערי, השוטרים הם רק חלק קטן. הכל עניין של -
, בדיוק כמו במשרד החינוך.

אזרחים - מישטרה ופשע

יש פה בארה"ב הרבה חוקים מוזרים שגורמים להרמת גבה אבל יש גם שניתן ללמוד מהם יש פה את תופעת "באונטי האנטר " שבתירגום פשוט יהיה משהו כמו " ציידי אנשים למען כסף " שזו תופעה מוזרה מתקופת "המערב הפרוע " בה מישהו שאינו שוטר משולם או מתוגמל להביא לעצור פושע , מעניין שלמרות שאינם שוטרים מורשים מערכת החוק פה מאפשרת להם לבצע פעולות ששוטר אינו יכול ודרוש לשוטר פקודות מעצר וכו שלהם לא דרושות אבל יש פה את כל הנושא של מעצר אזרחי שהוא מפותח יותר מישראל ובו יש לפי החוק לכל אזרח רשות לעצור אזרח אחר וזה בכפוף לחוק שניקרא מעצר אזרחי ( בניגוד למעצר אזרחי בישראל שיש לו פירוש ויישום אחר לגמרי ) ואכן כדאי ללמוד ולישם חלק מהחוקים הללו בישראל ולהגדיל את אפשריות המעצר האזרחי לגבי צבא ומישטרה - למעשה הם מראה של החברה ולכן הטענות הן נכונות אבל החברה הישראלית עשתה שינויים שליליים לאחרונה וגלי אלימות מציפים ( לפחות לפי החדשות ) השינוי במישטרה נעשה איטית ואם השנים זכור לי שגוייס כוח אדם שהודגר "איכותי " יותר ממה שהמישטרה יכלה להרשות בעבר , לצערי רובם עוזבים מהר מאוד את כוחות המישטרה שכן הם מגלים גוף מושחת, צר אופקים, ובירוקרטי וכניראה שזה נובע מ"צמרת " הפיקוד ...ההלם הראשוני שלי זכור בין מישטרת ישראל לבין צה"ל שבצה"ל חונכנו ל "אחרי" בכל פעולה וקצינים הובילו ואילו במישטרת ישראל זה ניקרא "לפני " וקצינים עומדים עם רמקול מאחור ( בהפגנות ובפעולות ) וצועקים מרחוק מה לעשות ל " חיילים " בקידמה , תמיד צחקנו על מצבים אלו אורי קפה ואני וכיצד הופקרו השוטרים בשטח ( למי שזוכר כיצד שיקרו כולם להוציא אלייק רון בועדת החקירה על ארועי הירי וכיצד המפכ"ל ושר המישטרה שיקרו בפה מלא אבל האיש שהיה צריך בזכות ולא בחסד וליקוקים ליהיות מפכ"ל והוא אליק רון ניפלט מהמערכת המושחתת ) מישטרת ישראל עוברת שינויים אבל המהירות והתקציב של הפשע בישראל מהירים מיכולתו של גוף בירוקרטי זה להתקרב ליכולתם ובמיוחד בגלל מוגבלות חשיבתית של הנושאים בתפקידי הפיקוד שם ויחד עם זאת חייב לציין שהכרתי המון שוטרים שעשו ימים כלילות והקריבו חיי מישפחתם ואפילו חייהם ותוך סוכון חיים להצלת חיי אזרחים במדינת ישראל לדעתי ככל שאזרחים יתנדבו לשירות במישמר האזרחי ובנטילת תפקידים בהתנדבות אם במישטרה קהילתית ואם ביחידות התנדבותיות מישטרתיות כמו סיור , חיפוש והצלה, צלפים , וככל שהמישטרה תאפשר אזרחים לשירות התנדבותי במישטרה ( כפי יש פה בארה"ב המון יחידות שהן התנדבותיות )ניראה מישטרה איכותית יותר ומראה טובה יותר של החברה הישראלית וזו הצורה שלדעתי כן ניתן להביא לשינוי במישטרת ישראל וזה מעורבות ולחץ חיצוני של האזרחים

Dirge

New member
אל תשכחו דבר אחד פשוט

99% מהאנשים ששוטרים פוגשים במהלך העבודה הם לא אזרחים מן המניין. אם בן אדם לא עשה כלום ולא מהווה חשד שיעשה עבירה, אין סיבה ששוטר ידבר איתו. אותי בחיים לא עצר בצד שוטר לבדיקה. לעומת זאת, יש אנשים קבועים שאני אישית יודע שאותם בודקים באופן סיסטמתי כל כמה ימים. ואליהם צריך לדבר ללא נימוסים, ומגבוה, כי אחרת הם ינפפו את השוטר ויזלזלו בו. בתור שוטר בשירות צבאי, ומתנדב, אני יודע שיש הבדל מאד גדול בין הגישה שמראים לאזרחים שאין בהם שום חשד כלשהו, לבין אזרחים שידועים כבעייתיים. לא יצא לי בחיים לראות שוטר, שמדברים אליו יפה, והוא לא מדבר יפה בחזרה. ולמרות זאת, במצבים שמדברים עם אדם עם עבר פלילי, ומעורר חשד לביצוע עברה, השוטר צריך לגרום לו להבין שזה לא משחק. אני בעד הגישה הזו במליון אחוז. כי אני יודע כי אותם האנשים שהמשטרה צריכה להתקל בהם יכולים באותו מידה לזלזל ולשחק משחקים עם השוטר, ודקה אחר כך לפרוץ לאיזה בית.

fa jing

New member
זו בדיוק הנקודה

זה שרוב העם שוכח את הנימוסים שלו זה עובדה וגם את זה צריך לשנות. זה ששוטרים הם חלק מהעם זה גם בסדר ומקובל. אבל ברגע שהם שמים את המדים או לחילופין בתפקיד הוא מייצג משהו ובראש וראשונה תפקידו לשמור על הסדר ובטחון הציבור (זו השאיפה כמובן אבל זה לא כל כך הולך להם...), מתוקף תפקידו הוא גם נותן שירות לציבור ולכן בראש וראשונה ומעבר לכל הוא צריך להיות מנומס בפנייתו לאנשים. אני לא עבריין ולא פורע חוק והמפגש שלי עם שוטרים היו בבדיקות רשיונות שגרתיות, לצערי בכל אותם מפגשים השוטרים היו חסרי נימוס ודיברו בפקודות ולא בבקשות. זכורים לי לטובה השוטרים באנגליה, זקופים, מסודרים למשעי והכי חשוב כששאלתי שאלה הם עזרו לי מעל ומעבר ואפילו עם חיוך. אז אני לא מצפה לשירות כזה מהשוטרים בארץ (או אולי כן) אבל לטון דיבור וצורת דיבור יוצתר מנומסת ופחות התקפית אני כן מצפה. ונכון זו גם שאלה של
, לא כל אחד מוכן לעבוד בשכר של השוטרים היום. חנן

floppy disk

New member
../images/Emo45.gif באירופה הרבה יותר אדיבים

לפני כשנתיים הייתי בספרד עם המשפחה. הגענו לעיירה שלא התכוונו להגיע אליה בעקבות פניה לא נכונה, כשלמעשה התכוונו להגיע לעיירה השכנה. בעוד אנחנו נוסעים ראינו שוטרים בניידת, ושאלנו אותם איך מגיעים למחוז חפצנו. לא קיבלנו הוראות מפורטות. קיבלנו ליווי משטרתי ליעדנו. הם פשוט הורו לנו ליסוע אחריהם ולקחו אותנו לאן שרצינו. עכשיו, אני לא מציע שהשוטרים צריכים להיות מדריכי טיולים, אבל אני גם לא חושב שבישראל תייר היה זוכה ליחס דומה (אם בכלל ליחס).

בזמנו הייתי באיטליה

עם חברה שלי דאז ואשתי דהיום. רצינו להגיע לאיזה מקום, וכששאלנו את אחת המקומיות, היא לקחה אותנו לשם, מרחק של כ-20 דקות הליכה

Tonjin

New member
השוטרים בהרבה מאד מקומות

(ואני מאמין שגם בישראל) בדרך-כלל מאד אדיבים ומנומסים לתייר (כל עוד הוא לבן, או יפני עשיר) המזדמן, אני לא בטוח שאפשר או שכדאי להסיק מזה מסכנות מרחיקות לכת..

אלישיר

New member
המשטרה בארץ מאוד מושחתת, ולרעה.

בעזהי"ת הרבה מהחולשה המשטרתית, נובעת משחיתות שמצוייה לכל אורך סולם הדרגות במשטרה. אני שומע בחצי שנה האחרונה שערוריה לאחר שערוריה (ולמשל על הנהג המופרע שבסופו של דבר גרם לתאונה קטלנית -וכשהתקשרו זמן רב לפני כן למשטרת טבריה להתריע עליו, נענו במשהו כמו "תבוא לתחנה ותגיש תלונה"), ולמרבה הצער ברור לי ששום הפקת לקחים ושום נסיונות להתייעל לא נעשים, רק קצינים ושוטרי שטח מתחרים ביניהם באליפות העולם במקצועות הכסת"ח. מילא בצה"ל יש את קפ"ץ ואת נקח"ל ואת הפרקליטות הצבאית ומ"צ, ושקיפות ציבורית גבוהה יחסית -וגם אז יש בו רשלנות ובלגן. במשטרה יש רק את מח"ש, גוף בירוקרטי עבש וחסר נכונות לפעול. וכלומר, הטענות על מחסור בכ"א ותקציבים נכונות, אבל במצב הסיאוב הנוכחי של המשטרה, הן פשוט הטלת אשמה ב"רצפה העקומה".

אלישיר

New member
השוטרת ממש לא פעלה כראוי.

בעזהי"ת אפשר לשמוח שהיא יצאה מזה בשלום, אבל אי אפשר לתת לשמחה הזו להשכיח שהייתה כאן פעולה מסוכנת וחסרת אחריות, במהלכה היא ניסתה לבדה וללא חיפוי -לאזוק חשוד בעל עבר פלילי, שגדול ממנה לפחות פי שניים -ויתכן בהחלט שהוא 'על איזה משהו' (כפי שבאמת התברר, לפחות על פי דברי הקריין). היה מוטב אילו הייתה נסוגה כמה מטרים, שולפת את הנשק, דורשת ממנו לשכב על הרצפה ושם -עם נשק שלוף, אוזקת אותו. ואם לא כך, כבר יותר טוב שהוא יברח וזהו -יש מליון עבריינים שם חוץ ממנו, ולה יש רק נשמה אחת.

התנהגות מיבצעית לקויה

אכן הסירטון מדגים היתנהגות מיבצעית לקויה של השוטרת והרבה מזל... מזלה הגדול ביותר הוא שהיריב ניראה כמו שאלברט מכנה " שום דבר בחדר ריק " וכל יריב ממוצע במיקרה זה אכן היה האירוע מיסתיים אחרת ! והיא ברת מזל שניראה בחיים פקטור המזל הוא הכרחי כניראה במציאות מסכים לכל מילה שאלישיר אומר על מישטרת ישראל ואכן היא דוגמא טובה למישטרות העולם השלישי ומצער על כך

אבי וחברים שלום רב!

לא אני לא מסכים לזה! לא יפה לרדת על מישטרת ישראל. אני חושב שהם עושים עבודה קשה מאוד! עובדים שעות מטורפות ולא מתוגמלים כמו שצריך. כל מי שיש לו בעיה עם המישטרה מוזמן להתנדב כמו שאני עושה בשכונה שלי בסיפוח לבילוש או ליחידות סיור שכונתיות שונות ובכך אני תורם את חלקי בעניין. הכי יפה זה לעמוד מהצד וליבב על טיב המישטרה אבל מעטים הם המתנדבים שמוכנים לקחת את הביטחון לידיהם ולהבטיח לעצמם ולשכונה שלהם שקט. העניין המישטרתי מתחלק לשני חלקים. אלה שהמישטרה לא עזרה להם ולכן הם טוענים כי המישטרה היא קקמייקה ומושחטת. ואלה שהמישטרה באה לעזרתם והיא מבחינתם מעולה. אנא קחו הכל בפרופורציות או התגייסו למישטרה נראה אותכם עובדים במשכורת כזו ובתנאים כאלה ונשארים שפויים ומיקצועיים. השוטרים לא אשמים זה אנחנו אשמים שאנחנו מסכימים לשלם מיסים בעד עבודה שלא נעשית.

אלישיר

New member
אקספרס של חצות.

בעזהי"ת אנשי משטרת ישראל אכן לקחו על עצמם מלאכה חשובה ונכבדה, ובלעדיהם היו אנשים אוכלים חיים אחד את השני ברחובות. אלא שבכך אי אפשר להשתמש כמגן פלא (היישר מהסרטים המצויירים), וכך לפטור את עצמך מהצורך להתמודד עם ביקורת ועם תלונות. המציאות בפועל היא, שמשטרת ישראל היא אחד מהגופים המטייחים ביותר שקיימים במדינה הזו, ולנוכח הכוח הגדול והאחריות העצומה שיש על המשטרה -אי אפשר להשלים לנוכח מדיניות הטיוח והשחיתות הזו. לפני חודשים, לא זוכר מתי בדיוק, אירע אשר כתבתי עליו כאן קודם, על אותו נהג מופרע שבסופו של דבר גרם לתאונה קטלנית עם מספר הרוגים, שמשטרת טבריה סירבה לבצע את התפקיד שהיא לקחה על עצמה (ולמרות שהמתלונן היה מתנדב במשטרה, ומכך אי אפשר לפטור את תלונתו כ"לא אינטיליגנטית"). החמור מכל במעשה הזה, לא היה הפיאסקו הקטלני. החמור מכל במעשה הזה, והוא אותו דפוס שמתרחש פעם אחרי פעם כל יום מחדש -הוא הטיוח. אני מבטיח לך, ששום דבר לא נעשה. גם אם מונה קצין בודק, הוא לא מונה כדי ליעל את המערכת, אלא כדי לתת על הראש למי שגרם מבוכה לדרג הקצונה הבכיר... אוכל להמשיך איתך כאן לאורך מקרים רבים רבים נוספים, אבל תוכל לתת לי כאן את האשראי ולקבל את הדוגמא הזו כמייצגת. המציאות בה גוף כמשטרת ישראל נהנה מחוסר איזונים ובלמים עליו (מח"ש, כאמור, אינו אלא גוף בירוקרטי עבש וחסר נכונות לפעול) , וכמו כן לקצונה שבו אין מתווה אידיאולוגי שיהווה השראה ודרך לכלל כוחות השיטור (כפי שהרבה מהמח"טים של צה"ל מנסים להקרין לפקודיהם), מקרב את המשטרה בתהליך רציף ומהיר מידי -אל התנהלות סוהרי הכלא מ"אקספרס של חצות".

Tonjin

New member
נו באמת..

יפה או לא יפה לא קשור לעניין בכלל ראשית אקדים ואומר שאני מכיר את ההתנהלות היומיומית של משטרת ישראל רק מהעיתון ומסיפורים כאן בפורום . אבל מה הקשר בין המשכורות שהם מקבלים להתנהגות ולשירות שהם אמורים לתת לציבור? כלומר אני בטוח שהקשר מתבטא איכשהו ותורם אבל מאחר וציבור המורים והרופאים לא במצב טוב יותר (שלא להזכיר חיילים בצבא או מלצריות) ומהם אנחנו לא מוכנים לקבל התנהגות כזו כנראה בכל-זאת למשטרה יש איזו בעייה. אני גם לא חושב שהתנדבות למשטרה (חשובה ככל שתהיה) אמורה להיות הפתרון, מה הלאה? להתנדב במד"א אם אני מתכנן לעבור ניתוח? לתרום שעות כמורה למערכת בתי-הספר בשביל לשלוח את הילדים ללימודים? לסקר את המדינה או העיר שלך כעיתונאי מתנדב בכדי להבטיח דיווח הוגן בכלי-התקשורת? אני בטוח שבמשטרה יש כמו בכל מקום מי שמתפקד כמו שצריך ומי שלא, לפי סיפורים (גם כאלו שעלו כאן בפורום מפי אנשים שאני סומך עליהם ולא עברו "מסננת עיתונאית") בהחלט נראה שבמשטרה החלק המתפקד הוא במיעוט.. וזו בעייה חמורה מידי בשביל לפטור אותה ב"תבינו אותם הם מסכנים על משכורות גבוהות" או "מה אתם בוכים, לכו תתנדבו בעצמכם"..

למעלה