סירות שלא נס ליחן

979180004

New member
סירות שלא נס ליחן

בצופי הים חיפה השתמרו מספר סירות עץ בנות עשרות שנים המטופלות ביד אוהבת ע"י חניכים ומדריכים . התמונות המצורפות (אחת אחרי השניה) צולמו בשנת 1980 - אז הסירות היו ישנות ("כרמלית" "ווינדמילר") וזה היה מזמן, אין לי צילומים עדכניים אך ראיתי אותן לפני מספר ימים ואני שמח לספר לכם שהן עדיין בכושר ונראות מצויין. אני מצדיע לצופי הים חיפה שלמרות פיתוחי הטכנולוגיה , הפיברגלס וחומרים מרוכבים אחרים , מתמידים ושומרים על פיסת היסטוריה זאת מימי קום המדינה ועד עכשיו אלי זמט

979180004

New member
ולשם שינוי קטמרן פרי פיתוח ישראלי

נכון , כמו הרבה מוצרים ישראליים אחרים היא היתה נחמדה ובזה העניין נגמר אבל היה כיף לפתח אותה , לבנות אותה ולהפליג בה ...עד שנגמרה כל זה היה לפני שנים רבות , בים הפליגה לה סירה עם אלף בעיות ימים רבים חרשה גלים עד שנגמרה כי לה בידונים קטנטנים ואין לה הצלחה...

hary_i

New member
אכן סירות שלא נס ליחן

גם הצופית עדיין קיימת, גם הכרמלית עדיין קיימת. ובצופי ים יפו, גם הסלוניקי האגדית עדיין קיימת.

בת ים

New member
להוכחה-ראינו כמה ביום שבת

תודה על הניחוח המשובח הזה
של סירות ותיקות. נשמח לתזכורת כזו מידי פעם, אם תרצה נפתח אפילו גלריה מיוחדת!!

eyalgeva

New member
הליויתניות בשיא תפארתן

הליוויתניות בשבטי צופי-ים ממשיכות ומחנכות דורות של חניכים המתפכים אותם, ומפליגים עליהם. אתם מוזמנים להכנס לאתר צופי ים חיפה , לראות תמונות עדכניות ולהזכר בתמונות היסטוריות בפינת ההסטוריה באתר.

zohar1234

New member
מי זוכר או יודע

לביה"ס קציני ים בעכו היו 4 לויתניות עשיות עץ. הם הועברו לאיפה שהוא מענין אם מישהו יודע מה עלה בגורלם?. יש לי קשר ריגשי אל אחת מהן הצלחתי להפוך את "האדווה" בהיותי המפקד שלה בגיל 15(חוסר נסיון ועודף ביטחון) וזה היה בחורף מול חופי עכו קררררר...

ה ש ח ף

New member
לוויתניות של קציני ים

הלוויתניות של קציני ים לא היו בנות מזל כמו אחיותיהן מחיפה ומיפו עד כמה שאני יודע הן סיימו את חייהן לפני 12 עד 17 שנה כאודים עשנים. אחת מהן הספיקה להיות עציץ בחצר בית הספר לפניכן. בתמונה "גלית" בימיה היפים... מניפה חמישה מפרשים (בתמונה רק ארבעה) דוהרת ב 15 קשרים במפרץ חיפה.

ה ש ח ף

New member
עבודת צוות

לכל אחד יש מיתר ביד... (אני על התוסף, החלוץ של תורן המאסף)

בת ים

New member
יש לי את הכבוד לפתוח גלריה

מיוחדת לכל הסירות הנהדרות האלו
אגב, למה הלוויתניות של קציני ים לא שומרו?

ה ש ח ף

New member
הסלעית במערך מלא

לא שומרו כי לא היה משוגע לעיניין... ניסו למשוך כמה שאפשר אבל ללא משוגעים.... תראו מה הפסדנו

posner01

New member
לא יכולתי להתאפק...

הנה עוד כמה תמונות לגלריה - בתמונה ה´אלון´ של צופי ים תל אביב בהפלגה לאשדוד של שנה שעברה. ד"א אלי - איפה השחיפים של האיזו (ISO) - צור איתי קשר.

posner01

New member
ועוד תמונות

הפלגה ארוכה של מפ"ס 2001 מול שדות ים - מימין ה´צופית´ (תל אביב), ´כרמלית´ (חיפה), ´וינדמילר´ (חיפה), ´סלוניקי´ (יפו) וה´אלון´ (ת"א).

posner01

New member
קצת היסטוריה

בתמונה משנות השישים ה´זאב קלישר´, אז של צופי ים ת"א ואח"כ הסירה הראשונה של צופי ים יפו מפליגה בירקון.

בת ים

New member
כל מי שיש לו עוד תמונות נהדרות כאלו

אל תהססו לשלוח. הקמתי עבורכם גלריה מיוחדת-לגמרי שלכם. בתקווה שתעלה ותפרח ושום סירה לא תשכח מאיתנו. תודה

eyalgeva

New member
קצט היסטוריה....

תמונות בנות כ-40 שנה מתוך פינת ההיסטוריה באתר של צופי-ים חיפה. תהנו.

למעלה