סירוס?

nur24

New member
סירוס?

הכלב שלנו בן 4, לברדור. בביתהוא נהדר: שקט, רגוע ומאד נוח . כשיוצאים אתו, הוא לא ממושמע: מושך חזק כשהוא עם רצועה,כשמשחררים אותו לא בא מייד כשקוראים לו.הוא מאד ידידותי עם כלבים, מנסה לעלות על נקבות וזכרים ללא הבחנה.לפעמים מגיעים אתו למצבים מעט מביכים...(ברור לנו שצריכים לחנך אותו). השאלה היא מהם השיקולים בנוגע לסירוס, מהי טובת הכלב בעניין? הבנו שזה מונע בעיות פרוסטטה ויכול להרגיע את הכלב, אבל אני לא שלמה עם הרעיון לסרס. אשמח לשמוע את דיעותיכם.

שאלה חוזרת

שווה להכניס את זה במאמרי הפורום. החיסרון היחידי של סירוס הוא נטיה מסויימת להשמנה. בלברדור צריך להביא את זה בחשבון, בעיקר אם הוא כבר נוטה לכך. הפתרון פשוט - פעילות גופנית ומניעת עודף מזון. לסירוס יש יתרונות רבים גם בצד ההתנהגותי וגם בצד הרפואי, כמו שהזכרת. אני חושב שעיקר ההתנגדות שיש לאנשים היא עקב ההשלכה שאנחנו עושים עושים מתפישת המין בחברה האנושית. אצל כלבים זה שונה. הם לא רואים סרטים כחולים, ולא גומרים ורצים לספר לחבר'ה. יש הורמונים - יופי, אין הורמונים - מה טוב. מכל הבעיות שאת מציינת, אני נוטה להעריך שסיסור לא ימנע מהכלב למשוך עם הרצועה. לזה נחוצה משמעת ואילוף.

למעלה