סירוס???

oshrie

New member
סירוס???

עד כמה סירוס משנה את ההתנהגות של הכלב? פיקסל בן שנה וחודשיים ומאוד היפראקטיבי, עד כמה סירוס יכול להרגיע אותו/להפוך אותו לאפטי וכו'. פתאום בשבוע האחרון הוא הפך לממש לא ממושמע: מושך בטיולים, בורח כשפותחים את הדלת של הבית (בחוץ יש כלבה מיוחמת אבל הוא לא בורח אליה), לא בא כשקוראים לו וכו'. האם סירוס יכול לעזור לבעיה הזו? הציעו לנו לנסות קולר חשמלי, אולי יש למישהו ניסיון עם שימוש כזה? מצרפת תמונה של החתיך שלנו

lilithmm

New member
לא קולר חשמלי../images/Emo31.gif

אוי ואבוי. סירוס משנה הרבה, תלוי בכלב. איך אפשר להשוות סירוס לקולר חשמלי??? קולר בכלל לא יעזור לבריחות...סירוס כן.

oshrie

New member
אבל..

אני יודעת שסירוס משנה הרבה וזה מה שמפחיד אותנו, אנחנו רק רוצים שיהיה יותר ממושמע ואולי קצת יותר רגוע אבל שלא יהפוך לאפטי ויאבד את החשק להשתולל. אנחנו גם לא מתלהבים מהרעיון של קולר חשמלי, אבל תמיד צריך לברר על כל האפשריות (אולי אפשרות זו טובה ורק נשמעת רע?!??)

doritsrbr

New member
סירוס ../images/Emo107.gif

קודם כל, הוא חתיך אמיתי. חוצמזה, לי יש בוקסר מעורב בן חצי שנה, הוא מסורס, והוא מותק. הוא לא היפראקטיבי, ומצד שני, הוא לא פאסיבי. הוא בדיוק כמו שצריך,נחמד, חינני ונוח. חוצמזה, הוא משתין הכל בבת אחת ולא מסמן מלא מקומות, הוא לא רב עם כלבים וזה מונע כל מיני מחלות שמתעוררות אצל כלבים לא מסורסים. מומלץ בחום.

oshrie

New member
קודם תודה על המחמאה...

איך הוא היה לפני הסירוס? האם הסירוס הפך אותו ליותר רגוע וכנוע מלפני כן? לנו אין בעיה של תוקפנות כלפי כלבים אחרים (לפחות עד עכשיו), הבעיה היא חוסר יחס מצידו כאשר הגירוי בצד השני יותר מעניין (לדוגמא חתולים). עד עכשיו הצלחנו (פחות או יותר) לשלוט בו ומהשבוע האחרון הוא הרבה יותר "מורד" בנו.

doritsrbr

New member
אני לא יודעת איך הוא היה

לפני הסירוס, כי קיבלנו אותו מסורס, אבל אני יכלה להעיד על כך שעכשיו הוא עליז, שמח, קופצני ומתנהג נורמלי לחלוטין. היה לי פעם כלב שגידלתי 14 שנים, הוא לא היה מסורס, והוא היה פחות אקטיבי מהכלב שיש לי עכשיו. כך שאל דאגה, אין סיכוי שהוא ייהפך אפתי. הסירוס הוא אך ורק לטובתו. אפשר לסרס כבר מגיל חצי שנה, כך שאפשר כבר לסרס אותו. זה יחסוך לכם הרבה כאבי ראש. החל מבלגאן עונות הייחום וכלה במחלות וגידולים שצצים אצל כלבים לא מסורסים.

kasa

New member
איזה מתוק !

לטענת הוטרינרית שלי, סירוס לא משפיע על אופי הכלב באופן משמעותי. הוא עשוי להרגיע במעט, אבל כלב שרגיל לברוח (ולא עקב כלבה מיוחמת) - ימשיך לברוח גם אם יהיה מסורס. אם הוא בורח עקב כלבה מיוחמת - הסירוס אכן יפתור את הבעיה. כלב שובב לא יהפוך לאפטי, ולהיפך. האופי לא מתשנה באופן מהותי. הכלב יישאר אותו הדבר, פחות או יותר. רק שכלבה מיוחמת לא תשגע אותו.... מה שחשוב הוא שתחליטי מהר. כי נהוג לסרס עד גיל שנתיים. עד אז זה הכי אפקטיבי.

אירנה3

New member
היי אושרי

סירוס הוא רעיון נחמד ולא אמור להשפיע התנהגותית על הכלב שלך משום שהוא עדיין צעיר. מצד שני אתם ניגשים לבעיה מהצד הלא נכון, כשהכלב לא ממושמע ובורח לא מסרסים אותו אלא מאלפים אותו ואם הוא כבר מאולף אז חוזרים שוב על כל האילוף מהתחלה עד שהוא משתפר. עוד פעם אני ממש לא נגד סירוס, אני מאוד נגד קולרים חשמליים כי ראיתי איך זה דפק מוחית כלב מסוים אבל אם הכלב לא ממשומע הוא יהיה כזה גם כשיחלים מהסירוס אם לא תשבו ותאלפו.

be_roo

New member
סירוס משפיע על התנהגות ולא על אופי

אני אסביר: האופי הפעלתני של הכלב לא ישתנה, הוא עדיין יהיה עליז ושמח. מה שאת מתארת בשינוי ההתנהגותי לאחרונה לא בא משינוי באופי אלא משינויים הורמונלים. חלק מההתנהגות שלנו מוכתבת ע"י האישיות שלנו, אבל חלקה נובעת מכימיה בלבד שמכוונת את הגוף שלנו לנהוג בצורה מסויימת כדי לספק את הצרכים שלו. סירוס מסיר את הדחף ההורמונלי של כלב לחפש במלוא המרץ אחר נקבה להזדווגות, גם אם זה נוגד את כל החינוך שהוא למד עד עתה, זה פשוט חזק ממנו, כי הגוף שלו דוחף אותו לכך. לאחר הסירורס ישאר לך אותו פיקסל מוכר ואהוב, רק בלי הצורך הבלתי נשלט לעשות הכל כדי לרצות את הצורך שהוסר.

oshrie

New member
ושוב

העלתם כמה נקודות שאני רוצה לחדד, לקחנו את פיקסל לאילוף. כשהוא עם רצועה הוא מותק, כשהוא משוחרר ואין גירויים אחרים (או כשאנחנו קולטים את "הגירויים" לפניו, חתולים..)הוא גם בדר"כ בסדר. עד לשבוע שעבר הוא לא נהג לברוח מהבית. כשהוא נפגש עם זכרים אחרים הוא מנסה לעלות עליהם (למרות שאנחנו מנסים למנוע זאת) אך אם הוא חש התנגדות הוא לא תוקף/נלחם. בסה"כ הוא מאוד ידידותי עם כלבים אחרים (לפעמים אפילו קצת נודניק) אם הסירוס לא יעזור להרגיע אותו/ לבריחות אז מה הטעם בסירוס??

be_roo

New member
אנסה לענות

סירוס הוא לא תחליף לאילוף. רק חינוך יביא לכך שהכלב נשמע להוראותיך וחוזר לקריאת שמו גם אם הוא באמצע משחק או מתחיל לרוץ בכיוון גירוי זה או אחר. הסירוס מבטל את אחד הגירויים העיקריים שמביאים בסופו של דבר לבריחה של הכלב ולקרבות עם כלבים אחרים, וזה הגירוי ההורמונלי המיני. זה לא אומר שהוא לא יברח במרדף אחרי כלב אחר, אבל הרצון לשחק עם כלב אחר חלש בהרבה מהצורך הגופני לחפש נקבה מיוחמת, כנגד זה אין הרבה מה לעשות ולרוב גם אילוף לא יעזור. את מציינת שהוא לרוב לא נלחם, אבל עצם העובדה שהוא עולה על כלבים אחרים מראה שהוא מנסה להוכיח עליונות עליהם. אז יתכן שהוא לא מאוד אסרטיבי, אבל אם הוא בטעות יתקל בכלב חסר סבלנות הוא עלול להיות מותקף. רוב הסיכויים שסירוס מוקדם יפסיק את ההתנהגות של עליה על כלב אחר, שוב משום שהתנהגות זו מונעת ע"י צורך הורמונלי להוכיח דומינציה על פני זכרים אחרים כדי להשיג נקבות. הסירוס לא תמיד מפסיק לגמרי את ההתנהגות. זה לא קסם. יש מקרים בהם ההתנהגות כבר טבועה עמוק בכלב והוא חוזר עליה מתוך הרגל. אבל לרוב יש לפחות שינוי מסויים לטובה. ברוב מקרי הנשיכה של כלבים מעורבים כלבים לא מסורסים.

TJSBZ

New member
פיקסל

הגיע לגיל הבגרות והוא מרגיש גבר. מומלץ בהחלט לסרסו, כדי למנוע קרבות, סימון טריטוריאלי, מחלות אברי המין, בריחות בעת ייחום, יללות בעת ייחום ועוד. מצד שני, אין בכך די. ממליצה בחום על אילוף למשמעת בסיסית. בקולר חשמלי צריך לדעת להשתמש בצורה נכונה. כשמשתמשים בו נכון, הוא יופי של כלי אילוף יעיל ולא כואב. אבל טעות בשימוש עלולה לגרום סבל לכלב, ונזק התנהגותי ארוך טווח. לכן לא מומלץ לעשות זאת על דעת עצמך. אם את גרה באזור המרכז ורוצה המלצה, אנא פני אלי במסר אישי. בהצלחה.

סמסרה1

New member
הכלב שלי מסורס

שלום עושרי הכלב שלי כיום בן שנה ועשרה חודשים הוא סורס לפני כחצי שנה והוא עדיין די היפר אקטיבי. לפעמים גם מתנפל על זכרים מסויימים. סמסרה

meytar

New member
סירוס יעזור גם במניעת התרבות כלבי

הרחוב. סירוס עוזר למניעת התרבות כלבי הרחוב, כמעט כמו עיקור. קולר חשמלי
השתגעת, יכול להיות טוב? תארי לעצמך שכל פעם נגיד שתקללי תקבלי זרם? זה יהיה נעים?

לירז

New member
למה לסרס בכלל זכר

לא מבינה למה לסררס בכלל זכרים מילא נקבות זקוקות לסירוס זה רק מועיל אך הזכר זקוק להיות במיטבו תחשוב כך היית רוצה שיסרסו אותך?
אני ממש לא בעד לסירוס כלבים גם להם מותר להנות בדיוק כמונו :|לא לסרס אותו ממש בקריאה נירגשת אלייך תודה מראש לירז

lilithmm

New member
חסר לך מידע חשוב על סירוס

סירוס מועיל מאוד לזכר, מונע ממנו לפתח בעיות התהנגות ובריאות. כלבים שאינם מסורסים נלחמים עם זכרים אחרים ומתחרים על מעמד ועל נקבות, והם יכולים להפצע קשה. הם עלולים גם להיות תוקפניים כלפי בני אדם. הם גם נוטים יותר לברוח מהבית כדי לחפש נקבות מיוחמות וכך הם הולכים לאיבוד או נדרסים. הסירוס גם מקטין את הסיכוי למחלות מסויימות כגון סרטן במערכת המין. אם הבעלים אינם מתכוונים להרביע את הכלב בצורה מסודרת (כאשר מדובר בכלב גזעי, עם כלבה גזעית, בפיקוח וטרינר ואגודת הגזע), אין שום יתרון באי סירוסו של הכלב. הניתוח עצמו הוא פשוט ושכיח, והכלב על הרגליים תוך יום. חבל שאת ניזונה מדעות קדומות.

למעלה