סירוס רועה גרמני

Mariell91

New member
סירוס רועה גרמני

צהריים טובים,
יש לי רועה גרמני גזעי בן כ- 9 חודשים (נולד ב19.4.13), הוא שוקל כ- 40 קילוגרמים ובסך הכל בריא וחזק.
אני לא מעוניינת בזה שהכלב ירביע כלבה אחרת ובנוסף לא מעוניינת שהוא ישתתף בתחרויות כאלה ואחרות.
בשבוע האחרון ראיתי ניצנים של בגרות מינית מהבחינה שאם עד כה הוא לא היה "מחזיר" לכלב שנבח עליו או ניסה להשליט עליו את הדומיננטיות שלו- עכשיו הוא כן הגיב בנביחות ובשיער סומר.

השאלה שלי האם בהתחשב בכל הנתונים (הן הגיל והן ההתנהגותי) זה בסדר ורצוי לסרס אותו בשלב זה?
בנוסף רציתי לשאול האם גם במידה והכלב יסורס הוא עדיין יגן על בעליו במידת הצורך? (לא מעוניינת שישמור על הבית או יפגין טריטוריאליות- אלא רק במידה והבעלים בסכנה האם הכלב יגיב למרות היותו מסורס)

תודה רבה!

סירוס

אני אישית חושב שאין בעיה לסרס בגיל זה. למעשה אם הוא היה שלי, הייתי מסרס אותו ללא כל ספק. להבנתי שיעור הבעיות שאני חוסך בסירוס כה גבוה, שאני בכלל לא מעז לגדל כלב לא מסורס. יש היום כמה מחקרים הטוענים שסירוס מעלה את הסיכון למספר בעיות רפואיות, אך אלו נדירות יותר מהבעיות הנגרמות ללא סירוס.
סירוס לא ישנה את האילוף של כלב להגן על בעליו. זו לא נטייה טבעית, ואם זו תכונה שאתם מעוניינים בה, צריך לעבוד עם מאמן מנוסה כדי להגיע לתוצאה הזו. זה דורש כלב בריא מאוד מבחינה מנטלית, אך לא קשור לקיום הטסטוסטרון.
אינני מכיר את הכלב, אבל כדאי בהחלט לשים לב להתנהגות שלו. כלב סומר את שערו לא פעם בעת חשש, ולאו דווקא כתוצאה מדומיננטיות. במידה ואתם לא עובדים עם איש מקצוע, אני מאוד ממליץ על כך. כלב שמונע מחשש או פחד הוא כלב שהרבה יותר קשה לשלוט בו ולאלף אותו כראוי. יתכן שאני טועה בניחוש, אבל כדאי להיות מודעים לאפשרות זו.
אסף

yaelofer

New member
סירוס

עד עתה שמעתי מס' דעות (של וטרינרים) שסירוס מוריד את הסיכוי לסרטן הערמונית.
ממש לאחרונה שמעתי מוטרינר שהסירוס דוקא מעלה את הסיכוי לסרטן הערמונית.
מה הנכון?
אלו עוד בעיות רפואיות יכולות להופיע בעקבות הסירוס? ומה הסירוס אכן מונע (מלבד הפסקת הסימון בבית, "ריסון" הכלב מבחינת התנהגות לזכרים אחרים)?

קצת תשובות

אני לא וטרינרית אבל מתעניינת הרבה בנושא עיקור/סירוס.
מבחינת הסיכוי לסרטן פרוסטטה (ערמונית) - למעשה גיליתי שיש מחקרים לכאן ולכאן. בין כה זה סרטן נדיר יחסית כך שאני לא חושבת שהוא צריך להיכנס לטבלת השקלולים של האם לסרס או לא.

מבחינת חסרונות רפואיים: יש מחקרים על סוגי סרטן שנפוצים יותר במסורסים (אוסטאוסרקומה והמנגיוסרקומה ועוד גידולים נדירים יותר כמו גידולים בדרכי השתן), יותר סיכון לבעיות אורטופדיות כמו קרע ברצועה צולבת, שכיחות גבוהה יותר של תת פעילות בלוטת התריס, סיכון גבוה יותר להשמנת יתר. למרות האמור לעיל אני עדיין מאוד בעד סירוס וסבורה שהיתרונות עולים על החסרונות.

מבחינת מה סירוס מונע: הדבר החשוב ביותר זה שהוא מונע סבל! של הולדת גורים מיותרים שבסופו של דבר מוצאים את מותם במכלאות.
מבחינה רפואית סירוס עוזר במניעה של הגדלה שפירה של הפרוסטטה (שיכולה לגרום לבעיות במתן שתן וצואה), דלקות פרוסטטה, הרניה פרינאלית, סרטן אשכים.
מבחינה התנהגותית סירוס עוזר גם במניעה של בריחה אחרי כלבות מיוחמות, קרבות עם זכרים (גם אם הכלב ידידותי לזכרים אחרים, זכרים אחרים יכולים לתקוף אותם).

nurat

New member
קראתי על זה

שסירוס מקטין את הסיכויים לחלות בסרטן , באחוזים בודדים. היתרון הגדול בסירוס כלבים הוא בבעיות ההתנהגות, שלפעמים זו הסיבה שכלב צריך ל"עזוב" את הבית וכלבים מסורסים רגועים יותר ונוחים יותר והכל זה הורמונים...

למעלה