סירוס סוסים

gideonh2

New member
סירוס סוסים

מישהו יודע כמה עולה לסרס סוס? מה התהליך? כמה זמן החלמה? ואם אפשר לוותר על זה. מדובר בסוס מקומי בן שנתיים וחצי

HaDaSoOsA

New member
אז ככה..../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

אם לסוס אין אשך תמיר-הסירוס יתבצע במקום בו הסוס מוחזק, וההחלמה לוקחת כשבועיים פשוט מרדימים את הסוס ומשכיבים אותו על הצד, מזריקים לו עוד חומרי הרדמה מקומיים חזקים לאשכים, חותכים את שק האשכים ומן כזה מוציאים ממנו את האשק עצמו ועושים בו כמעט נמק, ואז חותכים (אווץ') ואז אותו תהליך בצד השני, ואפילו לא תופרים... אם יש לו אשך תמיר צריך לסרס אותו בניתוח דיי מסובך בבית חולים הוטרינרי, וההחלמה לוקחת בין חודש לחודשיים-תלוי אם שני האשכים תמירים או רק אחד, וכמה גבוה האשך נמצא בתעלת האשכים (נראה לי שככה קוראים לזה
) אני לא יודעת מה התהליך אני רק יודעת שגם חותכים להם את הבטן כדי להוציא את האשך התמיר או משו כזה... לגבי מחירים אני לא יודעת, אני יודעת שכשהאשך תמיר זה יותר יקר.. מקווה שעזרתי

dixie chick

New member
העלויות יכולות באמת להשתנות

כמה מאות שקלים לפי דעתי... התיאור שניתן כאן די מדויק ולכן לא אחזור עליו, כל התהליך אורך בבמוצע כרבע שעה, ולא תופרים בסוף גם כדי שהנוזלים יתנקזו החוצה (כמו שאמרו פשוט סוגרים את כלי הדם עד שהם נמקים). אני נזכרת במקרה מצחיק שארע לי בסירוס סוס פעם אבל הוא לא מיועד לרגישים אז אולי כדאי שאני אוותר עליו
הטיפול אחרי סירוס הוא בעיקר שטיפות האיזור, הולכת הסוס (בערך חצי שעה ביום, עדיף כמה פעמים ביום) ואנטיביוטיקה (כמה ימים אחרי)- כל זה לשבוע פלוס מינוס (עדיף פלוס), כשאחרי זה אפשר לחזור להזיז את הסוס ולרכב עליו בהדרגה.

dixie chick

New member
אה בקשר לויתור

אני בעד לסרס כל סוס שאין לו עתיד גנטי בתור מרביע. האשכים גורמים רק צרות, וזה נכון שרוכב מנוסה ובוגר יכול להתמודד איתן אבל הוא תמיד תמיד יצטרך לזכור ולהזהר, ולא לסמוך עליו כמעט לעולם, וזה חבל. הסוס יכול להיות שקט ורגוע, אבל זה עדיין לא אומר שאפשר לסמוך עליו לחלוטין והוא תמיד יכול להפתיע ברגעים לא צפויים. הסיבה לכך היא שבסדר העדיפויות של סוס זכר הרבעה נמצאת במקום הראשון, אפילו לפני אוכל, תמיד. סוס יעדיף לגווע ברעב ורק להרביע, ואת זה גילו חוקרים בטבע, הסוס המבוית מציית בדיוק לאותם אינסטינקטים והוא למעשה מאוד דומה לקרוביו החופשיים.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifככה..

המחיר משתנה די בקיצוניות, אבל זה בכלל לא זול כל הסיפר.. וזה מצריך מנוחה לסוס לשבועיים רצוי 3.. אפשר לוותר בהחלט..! אם הסוס רגוע ונית לרכיבה אפשר לוותר על הסירוס ואפילו מומלץ.. הוא בן שנתיים וןחצי, תני לו זמן, תראי איך הסוס רוכב, ואז תחליטי..

Hunny Bun

New member
ממש חולקת על דעתך

אני חושבת שכל סוס שאין לו עתיד בהרבעה (כלומר תעודות ואילן יוחסין) צריך לסרס. כל הסוסים המקומיים שהבעלים (הערסים לרוב) שלהם משאירים סטליונים בשביל הדאווין רק גורמים נזק ובלאגן לאחרים. כבר היו מספיק מקרים שסטליונים ברחו מהאורווה המאולתרות שלהם ורדפו אחרי רוכבים שיצאו לטיול או הגיעו לחוות אחר הצהריים כשמתנהלים שיעורי בי"ס לילדים. סוס לא מסורס בידי אנשים לא מנוסים או אחראיים זו סכנה! (אני לא טוענת שכותב ההודעה יסכן אחרים אם לא יסרס את הסוס, אינני מכירה אותו, אבל לשם מה לקחת את הסיכון עם סוס לא מסורס אם אין צורך בזאת)

lions queen

New member
../images/Emo23.gifתשמעי,

אני בכלל לא חושבת ככה, באיזה זכות אנחנו נבוא ונסרס כל חיה שבא לנו? סוס שרגוע ונמצא תחת שליטה לא יברח מהאורווה, אני אף פעם לא רכבתי באף חווה בה הסוס פשוט ברח לו לשדות.. מה זה צריך להיות? אם זה מגיע למצב כזה אנשים כאלה לא צריכים להחזיק סוס בכלל.. כשמסרסים בעל חיים פוגעים בו גם מבחינה נפשית, אאז נכון שלפעמים סוס לא מוכן לרכב ומשחק אותה מאצ'ו, אז עם כאלה סוסים אחרי שלא מצליחים לשבור אותם צריך לסרס, אבל סוסים רגועים..? ממש לא חושבת..

Hunny Bun

New member
את מתייחסת רק

לאנשי סוסים. מה עם כל רוכבי הטיולים והחובבנים למיניהם שמחזיקים את הסוס בבית במושב ולא יודעים את כל כללי הבטיחות הקשורים לאחזקת סטליונים (גם הרגועים שבהם)? וכן אני נתקלתי כמה פעמים בסטליונים ש"ברחו" לשדות ליד החווה שרכבתי בה וגם בחווה הנוכחית, ואם לבעלים היתה מודעות לבטיחות הם היו מסרסים את הסוסים. אני ממש לא מאמינה שכל הסוסים המסורסים (או אפילו חלקם הקטן) סובל נפשית או פיזית מהסרוס!

lions queen

New member
../images/Emo23.gifפיזית זה בכלל לא שאלה..

ברור שהסרוס הוא לא כיף מבחינה פיזית..(!) מבחינה נפשית כנ"ל, למה נראה לך שסוסים מסורסים רגועים יותר? תשמעי זה קצת לא במקום לדבר על זה ולעשות השוואה לבני אדם ולצורך במין של יצורים חיים, כי אחרי הכל זה פורום.. אבל אני חושבת שהבנת למה אני מתכוונת, איך היית מרגישה אם כל אחד שבא לו היה מסרס בן אדם? אני מניחה שאת זה לא היית מקבלת.. חאפרים זה חאפרים.. ולא משנה מה תגידי הם לא יסרסו כי זה פוזה.. חוץ מזה שהם גם מרביעים חלקם.. סוסים בחוות מסודרות, סוסים רגועים כממובן, אני לא דוגלת בסירוס..

Hunny Bun

New member
אני חושבת

שסוס סובל יותר כשאי אפשר לשחרר אותו במרעה (כי הוא סטליון) כי יש שם עוד סוסים, ושכל הזמן הוא מרוסן מבחינת משמעת מלהתחבר עם סוסים אחרים כדי שלא יהיה בלאגן. השבוע התאוששתו אולי לא הכי נעים לסוס אבל לדעתי חיים שלמים של הגבלות וריסון היצרים (הרבה סטליונים לא מרביעים) הוא הרבה יותר גרוע.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifחחח טוב אז כנראה שגם את זה נאלץ

לסגור כחוסר הסכמה.. זה עניין של דעה....

אני מסכימה

אני חושבת שלמעט הנזק והסבל המידיים שלאחר הסירוס, הסוס לא סוחב איתו טראומה. יש סטליונים שניתן לעבוד איתם (ולא רק ע"י מקצוענים), אבל אלה באמת סוסים מאוד מסויימים ובעלי אופי מאוד רגוע, וגם עליהם אף פעם לא הייתי סומכת עד הסוף בנוכחות נקבה דורשת, למשל. רכבתי על סוס הרבעה מקסים אחד, שהיה טלה של ממש, תוך כדי שהוא עוסק בהרבעה פה ושם. ועוד טורוברייד מהסוג הכבד. ואני זוכרת מילדותי, זכר לא מסורס שהיינו רוכבות עליו לטיולים בשדות המושב, וגם הוא היה ממש ממש רגוע. לפעמים, אני וחברתי היינו רוכבות עליו ביחד בלי אוכף. לפעמים קופצות איתו מעל מכשולים שאילתרנו עם ציוד ווסטרן
. שניהם היו נותנים הרגשה של מתנפחים פעמיים מהגודל שלהם כשהיתה עוברת נקבה דורשת או נוצר עימות עם זכר אחר, וזה בדיוק השלב שאני הייתי מתחילה לשקשק. אגב, צריך לסרס סוס גם בעיתוי נכון. לפעמים, רוצים לעכב את הסירוס כדי שהסוס יגדל וייתן תמונה "זכרית" יותר. מצד שני, סירוס מאוחר, או אחרי שהסוס הרביע, יכול לא להשפיע כפי שרוצים על הרוגע של הסוס. אני מכירה סוס מסורס שעוד היה קופץ על נקבות, רק מזה שהוא זוכר את ההתנהגות, גם אם כבר אין לו את הדרייב ההורמונלי.

היי..פסיכולוגיה משתלמת

לא חשבתי שאני יוכל לקשר את זה לסוסים...אבל כנראה שכן... לפי פרויד...(חחח) אישיות האדם וכל בעלי החיים מושפעת מ3 מימדים... הסתמי, האני והאני העליון, האני הוא זה שמקשר את הסתמי (שהוא בעצם יצר המין(ליביטוס), ויצר ההרס (טנטוס)) עם האני העליון, שהוא מייצג את המוסריות, הערכים וכו'... האני הוא המקשר שלהם, והוא היחיד שמקושר למציאות... לפיכך, היצרים לא מקושרים למציאות, וכשסוסים לא מסורסים רואים נקבה דורשת, היצרים משתלטים, ושולטים בהתנהגות הסוס...פה באה ההפרדה מבני האדם, לנו יש תובנה, אנחנו מסוגלים לנתח מצבים ולפעול בהיגיון יותר מאשר חיות... אם איזה מישהו ייראה כוסית הולכת מולו הוא לא יתחיל לרדוף אחריה ולנסות... כי הוא מודע לתוצאות... ובגלל זה אני חושב שכל סוס שלא מיועד להרבעות צריך להיות מסורס... ------------------------------------------ לא אכפת לי אם לא הבנתם....העיקר שאני הבנתי כמה כיף ללמוד פסיכולוגיה...!!! ------------------------------------------

lions queen

New member
../images/Emo23.gifמוזר שאתה משרשר את זה דווקא

אליי שסיימתי השנה בהצלחה 5 יח"ל חביבות..
אבל אין כל כך קשר למה שאמרת.. אני בדעתי נשארת.. לא כל בעל חיים שלא מרביע צריך להיות מסוסרס, בדיוק כמו שלא נסרס כל בן אדם חרמן מהרחוב..

גחצי

New member
זה ממש לא דומה!

כי בן אדם חרמן מהרחוב גם מספק את היצרים המינים שלו. אם לפני בן אדם היו עומדות שתי אפשרויות: לא לדעת מזה מין בכלל, פשוט שיסרסו אותו בגיל צעיר, להיות משוחרר, שיסמכו עליך, לחיות בתוך עדר, להנות מחיי חברה או שיהיו לך נטיות מיניות שכמה שתרצה (וסוס הכי רוצה בעולם) לא תוכל לספק, ושכל פעם שתעבור נקבה ואתה באופן הכי טבעי תימשך אליה ימנעו את זה ממך, שירביצו לך בגלל ההתנהגות הטבעית שלך, שתחייה בתוך תא סגור ומבודד, ושכל החיים יעברו עליך גרויים ולא תוכל לעשות עם זה כלום לי אין ספק שהייתי מעדיפה את המצב הראשון. והמצב השני הוא בדיוק המצב שכל סוס מקומי שלא טוב להרבעות נמצא בו. אז אי אפשר להשוות את זה למצב של בן אדם שלא כולאים אותו מבודד בתא עם דפנות מחושמלות...

lions queen

New member
../images/Emo23.gifמה?!

"שיהיו לך נטיות מיניות שכמה שתרצה (וסוס הכי רוצה בעולם) לא תוכל לספק, ושכל פעם שתעבור נקבה ואתה באופן הכי טבעי תימשך אליה ימנעו את זה ממך, שירביצו לך בגלל ההתנהגות הטבעית שלך, שתחייה בתוך תא סגור ומבודד, ושכל החיים יעברו עליך גרויים ולא תוכל לעשות עם זה כלום" "שלא כולאים אותו מבודד בתא עם דפנות מחושמלות..." לעזאזל איך אתם מגדלים את הסוסים שלכם?! איפה שליברטי נמצאת יש סטאליון אפלוסה מכוער (שלא מרביע) שלא קרוב לכזה יחס.. יש דרך לגדל סוסים! חוץ מזה שאת קיצונית מאוד ולפי ההדגמות שלך את מדברת על סוסים מטורפים שצריך לסרס.. אבל לא כל הסוסים כאלה, רכבתי על מספיק סטאליונים בחיים שלי שמלבד העובדה שהם לא משוחררים עם סוסים אחרים במרעה, הם חיים חיים רגילים לגמריי!

fliperit

New member
מאוד מקובל

לשים חוט חשמל מסביב לתא של סטאליונים. אני לא החלטתי עדיין אם אני אוהבת את זה...אבל בואי נגיד ככה: פליפ היה שמח אם לסטאליונים ששמים בתא לידו הייתה גדר חשמלית. (ככה הם לא היו מקלפים לו את האוזנים וכדומה..:/...). ואגב...כשאני מובילה זכר והוא מוציא את הז** ומתחיל להתרגש מנקבה...הוא חוטף "במפ" מהחבל/ראשיה....כי אם הוא לידי ועדיין מרשה לעצמו לצהול לנקבה..משמע הוא חש עליונות עלי....וזה מסכן אותי ולא מקובל עלי... אבל בד"כ זכרים שאולפו טוב לא עושים את זה (למאמנת לי יש 2 זכרים שהיא אימנה מהתחלה...ושניהם מאוד נחמדים..ומנומסים)

גחצי

New member
מכירה את דייב טורפ?

הוא אחד המאמנים הכי נחבים בווסטרן, והסוסים שלו הם מ-מ-ש רגועים - כאילו, בקצוניות, אנשים מביאים אליו סוסים כדי שירגעו... והוא שם חשמל על תאים של סטליונים, כי עם סטליון רואה נקבה, ברור שהוא ינסה לקפוץ מהתא (והיו אצלנו מקרים, בעיקר שזה קל יותר אצלנו - כי התאים גדולים ויש תנופה...). לא להיות משוחררים עם סוסים אחרים זה כבר חיים לא נורמלים, זה צורך בסיס של הסוס (סוסים הם חיות נטרפות שחיות בעדר- וברור לי שאת יודעת את זה). וכן, לסוס לא מסורס יש המון גרויים, ואין לו מה לעשות עם זה... וסו לא מסורס מקבל יותר מכות - למשל, תשווי בן הפרזולים של הסוסים האלה... יש סוסים יחידי סגולה, סטליונים שהם רגועים מאוד, כמו ארל-גריי מכפר שמואל שכל אחד יכול לרכב עליו, אבל כשהוא היה צעיר זה לא היה ככה, ורואים שעצוב לו כשעוברת נקבה והוא נוער וצוהל, ולא עוזר לו כלום...

למעלה