סירוס כלב בן 6 שנים

giving

New member
סירוס כלב בן 6 שנים

שלום,

רציתי לדעת מה ההשלכות\השפעות\סיכונים שיש בסירוס של כלב בן 6 שנים.
מדובר על לברדור מעורב.

תודה,

סירוס כלב

סיכונים - מינוריים. כמובן בכל הרדמה יש סיכון, אבל לרוב נוטים להגזים במידת הסיכון. אם הכלב בריא וההרדמה נעשית נכון אין בכך בעיה. אני בגיל זה כן ממליץ לעשות בדיקת דם ולו חלקית לפני הניתוח.
השפעות:
- עלולה להיות נטיה מסויימת להשמנה, בוודאי בלברדור. זה אומר שאח"כ צריך להקפיד על כמות האכלה ופעילות גופנית
- בכלב אגרסיבי יש סיכוי לירידת האגרסיביות. בכל מקרה, יש ירידה במיניות וחיים נוחים יותר ליד כלבות מיוחמות
- מניעה של חלק ניכר ממחלות הערמונית בגיל מבוגר
- מניעה של הרניה באיזור פי הטבעת
- מניעה של חלק מהגידולים באזור

השלכות:
- צמצום משמעותי של עלות הרשיון השנתי

אין חשש לפגיע הבאיכות חיים או בחיוניות של הכלב. מי שלא יודע שסירסת לא ישים לזה לב מתוך ההתנהגות.

בקיצור - אני ממליץ
אסף

giving

New member
תודה רבה. מה לגבי הסיכון חלילה

להתעוורות של הכלב?
(מה הסיכויים)

נתקלתי במקרה זה פעם אחת בעבר.

תודה.

דווקא זה ?

גם כאן - הסיכון זניח.
מתי עיוורון יכול לקרות ? כאשר בעל חיים עושה דום נשימה ודום לב למשך זמן ארוך יחסית. אם הוא לא מת ומצליחים להחיות אותו, יש חשש שעצב הראיה ייפגע. לרוב הפגיעה הפיכה, אך לא תמיד. עצב הראיה הוא הרגיש ביותר לטרואמה כזו.
הסיכון הכללי לכך קטן, וכדי להימנע ממנו עדיף לעשות את הניתוח כאשר בנוסף על המנתח יש מישהו מנוסה המשגיח על ההרדמה. היום הנהלים מחייבים לנטר הרדמה עם מוניטור כך שהמעקב אחרי מקרים לריגים ומסוכנים הרבה יותר טוב מבעבר. שילוב של מישהו משגיח עם אמצעי ניטור מתקדמים יתריע על בעיה, אם חס וחלילה תקרה, ויאפשר התייחסות יעילה הרבה לפני שנגרם נזק.
בכל דבר שאנחנו עושים בחיים יש סיכון. כאן הסיכון מינורי, ואני חושב שהסיכון שלא לסרס כלב גדול יותר. ההבדל הוא בין לקיחת סיכון בחוסר מעשה לעומת חשש ממשהו שעושים בפועל.
הדאגה ברורה, אבל אין לדעתי מקום להפריז בה.
אסף

למעלה