סירוס בגיל מאוחר

סירוס בגיל מאוחר

הכלב שלי טרייר מעורב, בן 9 שנים לא מסורס.
לאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות לסרס אותו.
טפו טפו הכלב בריא , ופעיל אבל לצערי הוא מנסה לתקוף כל זכר לא מסורס שמתקרב אליו.
האם מאוחר מדיי לסרס? האם כדאי?
מה הסיכוי שהכלב בגיל כזה ייצא עם טראומה מהניתוח?

אין בעיה

נכון שרוב האנשים מסרסים את כלביהם בגיל צעיר יותר, אך עדיין נשמע הגיוני לסרס את הבחור.
לרוב יש אפקט טוב למדי גם בגיל מבוגר.
אמנם צריך לזכור שחלק מההתנהגות נרכשה, אך מניסיוני לרוב הניתוח מאוד ממתן את התופעה.
ואצטט את ארז, המנהל הקודם של הפורום: "זה ניתוח באשכים, לא במוח".

בשורה התחתונה - כן לסרס, לזכור שזה לא חזות הכל.

מה לגבי טראומה?

מה לגבי טראומה?
שמעתי על מקרים שכלבים שסורסו בגיל שנתיים ומעלה חוו טראומה וששינתה להם את החיים לרעה.
משהו נוסף שהוא פעיל מבחינה מינית, לאחרונה הוא לא מפסיק לעלות על שתי הנקבות שחיות איתו (הן מעוקרות מגיל חצי שנה)
וכשהוא לא עושה את זה אז הוא "גונב" שמיכה או בובה כלשהי ומתפרק עליה...
אני יודעת שהוא סובל מזה וזו אחת הסיבות שהחלטתי כן לחשוב על זה אבל אני מפחדת שאחרי הניתוח הוא יהיה כלב אחר בכלל שהוא כבר גילה והפעיל את המיניות שלו

sapirdvm

New member
איזה טראומה?

לא מכיר את המקרים שאת שמעת עליהם אבל אני, כמו שכתב ד"ר אסף, אינני חושב שיש בעיה לסרס כלב גם בגיל בוגר/מבוגר.
אני מאד שמח שאת מתלבטת ומתחבטת בענין. אני אישית מחזיק בדיעה לא פופולרית ואינני מסיונר בנושא הסרוסים. אך לדעתי הטעמים שאת מביאה פחות רלוונטים כי את עושה 'האנשה' של הכלב שלך ואני לא בטוח שכך אכן הדברים. יש רבים מבין מומחי ההתנהגות שטוענים כי אוננות בכלבים איננה ענין של דחף מיני אלא ענין של דומיננטיות (יש גם כמובן דיעות אחרות) ועובדה היא כי למשל הכלב של גיסי, שמסורס מגיל צעיר, בכל פגישה, עולה על הכלב שלי ומאונן עליו תוך כדי 'משחק' שהם משחקים ומשתוללים על הדשא.
אין ספק שהכלב שלך יכול להשתנות אחרי הניתוח אבל כנראה שהוא היה משתנה בכל מקרה כי הגיל משנה כלבים ולדעתי סירוס לא משנה אופי של כלב גם אם גילה את המין וגם אם לא (מובן שאי אפשר להוכיח את הטענה הזאת או את ההופכית לה כי אין קבוצת ביקורת זהה).
בשורה התחתונה: אם אינך שלימה עם הסירוס, לדעתי אל תסרסי אותו. אם הינך שלמה עם הסירוס, אל תחששי ממחשבות של טראומה ושינוי התנהגותי.
בהצלחה ושיעבור בשלום ובלי כאבים.

yaelofer

New member
הטרייר המעורב שלנו סורס בגיל 8 שנים.

חבל שלא סירסנו קודם. ניצלנו את זה שהוא נכנס לניתוח להוצאת גידול בצוואר כדי לסרס על הדרך. הוא היה תמיד נחמד אבל עכשיו פחות מושך בטיולים. והשמין מאד ! חשוב לשים לב שלא ישמין, אם מתחיל להשמין אז לעבור לאוכל דיאט או להוריד בכמויות. התחלנו להוריד בכמויות והצליח קצת לרזות.

למעלה