סירוב פינוי

אפרייים

New member
סירוב פינוי

שלום! יש לי פרופיל 64 ובינתיים, אין להגיד את זה בפשטות - פשוט לא הולך לי עם הצבא. אני חושש שאני אקבל תפקיד שאני בכלל לא רוצה ולפי מה שהבנתי כדי להתנגד לזה צריך לסרב להתפנות. עכשיו, הבעיה היא באישיות שלי - אני אדם שבד"כ לא נוטה לעשות בעיות, אני לא אחד שעושה רעש וסצינות ובד"כ אני ממושמע . זאת הסיבה שאני חושב שאני אפחד לסרב להתפנות- כי ככה אני. מה אני יכול לעשות בעניין?

GuestOfHonor

New member
הצעה

אני מניח שאתה לפני גיוס. מה שאני מציע לך זה לעבור על המנילה הלא-קרבית שקיבלת\תקבל ולראות אם יש משהו מה"מקצועות ללא מיון" שמעניין אותך. במידה ואתה לא עובר \ לא עברת מיונים קדם צבאיים (למודיעין, מהמנילה או מכל דרך אחרת), אתה תתגייס לגיוס "כלל צה"לי". ביום הגיוס יציעו לך אחד מהמקצועות ללא מיון שמצויינים שם. אתה מוזמן להגיד לקצין מיון שאתה מעוניין אחר ורק באותם מקצועות שהחלטת מראש. ברגע שאתה יודע מה אתה רוצה, יהיה לך יותר קל לקבל את זה מאשר הגישה של "אתה לא יכול לשים אותי אפסנאי! תן לי משהו אחר...". ידע זה כח. אם אתה מגיע למצב שלא מוכנים להתפשר איתך, יש לך שתי אפשרויות... 1) להגיד שלום ותודה, ולעשות את התפקיד שנתנו לך כמיטב יכולתך (או לזרוק זין, either way) 2) לזכור שהמשמעות של התפקיד היא איך יראו השלוש שנים הבאות שלך, ולהתעקש ולא להסכים להתפשר או להתפנות עד שתקבל את מבוקשך (או עד שתוכל לכתוב פה מאמר על מאסר בבקו"ם).

למעלה