סירוב עקבי להתקלח

אבימה

New member
סירוב עקבי להתקלח

מה עושים עם חולה אלצהיימר שאינו מוכן בשום אופן להתקלח?

אני מצטרף לשאלה

עד לפני כחודש ניתן היה לשכנע את אשתי להתקלח, אבל לאחרונה נכנסת לשירותים ויוצאת בלי להתקלח. הצלחתי פעמיים לכפות עליה את רצוני (לא באלימות) ורחצתי אותה, אך זה קשה לי וממש עינוי. בקרוב נעסיק מטפלת באופן רשמי ואני מקוה שהיא תצליח, אבל אשמח לקבל טיפים.

אירילה

New member
סירוב להתקלח

עד שהמומחיות כאן ייענו אפשר להשתמש בחלון החיפוש של הפורום הנמצא בצד שמאל למעלה : רושמים מקלחת ולוחצים על כותרת "חיפוש בפורום" הנמצאת מתחת לחלון החיפוש ואז מקבלים את הקישורים לדיונים שהיו בפורום בנושא המקלחת. בהצלחה גרשון

justme007

New member
חימום למקלחת עוזר

קראתי קצת אחורה בפורום וחימום למקלחת עוזר http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1074&msgid=90066479

למרות הכותרת המשותפת של סירוב להתקלח

התרשמתי מקריאת ההיסטוריה שהניואנסים בין אחד לשני הם בולטים וקשה ליישם לשני את מה שטוב לאחד. דבר אחד לפחות פתרתי וזה החפיפה. אני, או בעתיד המטפלת, לוקח את אלפי לספרית לעתים קרובות. אלפי לא רוצה להסתפר אבל הסברתי לספרית לדבר בטון של הוראה וזה עובד. אם המטפלת לא תצליח, אני קונה גם את הרעיון של מקלחת במועדון. אני אברר אם במועדון שקרוב אלי מקלחים סרבנים. ועוד דבר, גרשון: משום מה אני שוכח את האופציה של חיפוש ואני מקוה שהצלחת להכניס לי את זה לראש שעדיין לא אלצהיימרי

השאלה חוזרת ונשנית

כי זאת אכן בעיה עם חולי אלצהיימר. אצלנו עבדו כמה דברים - הכנסת שרפרף למקלחת, התקנת מעקה. קניית סבונים ושמפו ריחנים במיוחד. אצל אבא שלי המטפל שלו גילה שהוא מעדיף להתקלח אחה"צ דווקא, ולא בבוקר או בלילה לפני השינה. זאת אמנם קצת טירחה בשבילו אבל זה עובד חודשים. תעבדו בשיטת הניסוי והטעיה, בכל פעם משהו חדש. בסוף תמצאו את הדרך. זה לא פשוט, בכלל לא.

למעלה