סירוב מטעמי מצפון

numbo

New member
סירוב מטעמי מצפון

אם אני הולך לצו ראשון ומבהיר להם שאני לא מוכן להתגייס מטעמי מצפון ואחר כך גם מגיע לועדת מצפון אבל הם לא מוכנים לשחרר אותי אז יהיה אפשרי לצאת על פרופיל 21 או שמכיוון שכבר ניסיתי להשתחרר על מצפון והם ראו שאין לי בעיה נפשית אז הם לא יתנו לי להשתחרר על פרופיל 21?

נשאיר את התשובה למומחים אבל...

באופן כללי- לא נראה לי שייתנו לך להשתחרר על מצפון... אצל בנות זה עוד איכשהו, אצל בנים אני חושבת שזה בלתי אפשרי... אני צודקת...?

Mיקי_

New member
את לא צודקת. גם בנים יוצאים על מצפו

זה קשה גם לבנים וגם לבנות, במיוחד עם הוועדה החדשה, ועדיין גם בנים וגם בנות משתחריים על מצפון. ההפך המקרה של בן ארצי הועיל במידה רבה לסרבני המצפון הגברים. לשאלה המקורית, אכן אפשר לצאת על פרופיל 21 נפשי גם אחרי דחייה מוועדת מצפון.

numbo

New member
התייצבות במועד הצו הראשון

אמרתם לי שעדיף שלא אתייצב לצו הראשון כחלק מתהליך קליטתי לצבא, אבל כתוב לי במכתב שאם לא אתייצב הם יאלצו לנקוט נגדי באמצעים משפטיים. איך אני אמור ליישם את האפשרות הזאת?

Mיקי_

New member
לא כל כך מהר נוקטים באמצעים

יגיעו כמה מכתבים אדומים ואז תתיצב, או שתבחר להתיצב מלכתחילה, אסיה תוכל לספר לך על זה יותר טוב. אני מראש התייצבתי בזמן.

האמת?

אני לא חושבת ששיתוף או אי שיתוף פעולה עם הצבא בשלב הזה, הוא קריטי. אני אישית בחרתי לא להסתבך בסיבוכים מיותרים. נכון, אני מאד נגד הצבא ולא רוצה לקחת חלק בו.. אבל ככל שהסתבכתי עם ההליכים יותר, כך איחר מועד הועדה לבוא. לך לצו ראשון, עשה את הבדיקות הרפואיות והפסיכוטכניות. בראיון האישי הצהר על כוונותיך הפציפיסטיות, אם נותנים לך במה, תוכל אפילו להרחיב בנושא. זה רק יראה על רצף ומגמתיות בעמדותיך. המכתב חשוב גם הוא, אם התחלת לחשוב עליו. חשוב מאד מאד אפילו. בכל מקרה, לכל דבר, אנחנו פה בשבילך.

Mיקי_

New member
את בהחלט לא התייצבת לצו ראשון

בתאריך שנקבע לךלזכרוני הגיעו לך כמהה צווים אדמים לפני שהלכת.. לא?

ממש לא.

התייצבתי לצו הראשון (הראשון) שהגיע לי, ושם, לפני שידעתי שהסעיף שהותיר למצפוניסטיות לא לעבור בדיקות כלשהן,סירבתי לשתף פעולה. לאחר ששלחו לי צו נוסף, ביטלתי אותו וכך בבא אחריו התגלה לי הדבר על ביטול הסעיף לאלתר. הלכתי, עשיתי בדיקות רפואיות.. צו אחרי עשיתי פסיכוטכני ואז חיכיתי לזימון. יש סיכוי שלבדיקות הרפואיות קיבלתי צו אדום, אבל זה בגלל האי ודאות לגבי הסעיף.

numbo

New member
בדיקות פסיכוטכניות

לפני מה שהבנתי אני צריך לעשות אותם גרוע כי ככל שהקב"א שלי תהיה יותר גבוהה כך הם לא ירצו לוותר עלי אני צודק?

Mיקי_

New member
יש בזה אמת, ועם זאת אני דוגלת בלא

לרמות, לי היה פרופיל 84 נדה לי וקב"א גבוהה, והנה אני עדיין משוחררת על מצפון. אז נכון נלחמו עלי קצת ועשו לי בעיות עד לוועדה, אבל בסופו של דבר אני בחוץ. אם אתה מאמין בצדקת דרכך, ומוכן להאבק עליה רוב הסיכויים שתשוחרר, רק צריך להתעקש. ואני לא רואה סיבה לרמות. אבל בהחלט פרופיל נמוך וקב"א נמוכה תורמים לחוסר הרצון שלהם להאבק עלייך.

לרמות?

איזה דרמטיות. תיכף תקראי לו משתמט. למה שבנדם שמתנגד לשירות בצבא יעשה מאמץ להוכיח את ערכו הרב לצבא? מה לא בסדר בלהתעלם מהמבחנים המפגרים (שלא לומר גזעניים - תנסי לקבל קבא גבוה כשאת גרה בשלומי) שלהם? הדרך היחידה שהיא טהורה זה לעשות כל מה שהצבא רוצה ובחולזות להשתחרר? נו באמת.

זה לא דעה, זה מידע בשלב קריטי

יש לי בעיה כשהדעה שלך מכתיבה התנהלות שפוגעת בסיכויים של אנשים בהתמודדות מול אחת המערכות הכי אטומות וקשות בחברה שלנו, שהמפגש איתה נעשה בגיל צעיר מדי, ולרוב כמעט בלי סביבה תומכת וידע מאוזן לגבי האפשרויות. "לי זה עבד" זה לא תשובה לכל דבר - אנשים שונים נמצאים בסיטואציות שונות. ואני לא מבין איך את בכזאת קלות דובקת בגישה שבהרבה מקרים תוביל אנשים לכל. אבל מה שאני בעיקר לא מבין זה איך סרבנית ופציפיסטית מאמצת כל כך בקלות את ההגדרות של הצבא. למה לא להשתדל, ואפילו להכשל בכוונה, זה רמאות? מה, הצדק האוניברסלי דורש לעשות את המקסימום בכל מבחן אפשרי, גם כשמדובר במבחן מיון לארגון שהוא לא רוצה להשתייך אליו אבל מנסים להכריח אותו, אחרת זה רמאות? אני באמת שמח שאת עשית הכל יקה לפי הסרגל ושזה עבד לך ולא היו בעיות. אבל את זה לא כולם. ברמה מסוימת את צודקת, כל מה שצריך זה נחישות ובסוף משתחררים. אבל בדרך יש כל כך הרבה גורמים שיכולים להשפיע לכאן או לכאן לגבי הקלות או הקושי של התהליך, ולהתעלם מכולם בטענה שזה לא משנה נראה לי פריבילגיה של מישהי שלא סבלה בתהליך. היית אומרת לא להכשל במבחנים גם לוויסאם קבלאן שישב בכלא קרוב לשנתיים רק בגלל שהוא דרוזי, כשאת יודעת שזה יכל לעזור לשחרר אותו קודם? וכאמור, להכתיב לאנשים מסלול מסוים כי בעיניך זה מסלול נאצל, ובדרך לא לתת להם מידע על אפשרויות נוספות, לי זה מה שנשמע כמו רמאות. מעניין מה דעתך על הסרבנים מהסבב האחרון שכולם בסופו של דבר יצאו על קבן. האם זה לא בסדר שהם "נשברו", או שאולי זה בסדר כי הם שילמו את ליטרת הבשר שהצבא רצה מהם? כן, אני קצת כועס. אולי כי מפציפיסטית אני מצפה לגישה אחרת.

Agnostic Front

New member
כן.. אבל את שוכחת שאת נקבה

וזה הולך שם ככה, אם אתה גבר ולא אשה הסיכויים שלך להשתחרר כבר ירדו ב-90%, אם אתה גבר, ולא בעל שיער בלונדיני ארוך שנראה קצת היפי, שגם ככה נראה קב"ניסט או הזוי מידי, הסיכויים שלך להשתחרר על ועדה ירדו ל-100%, אז האפשרות היא ללכת לקב"ן, או להיות חלק במשחק הזה שלהם שהם צריכים לכלוא אנשים לחצי שנה כדי לדעת שלפחות הם שילמו מחיר.

נקבה....? ../images/Emo4.gif

אני מתארת לעצמי שאתה גבר גבר...... נקבה זה מילת זלזול במין הנשי. ושום דבר בחיים הוא לא 100%.... אולי כדאי לו לנסות, לא מצליח- לא מצליח... הולך לקב"ן.

למה זלזול?

זו מילה נייטראלית בד"כ, החל מספר בראשית. אני לא חושב שהשימוש היה כדי לזלזל, אלא בגלל הבעיה בהתייחסות למישהי בת 18. מה את? נערה? בחורה? אישה צעירה? אישה? גברת? מטרונית? אחת? מישהי? בת 18? איזה תואר את היית נותנת לעצמך? הוא ניסה לומר שאת, באופן עובדתי אינך זכר. זה הכל.

numbo

New member
זהו עשיתי את זה

הלכתי היום לצו ראשון ואמרתי להם שאני לא מוכן להתגייס בגלל דעותי. במקום לענות על המבחנים הפסיכוטכנים לחצתי אנטר (דלג) על כל השאלות. למרבה המזל הייתי בלשכת גיוס רק שלוש שעות (מ-9 עד 12)

למעלה