סירוב לקבל חבילה

מיששש

New member
סירוב לקבל חבילה

הזמנתי חבילה מאמזון, ומשום מה ההזמנה בוצעה פעמיים (וחוייבתי פעמיים).
פניתי לאמזון וביקשתי לבטל את אחת ההזמנות - שם ענו לי שאי אפשר כי ההזמנה כבר בתהליך יציאה למשלוח. בסוף סיכמנו שכשהחבילות הזהות תגענה לארץ, פשט אקבל את הראשונה ואסרב לקבל את השניה.

זה מביא אותי לשתי שאלות:
1. איך מסרבים לקבל?
בהנחה ששתי החבילות תגענה באותו היום, וגם ככה אהיה בדואר כדי לקבל את הראשונה, האם אני יכולה פשוט להגיד שאני לא מקבלת את השניה ושישלחו חזרה מיד, או שאני צריכה להימנע מלהציג את הפתק הנוגע למשלוח?
אני מעדיפה לסרב מהר ככל האפשר, כדי שהחבילה תוחזר לשולח מהר ככל האפשר ואני אקבל את ההחזר הכספי מהר ככל האפשר...

2. כל הזמנה היא ע"ס 50$. האם עלול להיות מצב שהמכס יטען שפיצלתי בכוונה קנייה של 100$ כדי להימנע ממיסים?
אם כן - איך מתמודדים עם זה? איך מקבלים רק אחת מהחבילות בלי לשלם מיסים?

אשמח לעזרה מנסיונכם

טלי5555

New member
אם החבילות לא יאוחדו

תוכלי לסרב לקבל אחת מהן, ברגע שתגיע לסניף.
פשוט תגידי לפקיד/ה שאת לא מעוניינת לקבל אותה ושיחזירו לשולח.

אם החבילות יאוחדו (מספר מעקב אחד לשתיהן), לא תוכלי לפצל אותן ולסרב לקבל אחת.

Amiram_e

New member
tלדעתי אמזון בדרך כלל מאחדים. תבדקי האם קבלת מספר מעקב אחד

ואז לא תוכלי לסרב חבילה אחת.

מיששש

New member
אויש, אני חושבת שאין לי אפשרות לבדוק

במהלך הניסיונות לבטל את ההזמנה הכפולה, פתחתי בקשת החזרה, ולכן אני יכולה לבדוק רק את סטטוס בקשת ההחזרה ולא את סטטוס המשלוח.
(יש לי את מס' המעקב של ההזמנה שלא פתחתי לגביה בקשה, אבל אין לי למה להשוות...).
&nbsp
לא ידעתי שהם יכולים לאחד חבילות מהזמנות נפרדות

אני מקווה שאם הם סיכמו איתי שאקבל רק אחת מהחבילות, סימן שהם שלחו את החבילות בנפרד.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא קשור לדעה, אבל לא, הם לא. אף פעם. רק אם מבקשים.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הזמנת?

אמזון עצמה, כחנות, שולחת ישירות לישראל בדואר רגיל (ללא מספר מעקב!) רק מוצרי מדיה (ספרים, דיסקים). מוצרים אחרים היא החלה לשלוח (חלקית) בשנים האחרונות באמצעות שירות Global Shipping שבדומה לשירות המקביל באיביי, מחייב בעלויות מראש ומשתמש בשירותי בלדרות למשלוח D2D (כלומר עם שליח לדלת, לא דרך הדואר).
&nbsp
אם הזמנת מחנות / מוכר פרטי/ת (marketplace) זה כבר בהתאם למה שנכתב, אני מניחה שדואר רגיל.
&nbsp
כך או כך, למיטב ידיעתי אמזון עצמה לא מאחדת משלוחים אם הלקוח לא ביקש זאת מפורשות. אם אלה מוצרים שנשלחו בדואר רגיל והמכס יקבל אותם כאן יחס הוא בהחלט עלול לאחד אותם כחבילה אחת, במקרה כזה יידרש כנראה ערעור בסניף הדואר. עוד יש לדעת שכשמדובר בחבילות כאלה יש 100% חיוב במס ע"י המכס כי יש הסכם מול אמזון ארה"ב (מראשית שנות האלפיים) והמכס מקבל דיווח ממוחשב מסודר מאמזון על כל החבילות שנשלחות לישראל מאמזון (לפחות בדואר). לכן מעולם לא קרה שקיבלתי מאמזון ארה"ב חבילה שחצתה את רף הפטור ולא חויבה במסים.

מיששש

New member
מדובר על אמזון גרמניה

אגב, באותו היום הזמנתי משהו אחר גם מאמזון ארה"ב - ואיכשהו יצא שההזמנה מארה"ב בכלל לא נקלטה בעוד שההזמנה מגרמניה נקלטה פעמיים...
יכול להיות שאיכשהו אני טעיתי, אבל לא נראה לי סביר שטעיתי גם בזה וגם בזה, נראה לי יותר סביר שאיכשהו המערכות של שני האתרים (שבשניהם הפרטים שלי זהים) התבלבלו וזה מה שגרם לתקלה.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה, קניתי סט סכינים למעבד מזון

ויש להם מספר מעקב (אני פשוט לא יכולה למצוא אותו באותה הזמנה שביקשתי לבטל), אז זה מגדיל את הסיכון שהחבילות יאוחדו (ואז גם אסתבך עם המכס, וגם אצטרך לשלם דמי משלוח חזרה, כי לא אוכל לסרב לקבל רק חבילה אחת) או מקטין אותו?
&nbsp

מיששש

New member
אגב, אמזון גרמניה ואמזון ארה"ב הם לא אותה החנות

בהקשר של תשלום מיסים, נכון?
&nbsp
כלומר: אם הזמנתי באותו היום חבילה מאמזון גרמניה וחבילה מאמזון ארה"ב, לא יראו אותה במכס כחבילה אחת... אני מקווה...

G Gabi

Member
תוכלי למצוא את מספר המעקב בדוא"ל

כל ההזמנות שביצעתי דרך Amazon.de נשלחו אלי באמצעות i-parcel (כשהמוכר הוא amazon ולא מוכר פרטי).
חפשי מהם הודעת דוא"ל הנושאת את הכותרת "Ihre Amazon.de Bestellung von" (לאחר מכן יש את שם המוצר/ים שנרכש/ו).
בהודעת הדוא"ל עשי ctrl+f לטקסט:
Die Sendung wurde mit IPARCEL_EU versandt. Wenn Sie diese Sendung verfolgen möchten, benutzen Sie bitte diese Paketverfolgungsnummer: XXXXXXXXX.
תשמיטי את ה-XXXXXX, המחרוזת הזו היא מספר המעקב של i-parcel.
למעקב:
https://tracking.i-parcel.com/Home/Index?trackingnumber=INVALID

מיששש

New member
אתה מלך! מצאתי מספרי מעקב שונים

אגב, כיום יש אפשרות לגלוש שם גם באנגלית, ואולי בגלל זה קיבלתי את האימיילים באנגלית.
&nbsp
יש שתי חבילות נפרדות! אפשר לסרב לאחת, איזה יופי!

G Gabi

Member
איך משנים את Amazon.de לאנגלית? (אני מסתדר עם הגרמנית...

... אבל אנגלית יהיה נח יותר).

כשהחבילה מגיעה לארץ, מוקצה לה מספר מעקב שונה מהאחד שמופיע ב-Amazon, מדובר במספר מעקב שמוקצה ע"י דואר שליחים.
שלחי דוא"ל לכתובת: [email protected] ובקשי את מספר המעקב הישראלי.
באמצעות המספר שיתקבל, תוכלי לעקוב אחר החבילה במערכת המעקב של דואר ישראל וכן כאשר השליח יגיע אלייך למסור את החבילות, תוכלי לדעת איזו חבילה לסרב לקבל.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי ניסיון בהזמנה מאמזון גרמניה, רק מאמזון UK

ששולחים גם הם בדואר רגיל ללא מעקב אך אין להם הסכם עם המכס. למעשה בהזמנות מבריטניה מעל לרף הפטור הדולרי (אבל בליש"ט) קרה לא פעם שלא נדרשתי לשלם מסים כל עוד הערך המספרי במטבע היה נמוך יותר מהרף (אף שהמטבע לא התאים וליש"ט מטבע חזק יותר). ייתכן שזה יכול לקרות גם עם אמזון גרמניה ואז בכלל אין בעיה.
&nbsp
בכל מקרה אני בספק אם אמזון יאחדו לך חבילות, מניסיוני הם לא פועלים כך. אם הזמנת לחוד תקבלי לחוד. כך שבכל מקרה השאלה היא רק אם החבילות יתקבלו כאן יחד במכס (הגיוני) ואם במקרה כזה ישימו לב ויאחדו אותן לפי הסעיף שמאפשר להם לעשות זאת. על כך איני יכולה לענות, אין לי ניסיון עבר במקרה דומה או יכולת להתנבא.

למעלה