סירוב לאמבטיה

תאי17

New member
סירוב לאמבטיה

הקטנה שלי, ביום אחד החליטה שהיא לא רוצה אמבטיה יותר. כבר כמה ימים שהיא לא מוכנה להכנס לאמבטיה. אתמול, מילאתי מים, הבאתי צבעי ידיים ועוד אטרקציות, היא הסכימה להכנס ומייד ביקשה לצאת. יום לפני, אני נכנסתי לאמבטיה בנסיון לשכנע אותה לאמבטיה משותפת והיא לא רצתה. לא רוצה= בכי היסטרי. אני לא מתכוונת להכניס אותה בכוח, רק בהסכמה. יש לכן לרעיונות לשכנוע? היא כמעט בת שנתיים.

לאה_מ

New member
אולי טוש? אולי טוש יחד איתך

(לא בתוך האמבטיה, אלא אם יש לכם מקלחון שלכם)? אולי להסתפק בשטיפה של פנים-ידיים-רגליים בכיור למשך כמה ימים? יש לך מושג למה זה קרה פתאום?

תאי17

New member
לא טוש, לא אמבטיה, לא בגיגית-כלום!

בינתיים אין ברירה, אז אנחנו באמת מסתפקים ב"מקלחת" חלקית בכיור. אין לי מושג מה קרה פתאום. לפחות אנחנו בחורף, שאפשר להתסתדר ללא מקלחת יומיומית.

לאה_מ

New member
אני הייתי ממשיכה ככה בינתיים.

מנסיוני אפשר לעשות בכיור מקלחות יסודיות למדי
. נסי במשך כמה ימים אפילו לא להזכיר את המילה מקלחת, ולראות אם יש שינוי. ואל תשכחי לעדכן אותנו.

משהו שעבד אצלינו

אצלינו הילד לא אוהב את הכניסה לאמבטיה (כשהוא כבר בפנים הוא נהנה). באמת נשמע שניסיתם הכל, ובכל זאת. כשהגענו לביקור בארץ הוא לא רצה להכנס לאמבטיה אצל הסבתא (אצל שתיהן). עשינו ככה, שמתי גיגית בתוך האמבטיה, מילאתי אותה מים נעימים וקצף לרוב. לקחתי את הפרה ואמרתי לו שהיא כבר ממש צריכה להתרחץ, ואם הוא רוצה לרחוץ אותה. בהתחלה הוא רחץ אותה מחוץ לגיגית ואחר-כך נכנס איתה לגיגית. אצלנו הבעיה העיקרית היא החפיפה.

תמר,

New member
גם אצלנו יש בעייה עם חפיפה

ואני עומדת על כך שיחפפו רק ברחצה לכבוד שבת. אם ברחצות בימים אחרים הם לא רוצים, אני מוותרת. יכול להיות שהילדה לא רוצה אמבטיה בגלל החפיפה (כמו שהיה אצלי), ואם זה כך - אפשר להגיד שמתרחצים בלי הראש (ככה הילדים שלי מכנים את זה) אם לא משחקים בחול, זה לא כ"כ נורא.

../images/Emo6.gif גדול.

נו, אפשר לראות איפה אנחנו שמים דגשים, ואיפה יש הזנחה בריאה.

יעל11כהן

New member
חימום?

את מחממת את חדר האמבטיה לפני הרחצה ועד אחריה? כי גם בתי(או-טו-טו שנתיים) , שמאד אהבה להתקלח, החלה לסרב. פשוט היה לה קר מדי כשהיא יוצאת מהמים. מאז שאני מחממת היטב את חדר האמבטיה לפני האמבטיה, במהלכה ואחריה והיא גם מתלבשת בחדר האמבטיה ויוצאת עטופה - היא בכלל לא רוצה לצאת מהאמבטיה...

לרחוץ חלקית

ידיים, רגליים, פות, טוסיק, פנים - ולהשאיר את המאבק לשתי החפיפות ההכרחיות לשבוע....בשרשור אחר אמרה לאה שאם הולכים לקראת הילדים, בהרבה מקרים הם אלו שמוותרים דווקא...שווה נסיון

למעלה