סירוב הנקה פתאומי

mitzi79

New member
סירוב הנקה פתאומי

בני בן ה- 11 חודשים, החל פתאום לסרב לינוק במהלך היום. אני רק מניחה אותו בתנוחת הנקה והוא מתחיל לבכות בכי היסטרי שלוקח לו הרבה זמן להירגע ממנו, אולם, במהלך הלילה הוא בינתיים, מוכן לינוק. יש לציין כי עד עכשיו הוא ינק טוב מאוד וגם אכל חלב שאוב מבקבוק (מאז גיל 3 חוד'). תאבון יש לו כי הוא מוכן לאכול מוצקים ולשתות מיים מכוס. אני מאוד מתוסכלת כי אני עדין לא רוצה לגמול אותו, וגם מאוד כאובה בגלל הגודש. מה לעשות?

Revili

New member
סירוב הנקה פתאומי

האם חל שינוי כלשהו בבית, במשפחה, בסדר היום? האם התינוק מצונן או חולה? האם קרה משהו במהלך ההנקה שהבהיל או הפחיד אותו? לא תמיד אנחנו יודעים מה גורם לתינוק לסרב לינוק והאם זהו מצב זמני או מתמשך. מה שברור זה שאפשר לנסות ולשנות את המצב. אם הוא לא יונק שאבי או סחטי ידנית את החלב כדי לשמור על הייצור ולהמנע מגודש. אל "תכריחי את התינוק לינוק ואפילו את תשימי אותו בתנוחת ההנקה אלא הפשיטי אותו והורידי חולצה וחזייה והכנסי איתו למיטה כאשר הוא לא רעב או עצבני במיוחד ורק חבקי אותו ואפשרי לו גישה לשד...תני לו לרצות ולבקש לינוק. גם אמבטיה משותפת ונעימה יכולה לעזור. אפשרי לו גישה לשד מיד כאשר הוא מתעורר ועדייו ישנוני, אל תחכי שיהיה רעב או יבכה וגם אז בלי "להכריח" או למקם אותו בתנוחת הנקה או במקום הרגיל שלכם. השתדלי לא להציע לו בקבוקים עד שהעניין מסתדר. בהצלחה.

למעלה