סירוב גירושין

ריקה12

New member
סירוב גירושין

שלום אני נשואה 20 שנה ויש לי 3 ילדים בעלי החליט שהוא רוצה ללכת לרבנות להתגרש ואני לא מסכימה לכך
מה הוא יכול לעשות במידה ואני לא מוכנה להיתגרש?
אני יכולה למנוע מנוע ממנו ?
מה אני יכולה לעשות ?
אני לא מוכנה שהוא ישאיר אותי בלי כלום כי זו המטרה שלו
אנחנו שקועים בחובות בגלל העסק שלו ואני לא מוכנה לשלם חצי מהחובות שלו
מה אני עושה?
איך אני מגנה על עצמי?
אודה לכם על תשובתכם

יש מספר סיבות שבגינן אפשר להתגרש גם כשאין הסכמה

בפועל זה לא פשוט למנוע גירושין כשצד אחד רוצה להתגרש. וככה זה גם אמור להיות כי לא ניתן לכבול מישהו בשרשראות. את גם צריכה לשאול את עצמך האם את באמת רוצה להיות עם מישהו שלא רוצה להיות איתך? מאבק משפטי עולה עשרות ולפעמים אף מאות אלפי שקלים לכל אחד ממכם. וגם אז לא מובטח שתשיגי את מטרתך. האם זה השימוש הכי טוב לכסף הזה? לא עדיף לפעול בחוכמה, לגמור עניינים הכי מהר שאפשר ולמזער נזקים?

ההפסדים מהעסק הם של שניכם. אם העסק שלו היה מניב רווחים, היית עומדת בתוקף לקבל חצי מהם, נכון? כחלק מכל גירושין עושים חלוקת רכוש עפ"י חוק יחסי ממון. את זכאית לחצי מכל מה שצברתם במהלך חייכם המשותפים. זה כולל דרך אגב פנסיות אם וככל שיש כאלה. כך שעם מה תישארי תלוי מה יש לכם אבל אין דבר כזה "הוא ישאיר אותי בלי כלום". בנוסף, בהתאם לגיל הילדים, האב חייב במזונות לילדים.

זה ברמת העקרון. אבל זה עניין רציני מכדי להסתמך על תשובות בפורומים. כדאי לפנות בדחיפות לקבל יעוץ משפטי מעו"ד שמומחה בדיני משפחה.

תבדילי בין שני דברים

- עניין הגט שזה בסמכות הרבנות ודורש עילה (עו"ד יעקובוביץ יוכל להרחיב יותר)
- עניין השיתוף.

גם אם תסרבי לתת לו גט ולא תימצא עילה לפיה את מחוייבת לתת לו גט, הוא עדיין יכול לדרוש פירוק שיתוף. ככל הידוע לי - את לא יכולה למנוע ממנו את זה. מעבר לזה אין לי מה להוסיף על מה שנאמר לך בתגובה הקודמת.

הליכי גירושין

שלום רב,

אתחיל מהסוף - את חייבת לפנות לייעוץ מקצועי אצל עורך דין שתחום התמחותו הוא דיני משפחה. רק כך תוכלי לקבל תשובות מדוייקות לשאלות שלך, לאחר בחינת כל העובדות הרלבנטיות. לא ניתן לעשות את זה כאן בפורום.
אתייחס לכמה נקודות באופן כללי:
כדי לחייב אותך בגירושין בעלך צריך להוכיח בפני בית הדין הרבני עילת גירושין. את מצידך יכולה להגיש תביעה לשלום בית וכן לבקש צווים נוספים שיכבידו על ביצוע חלוקת הרכוש ביניכם.
לגבי החובות העסקיים, אם אלו חובות שנוצרו במהלך הרגיל של העסקים בשל כך שהעסקים לא צלחו, תאלצי לשאת במחצית החובות, כפי שמידה ואם העסקים היו משגשגים והיו רווחים רבים, היית מבקשת מחצית מהרווחים. במקרים חריגים ניתן להחריג חובות מגדר השיתוף אם הם לא נוצרו במהלך רגיל של עסקים.
שוב, פני לייעוץ משפטי בדחיפות.

שילה1

New member
יש לכם שלושה ילדים.יחד,של שניכם.

וביחס לשאר-היטיבו להסביר לך.
גשי ליעוץ.

למעלה