סירוב גט ע"י האישה

מצב
הנושא נעול.

shaylo1

New member
סירוב גט ע"י האישה

סירוב גט ע"י האישה
אנו בהליכים בבית דין רבני. אינני מעונינת לתת גט לבעלי. הבעל עזב את הבית. ונשארתי עם שני ילדים קטנים. (הוא משלם מזונות לילדים). האם בית דין רבני יכול להכריח אותי לתת גט? אם התשובה חיובית, כיצד ניתן לעכב פס"ד כזה ?

תלוי מה הטענות שלו

סירוב גט ע"י האישה
אנו בהליכים בבית דין רבני. אינני מעונינת לתת גט לבעלי. הבעל עזב את הבית. ונשארתי עם שני ילדים קטנים. (הוא משלם מזונות לילדים). האם בית דין רבני יכול להכריח אותי לתת גט? אם התשובה חיובית, כיצד ניתן לעכב פס"ד כזה ?
תלוי מה הטענות שלו
ואם הצליח להוכיחן. לא ניתן לתת בפורום רשימה מפורטת של עילות גירושין.

תשובה

סירוב גט ע"י האישה
תשובה
אם לבעלך אין עילת גירושין, בית הדין הרבני לא יחייב אותך להתגרש. מצד שני, חישבי היטב מדוע אינך מעוניינת להתגרש ואיזו השפעה יש להחלטתך על המשך חייך.

shaylo1

New member
המטרה לסירוב . . . .

תשובה
אם לבעלך אין עילת גירושין, בית הדין הרבני לא יחייב אותך להתגרש. מצד שני, חישבי היטב מדוע אינך מעוניינת להתגרש ואיזו השפעה יש להחלטתך על המשך חייך.
המטרה לסירוב . . . .
המטרה להפעיל לחץ על הבעל על מנת שיוותר על נכסים לטובת הילדים . .

פיצול אישיות עם בעיות מיגדריות?

סירוב גט ע"י האישה
פיצול אישיות עם בעיות מיגדריות?
את שואלת בלשון נקבה ובכרטיס את בכלל זכר.

גן חיות

New member
סירוב גט

סירוב גט ע"י האישה
סירוב גט
קודם כל, תיקון תכני: את לא יכולה לתת גט או לסרב לתת גט. את יכולה לקבל גט או לסרב לקבל את הגט. זה משנה מאד כי אם לבעלך יש עילה ויפסקו חיוב גט, גם אם תסרבי לקבל את הגט, יוכלו לסדר היתר נישואין. האמת, בתור מי שהיתה מסורבת גט הרבה שנים, אני תוהה מה נותן לך הסירוב לקבל גט? את לא עושה רושם שאת מחפשת שלום בית. סירוב גט משאיר גם אותך תקועה ללא אפשרות להתחתן שוב. ואם בשבל יותר מאוחר את תרצי את הגט והוא לא ירצה לתת לך, בית הדין לא ימהר לעזור לך. קחי גם את זה בחשבון. אבל שוב, אינני מבינה מה את מרוויחה מסירוב לקבל את הגט, חוץ מנקמנות . חבל לנהל כך את החיים. עדיף לבנות מחדש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה