קנדרים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif
הגזע האהוב עלי. והדמות האהובה ביותר המהגזע הזה, היא כמובן גדילן קוץ רגל הידוע. מה אני הכי אוהבת בהם? הם הגזע היחיד שיש בו עוד תמימות כלשהי... הם נשארים לנצח ילדים בנפשם, וזה מה שאני כל כך אוהבת אצלם. כמובן, שהנטיות שלהם, אהמ, "להשאיל" ו"למצוא" חפצים אישיים מרגיזות, אבל הם עדיין מקסימים. אני לא ממש יודעת הרבה על הקנדרים. אני יודעת שהם נוצרו ע"י האבן האפורה ושהם מקורבים לנומים (לא גנומים, למיטב ידיעתי לא מבטאים את ה- ג´). הם היצורים הכי סקרנים בכל קרין, והם פטפטנים איומים. כולם (או כך הם טוענים) מקורבים איכשהו לדוד קפיץ-מלכודת המפורסם (או קפיץ-דלת, לא יודעת בדיוק מה נכון). בגיל 16 בערך מופיעה אצלם תאוות נדודים, ולכן הם נודדים בכל קרין ואפשר למצוא אותם בכל מקום. הם יודעים בנטייתם "לשאול" חפצים, כי המושג "רכוש פרטי" לא קיים אצלם. רוב האנשים מתעבים קנדרים, והתגובה הראשונית שלהם למראה אחד היא הנחת יד על הארנק וסילוק המטרד. הם מתערבים בכל דבר. כל דבר חדש מסקרן אותם, אבל הם משתעממים בקלות, ואין דבר יותר גרוע מקנדר משועמם. הרגש "פחד" לא קיים אצלם בכלל, ולכן יש להם נטייה להסתבך בצרות חמורות יותר ויותר. נוסף לכך, לקנדרים יש את יכולת הקנטור - להעליב אויב ככה שהוא ישתגע ולא ידע מה לעשות עם עצמו. ואם טעיתי במשהו, אנא סלחו לי ותקנו...