סיקור פרק 16

סיקור פרק 16

בטרם שודר הפרק הבטיחו הקדימונים כי הפעם הולך להיות בשבט הצהוב קרב של ענקים. ליאורה מאגדת סביבה ברית נשית ונראה שכל מאזן הכוחות מקבל תפנית. מסתבר שלא רק טומי הוא קצת תמים, כי בפועל לא היה מאבק, ולא ברית נשית , כן הייתה שם אכזבה ענקית. לא מהפרק חלילה למרות שהיו בו חורים בעלילה, אלא דווקא מליאורה שהייתה עד כה בעבורי הבטחה ממש גדולה. בלי בני ברית ובלי קשרים חברתיים, ליאורה מאבדת את הביטחון ובכוח שמה עצמה במצבים מביכים. באין מי שישתף אותה ברכילות האחרונה, ליאורה מגיעה למועצת השבט ומופתעת לגלות שלא היא זו שעומדת להדחה וכי ברית הבנים רחוקה מלהיות מאוחדת ויציבה. אם הייתה משקיעה קצת בדיאלוג עם חבריה ולא רק בעצבים ונזיפות, הייתה יודעת על אבי, מצרפת אותו איתה ומוציאה לפועל תוכנית ממש טובה. מידע הוא כוח ואצל ליאורה זו אחת מנקודת התורפה. היא אומנם פיקחית,אסרטיבית דעתנית ועומדת על שלה, אבל במשחק ההישרדות אישיות כל כך מעוצבת וכל כך מרירה יכולה להיות פחות לעזר ויותר כמכשלה. הישרדות זה לא מאבק בין המינים וההקשה האבסולוטית שליאורה עושה בין מה שקורה במשחק לבין חייה האישיים מגבילה אותה לפעול רק בחזית אחת ומונעת ממנה לחשוב מחוץ לקופסא ובאמת לתפור מהלכים. מנגד,שי אומנם מפעיל יפה את המתמודדים סביבו, אבל בניגוד לטלכו מזלזל באופן בוטה וגלוי באנשים שלא בברית איתו. למרות שאת שיטת האיומים והדיבור הנגוע כבר כולנו מכירים, זה נורא עדיין לגלות פעם אחר פעם שהטריק הזה עובד ושהבנות העונה הן באמת גזע משרתות ועם נירצע. מעניין יהיה לגלות האם לאור התנהגותה,ליעד תראה בו דמות של אבא? בינתיים,ביום הראשון ללימודים, אביגיל המורה לוקחת את טומי למקלט ללמד אותו "דברים של גדולים". בצד השני בשיעור על מגדר,חנוך מוכיח שלמרות שעל פניו הוא גבר-גבר,במהות שלו הוא פאסיבי אמיתי ויכול היה בקלות ליפול במשבצת הליהוק של ההומו השני. על אף שהוא מחבב את אבי,"הנטייה" היא להצביע נגדו והסריס הצייתן ממשיך כמו הדס לשחות עם הזרם בלי שממש איכפת לו לאן. גם טל א` הגיבור לא מצטיין כהברקה של השנה ולא צריך לקרוא את צפניה בשביל להבין שמלאך המוות כבר מחכה לו בפינה. הוא נטול בריתות אבל יודע שעל ריקי וליאורה הוא יוכל לסמוך. לכן היה זה אינטרס שלו לכונן ברית בנות ויחד עם אביגיל ליצור כוח נשי משמעותי,כזה שישמור לו על הגב ויעמוד מאחוריו. הוא גם היחיד שבאמת יכול לאגד קבוצת נשים סביבו, הרי מדובר בטל אנגלנדר בכבודו ובעצמו ואיזו בחורה שפויה יכולה באמת להגיד לו לא? הרקע והמיצוב של טל זהים לשל מתמודד אחר מהעונה שעברה, אבל לטובתו של טל א` אמנע מהשוואה. הוא לא יוזם כלום, זורם עם הבנים ,משלה את עצמו שנותנים לו כבוד ולא מבין שאת הסכין בשבילו כבר כולם מחדדים.

monni1234

New member
אם ליאורה היתה שחקנית טובה אז היא היתה מנחשת,

ששי ירצה להדיח את אבי מאותה סיבה שאינה הודחה. לא צריך להשקיע בדיאלוג בשביל זה. אני הצלחתי לנחש בדיוק כול מה ששי יעשה. תסתכל בתגובות של הטור הקודם שלך ותראה. לבנות לא היתה אפשרות להדיח את שי, כי אנגלנדר לא הצטרף לברית. ואפילו אם אנגלנדר היה מסכים, אז למה שהדס תסכים להיות בברית שהיא לא יותר טובה מהברית הקודמת ? חנוך ממש לא צייתן. אם יש מישהו שהוא לא צייתן זה חנוך. חנוך פשוט הסכים שצריך להדיח את אבי. חנוך והדס כעסו על אבי לא פחות משי על העניין עם אינה. גם ראינו באחד הפרקים הקודמים שהם עושים הצבעה ומתייעצים, אז הטענה ששי מחליט לבד היא לא נכונה. לגבי טל אנגלנדר קשה לי לדעת אם אתה צודק או לא. נחיה ונראה. איזה בחורה שפויה יכולה להגיד לא לטל אנגלנדר ? אולי הדס

ליאורה רחוקה שנות אור מלהיות שחקנית טובה.

היא גם יותר ויותר מרגיזה ונהפכת להיות בלתי נסבלת.

Imai

New member
המהלך של שי

שהוא רשם את ליאורה בשביל הבידור, יכול היה לעלות לו ביוקר, אם הבנות (או טל א, ליאורה וריקי) היו מתאחדים יחד מולו. לצערי זה לא קרה, ומהפרק יצאתי מאוד מאוכזבת. אני ממש רוצה ששי וזיו יעופו, פשוט לא סובלת אותם. ונכון, על הבנות אפשר לפרסם בלי סוף שרשורים כמה שהן גרועות, אבל מצד שני גם הרבה מאוד בנים בעונה הזאת לגמרי לא מרשימים. אבי, טום וטל א. לגמרי נטולי כישרון אסטרטגיה. את שי וזיו, אני לא סובלת, כי הם לא אנשים אמיתיים במשחק וגם לא במציאות. חנוך הוא למל"ם, והיחיד מהבנים שמשחק את המשחק בסדר, וגם נסבל הוא אוהד.

monni1234

New member
זה לא היה בשביל הבידור

אבל אני במקומו לא הייתי מסתכן. הסיבה שהוא רשם את השם של ליאורה זה כדי שהיא תחשוב שגם טל אנגלנד הצביע נגדה. שי רצה להוריד לליאורה את הביטחון שהיא יכולה להקים ברית מתחרה.

השורד

New member
זה לא היה בשביל הבידור

אלא כדי לגרום לליאורה לפחד מהדחה ולסור למרותו. ובכל זאת, מסוכן ושגוי. נבע מהרגשת אובר-בטחון ששי שרוי בה כרגע.

איפה הנשים החזקות? איפה העוצמה?

נכון, הישרדות לא אמורה הייתה לשמש מגרש למאבק בין המינים, אך זה הפך להיות נושא חם לשיחה לאור היחס הבלתי נסבל, הבוטה והמזלזל של הגברים כלפיהן, ויותר גרוע מכך - הנמכת הראש של הנשים, הפחד שמשתק אותן לגמרי, והעלמותן האחת אחרי השנייה מהמסך ומהישרדות. אני, בגילי הצעיר, הספקתי לעשות, ללמוד ולהפנים, ובהתאם לכך להתנהל בחיי, כאדם בעל יישות ועמדה משלו, ואני פשוט המומה שזה לא המצב בפועל בקרב רוב הנשים, ויותר המומה מהאופן שבו הגברים רואים את הנשים, ואת ההתייחסות אליהן כאילו אינן שוות ערך. ניקח את אביגיל, שלרגע הבליחה על המסך כאשה בעלת עמדה, ומוכיחה שוב ושוב שהינה נמסה כמו חמאה מול מילה אחת של חיבה מגבר, כל גבר שהוא. טוב, נו, היא מחפשת חתן, לא מיליון! וניקח את ריקי, שבמקום להלחם על מקומה כשורדת ראוייה, נלחמת על מקומה כאם. לא, ריקי, אשה היא לא רק אם, היא אדם בעל רצונות משלו. אם חייה של אשה מלאים ומגוונים היא תהיה אם טובה יותר לילדיה, ולא רק טבחית ומנקה. וניקח את ליאורה, שעל-ידי מלל בלתי פוסק אודות עוצמה נשית ואישית (מה, אני לא יכולה להכין אורז?) מחפה על עצבנות חריגה, ובכך חושפת אותנו למי זו ליאורה האמיתית מאחורי הדמות הרכה שעושה מדיטציה למען שלוות הנפש. לא את הדס הרגועה היא צריכה ללמד להרגע, אלא את עצמה בלבד. ומה עם ליעד? בטח נפגוש אותה בקרוב על האש. וכל שנותר לי לשאול הוא - האם וירג'יניה וולף נכשלה במסר שרצתה להעביר על זכותה של כל אשה לחדר משלה? ואני מריעה לך על הניתוח המדוייק של הגברים שבחבורה.

monni1234

New member
היו נשים שלא היו מוכנות להיות יסמניות

מיטל, נועה, יעל

monni1234

New member
לגבי אביגיל

זו דוגמה למישהי שדווקא לא היתה מוכנה להיות יסמנית ועזבה בדיוק בגלל הסיבה הזאת.

monni1234

New member
מבין שלושתם היחידה שנהגה בטיפשות היתה יעל

יעל היא השחקנית הכי טיפשה שראיתי אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שצריך גם מזל ולא תמיד מי שיוזם מהלך נכון גם מצליח.

לדעתי המזל זה הדבר העיקרי

אריק זכה בעונה שעברה בעיקר בגלל המזל הרבה יותר מאשר האסטרטגיה "המתוחכמת" שלו. התמונה של גבי זה כמו לזכות בלוטו. לפני הטוויסט הזה נטע לי , אנסטסיה ואפרת תיכננו ללכת עם עידן. ועוד לפני העירבוב של השבטים גרם לזה שבמקום בני ברית שלו הודחו דיווה ומיכל ואם לא היו נותנים ליואב את ההצעה לא להגיע לגמר ולקבל את הג'יפ, אז יואב הוא זה שהיה זוכה בגמר.

קשה לדעת לגבי נשים שהודחו מזמן

אני מתייחסת לנשים שנותרו כעת. יכול להיות שהמודחות הראשונות (זה נדמה כל כך מזמן) היו מפגינות יותר חוזק וכוח נשי, אך לצערי לא הספקנו לבחון את זה.

Imai

New member
יעל לא דוגמא

הייתה יסמנית טובה מאוד, עד ששמה לב שהיא מתחילה להיות בסכנה.

monni1234

New member
נכון

כמה שניות אחרי שכבר רשמתי את ההודעה שמתי לב שהבאתי דוגמה אחת לא טובה אבל לא יכולתי למחוק את ההודעה.

OOOO0

New member
אני מסכימה איתך בכללי

לגבי הזלזול הנוראי של הגברים בנשים ולגבי זה שהרבה נשים במשחק פשוט מקבלות את זה בלי להילחם, אבל לדעתי ליאורה דווקא הייתה יכולה להצליח בברית נשים שלה אם היה לה יותר שיתוף פעולה. מצד שני, אני מבינה למה הדס בחרה לא להשתתף בברית אז גם עליה אני לא יכולה לכעוס. ואני יודעת שאת לא אוהבת את ליעד, אבל היא דווקא עושה רושם של אישה חזקה ועצמאית שלא נגררת סתם אחרי גברים שקובעים לה למי להצביע מבלי להתעניין בדעתה.

לגבי ליעד - אני מסכימה חלקית

אני מעריכה את הדבקות שלה בברית (בינתיים) אבל, מנגד, אני לא אוהבת אותה מפני שהיא גסת רוח ושפתה שפת רחוב.

OOOO0

New member
אני יודעת.

אבל מעבר לדבקות שלה בברית, היא לא נגררת אחרי הבנים שם ואין לה גם בעיה להתייצב מולם אם הם עושים משהו שלא מוצא חן בעיניה, כמו הריב שלה עם טום למשל. על הסגנון אפשר להתווכח, אבל היא משדרת חוזק ושהיא לא בובה של אף גבר.

שיעור אחד הספיק לי. פרשתי

זה מה שקרה: המרצה נכנסה ונראתה גברית לחלוטין, בדיבור ובלבוש, ואני לא חושבת שעל-מנת שיגדירו אותי כפמיניסטית אני צריכה להיעזר בסממנים חיצוניים. כשהיא הסבירה איך יתנהל הקורס ובמה נדון הרגשתי שזה יותר מדי בשבילי ולא חזרתי יותר. לא הרגשתי שזה יתרום לי, היות ואני נולדתי כשהפמיניזם בדמי, ללא הנפת שלטי מחאה ושריפת חזיות.

למעלה