סיקור פרק 14

סיקור פרק 14

רגע לפני ששחקני הערכים מצליחים להוריד את הישרדות מהמסך ושולחים את העונה השלישית להפצה ישירה בספריות ה די.וי.די, משכיל טלכו במהלך אחד גם לשנות את מאזן הכוחות בשבט וגם לוודא שאביגיל לעולם לא תמצא את בחיר ליבה המיועד. מצחיק שדווקא זו שהשתדלה כל כך להימנע מהבוץ באתגרים, התגלתה לבסוף כבחורה הכי מלוכלכת בפיליפינים. שעה שבשבט הצהוב העבירה סוזי סופרייז שיעור באנגלית, נרדמה חבורת הפתיים בשבט הסגול וטומי הקטן שקע בחלומות נעימים על פיזוז ודילוג בכרי דשא מוריקים. טלכו,שלמד מטעויות העבר והשליך את האמת והערכים מבעד לחלון, פונה לאביגיל, מבלבל לה את השכל ומנסה לבנות איתה יחסים של אמון. לאחר שהתבונן בה מספר ימים הבין טלכו בנוגע לאביגיל שני דברים: האחד הוא שכבחורה גדולה חשוב לתת לה את ההרגשה שהיא זו שנותנת את הטון וכי בכל מקרה דיבורים על העצמה נשית, חתונה וטבעת, יכולים למוטט לה את סולם הערכים ולגרום לה לפעול ללא הגיון. הוא הכניס לה לראש שההדחה של טל ירוק היא בעצם רעיון שהוא די שלה והיא מצידה שכנעה את עצמה שאם הדיבורים הם בלעז אז זה גם לא ממש נחשב לבגידה. גם לאחר שהסביר לה את משנתו הסדורה בנוגע לנאמנות, ברית ותוקפה המאוד יחסי של המילה, עדיין לא הבינה אביגיל שבהצטרפות לטלכו היא רק יכולה להרע את מצבה. גם לעבור לתחתית ברית עם אנשים שהיא לא אוהבת ולא אוהבים אותה וגם לאבד בשלב מוקדם יחסית כל מידה של אמון שאי פעם ניתן בה, ספק בעיניי אם המשך עתידה במשחק יהיה בדרך צלחה. יחד עם זאת ולמרות ההצלחה היחסית, לא צפינו בקרב מוחות פתלתל ומרתק, אלא בנוכל אחד שמתחיל להבין עניין, הרבה מתמודדים שלא ממש יודעים לשחק ועגל אחד חמוד וקטן. מלכתחילה טעו שלושת הבנים כשהחליטו שעדיף להשאיר במשחק את טלכו על פני ליעד או זיו, שכן לדבריהם הוא הרבה יותר נחמד והרבה יותר נעים. לאחר שסגרו ביניהם מי המועמד להדחה, הוציאה מועצת חכמי התורה פשקוויל עם שמו של זיו בכותרת וזו כמובן הייתה הטעות השנייה. אני לא רואה שום קשר בין אותם "ערכים" שכולם כל הזמן מתפארים שיש להם (ועד היום אני לא ממש מבין במה כוונת הדברים) לבין להזהיר את האויב שלך שהוא עומד בפני הדחה בטוחה. התנהגות כזו היא תולדה של תמימות, טיפשות והמון יוהרה. בכלל ,בהישרדות ישראל ולא רק בעונה הזו, מאוד נוח ואופנתי להרבה מתמודדים להתלות בערכים ככסות לפעולות ממש לא חכמות ועל זה כבר אמרו לפני שאופי זו המצאה של בנות מכוערות. בסופו של יום ולאחר מועצת שבט תיאטרלית ודי צפויה הודח מהמשחק מתמודד שבאופן אישי די חיבבתי אבל פרט לאבחנה כי טל א' מאיים במיוחד, לא הראה ביחס למשחק שום יכולת מופלאה. כבונוס מיוחד ומשעשע קיבלנו את צ'יפופו שהבין לתדהמתו שמישהו בסוף כן בגד בברית -וזה לא היה הוא.

נ ג ט י ב

New member
אני ממש יכול לשמוע את הקול שלך כשאני קורא!../images/Emo6.gif

במיוחד אהבתי את "מצחיק שדווקא זו שהשתדלה כל כך להימנע מהבוץ באתגרים, התגלתה לבסוף כבחורה הכי מלוכלכת בפיליפינים". עשתה מהלך שהיה מתאים לך לעשות, אה, אופיר?

OOOO0

New member
הוא באמת עשה את זה.

בגלל זה הוא אומר שלדעתו זו דעות, כי הבגידה שלו בבארו מוקדם מידי הביאה להדחתו בסופו של דבר.

s7m42

New member
זה ממש לא אותו דבר

הוא היה בברית שבאמת לא ספרו אותו יותר מדי והיה ידוע לכולם שהוא הכי פחות חשוב בברית הזאת זאת גם הייתה ברית אסטרטגית ולא חברית הברית של אביגיל הייתה מבוססת גם על חברות והמקום שלה היה הרבה יותר בטוח והיא העדיפה לעבור לברית לא מוגדרת כשהיא בתחתית הברית ולא סובלת את רוב האנשים בה

OOOO0

New member
ברור. אבל עדיין, זה מה שהוביל להדחה שלו.

אולי הוא היה מצליח לשרוד יותר אם הוא היה מחכה קצת עם הבגידה בהם.

פנומן 72

New member
לא בטוח

כי ממה שאני הבנתי היא היתה בברית של טל"א לפני שעבר לקאראו, והם ממילא החליטו להדיח את טל"ב. הברית של אביגיל עם טל"ב היתה די כפויה. אם טינאגו היו נשארים בהרכב הראשוני שלה - יכול להיות ש-טל"ב היה כבר מזמן בבית...

יניבל1

New member
מה אתם מפגרים תגידו

אין שום קשר בין הבגידה של אביגיל לבגידה של אופיר אופיר יזם בעצמו את הבגידה בעידן ,הוא תיכנן אותה עוד לפני האיחוד בכלל , אביגיל סתם נגררה אחרי טלכו בלי שיש לה מושג למה

OOOO0

New member
ברור שאני לא משווה בין אביגיל לאופיר.

אבל את פיצול הקולות שגרם להדחתו של עידן תיכנן אריק. אופיר פשוט בחר לשתף פעולה עם זה.

NP16

New member
../images/Emo31.gif

כי גם יש הבדל לעשות את זה במיזוג או לפני.. הוא עשה את זה בזמן המתאים שאפשר לפרק ברית של 4. לאביגייל היה עוד הרבה הזדמנויות להדיח את טל ירוק, לאופיר לא היה הרבה הזדמנויות להדיח את עידן,בעיקר שהוא מצא אליל בכל שני וחמישי. אה,והבגידה הזו לא הייתה מובילה להדחה של אופיר בסופו של דבר, אם לא היו עושים טוויסט שמחסן 4 אנשים! אותו טוויסט שלא רק גרם לאופיר לאבד את האליל בזמן מוקדם מדי, אלא לאבד גם את אנסטסיה שיכלה לעשות איתו מהלכים .

אופיר יקירי, אתה תמיד משעשע אותי....

האמת היא שלא ראיתי אתמול את הפרק (היתי בהצגה...) אז זה די משעשע לקרוא את הפוסט שלך ולראות שאפילו בלי לראות את הפרק אנחנו מסכימים על חלק מהדברים. לדעתי אביגיל בהחלט הרעה את מצבה. כשהאיחוד עוד רחוק זה לא הזמן למכור את החברים שלך. היא היתה במצב טוב עם טל , טום ואוהד ויכלה להשאר מתחת לראדר עד האיחוד. אז במקום להבטיח את מקומה , היא החליטה להצטרף לברית המפוקפקת של טלכו ולהיות שם במקום הכי נמוך בהיררכיה כי כמו שלמדנו בתכנות - last in first out. לא ברור לי מה טעמו של המהלך הזה, חוץ מלספק לנו בליינד סייט מוצלח. הרעיון היחיד שעלה לי בראש זה שאם היא אכן תגיע לאיחוד, היא תלך לבחיר ליבה טל אנגלנדר ותודיע לו שלמענו היא פנתה מהמפה את יריבו המר, טל בן דוד, אז עכשיו שיוקיר לה תודה, ואף תחזיר את קריספל מאי המודחים שיחתן אותם בחתונת בזק תחת חופת הברזנט. עושה רושם שהפסדתי מועצת שבט משעשת למדי. הכתיבה שלך קולעת ומצחיקה כתמיד.

ראינו בגמר של שנה שעברה

שרוב המושבעים לא הצביעו למירית בטענה שהיא לא יזמה מספיק והיא בסך הכול נתנה את הקול שלה וזהו. אומנם התוכנית צולמה לפני שהיה את הגמר של שנה שעברה אבל אביגיל חששה שיגידו עליה שהיא ניצבת. טלכו הראה שיש לו יכולת שכנוע מעולה וחלק גדול מהמשחק זה יכולת שכנוע. הוא גם יודע לתחמן, הוא גם משדר אמינות (והוא באמת אמין למרות שהוא תחמן) וגם יש לו יכולת שכנוע מעולה. אז אני מקווה שהוא יגיע לגמר.

פנומן 72

New member
היית יכול לתמצת ולומר

אביגיל התגלתה כבחורה נבזית. הרבה יותר ממעיין ...

מהלך אחד שינה פרק אחד. צריך יותר מזה.

טלכו אכן טיפוס מיוחד. רואים מתחילת העונה גם באי המודחים. ובפרק האחרון עשה מהלך מוצלח מאוד (ביחד עם זיו לא לשכוח). אבל ע"מ שהעונה תצא מהשיממון חייבים להמשיך. שטלכו ימשיך במהלכים מפתיעים אבל כם שאר השורדים ה"עלומים" וביחוד משבט קראו. לשי המגעיל וליאורה הבלתי נסבלת יש פוטנציאל כזה.

למעלה