סיקור פרק 12

סיקור פרק 12

"אין שתיים בלי שלוש" מלמלה נטלי לפני מספר ימים ורק כעת מתברר במה דברים אמורים. לאחר שפרשו שניים מהמתמודדים הכי לא רלוונטיים במשחק, האחת על רקע פיזי והאחר על רקע נפשי, החליטה נטלי להוכיח את המשוואה וביקשה לעזוב את המשחק גם היא. בעונה שבה נראה כי ההפקה מתקשה עד מאוד להיפרד מהמודחים, אם באמצעות מבחר גלגלי הצלה ואם באמצעות תיעוד דוקומנטרי של חייהם האפרוריים בכפר המודחים, אין שלא לתמוה האם יד מכוונת מלמעלה החליטה לתת לצופים בבית מתנה לחג ולהפיח במשחק חיים חדשים. בשבט הסגול המחודש מתכוננים למועצת השבט וליעד עושה כל מאמץ חברתי כדי להצדיק את העובדה שלא נבחרה ביום הראשון והודחה עוד כבר בהתחלה. היא נותנת לחבריה לשבט את ההרגשה כמה כייף הלילה יכול להיות בלעדיה, אבל מתעלה על עצמה ומעלה את הפיוז לכל המתמודדים כשדוחפת ידיים לאוכל שלא שלה. יחד עם זאת לא פלא שליעד כל הזמן כל כך רעבה כי כשהיא התנפלה על טום ראו שיצאה ממנה ממש שכונה שלמה. טום, שבבית הבובות ממנו הוא הגיע לא הייתה ברבי פרחה, מודיע לטל ירוק כי לא יכול עוד לסבול את הבראץ' האיומה. טל ירוק לא לוקח בחשבון שצ'יפופו מוצא איזשהו חן בבחורה הגסה ומראש בוחר במטרה שעשויה לעורר בעיות אצלו בקבוצה. ההתנהלות של ירוק מבחינה אסטרטגית ממשיכה להיות תמוהה ולא ברור למה חשב שליעד, שמהשבט השני מכירה רק את ריקי, צריכה להיות המטרה הראשונה. ומנגד – צ'יפופו, שעד לרגע זה קיוויתי שלוהק בגלל שהוא תכמן, מפגין חוסר יכולת בסיסית בהתנהלות אצלו בברית ולא מצליח לשכנע אף אחד מחבריו להציל את חברתו הכוחנית. למזלו של צ'יפופו באמת אין שניים בלי שלושה וגם טלכו היווה עבורי אכזבה עצומה. בהתחלה טלכו פעל נכון, הוא לא מיהר, לקח את הזמן ובין מסג' למסג' קשר קשרים חברתיים ועשה רושם שזה פועל מצוין. זה עבד על זיו, על נטלי, על ליעד וגם על טל ירוק שאף ביקש ממנו להצטרף לברית המרובעת וככה ביחד להגיע איתם רחוק. טלכו יודע מה ההשלכות של "גלגל חמישי" על מקומו העתידי במשחק וזיהה את טל ירוק כמטרה ראויה. אבל פרט מלהטות את השורש ע.ר.כ על כל גווניו ולהתפלסף בלי סוף וללא תוחלת, לא עשה דבר ממשי לקידום המטרה. לאסוף שאריות מתמודדים כנגד ברית קיימת את זה גם הדס יכולה לעשות בהצלחה. החוכמה האמיתית היא לשכנע אנשים שכבר בברית אחת, לעבור לאחרת ולהיות לצידך. טלכו נכשל בגזרה של צ'יפופו ועם אביגיל אפילו לא ראו שהוא ניסה. על כל מקרה הטעות הגדולה של טלכו הייתה כמובן "השיחה הערכית" עם ירוק, טעות שבעקבותיה מהמתמודד הנעים שכולם רצו בקרבתו היחיד שחזר למשחק בגלל כישוריו החברתיים, הפך למתמודד שחצי מהשבט רוצים אותו בחוץ בהדחה הקרובה. עד כדי כך טלכו היה עסוק ומרוכז בלהתלהב מעצמו ולא הבין מה באמת קרה, כך שמראה הפנים המבוהלות שלו במועצת השבט, כשהפתקים נחשפו, היה שווה כל אגורה.
 

Imai

New member
../images/Emo6.gif רק מוכיח

כמה ערכיות והישרדות לא הולכים יחד. עם כל הדיבורים של טלכו על ערכיות וכ"ו, הוא רק מצליח לעצבן את יתר המתמודדים (ואותי...) ולא יותר מזה. הבנות לגמרי נוראיות בעונה הזאת, אפילו שהן לא על הכוונת (בערך), הן מציעות את עצמן להדחה. די כבר עם זה! אני ממש רוצה שהמודח הבא יהיה בן, ולפחות שבת אחת תגיע לגמר (ולמען השם רק לא ריקי), זה כל מה שאני מבקשת לעת עתה. . .
 

פנומן 72

New member
שמת לב למשהו מוזר ?

אחרי 18 יום הודחו למעשה שני אנשים, כלומר עדיין היו באיים 18 אנשים. אז איך בכל זאת מסיימים את העונה עם 52 יום בדיוק. בדיוק - בונים על אנשים שייפרשו. הזוי ? זו עובדה.
 

בטטהמן

New member
לא ממש מוזר

אולי ההפקה תכננה לבצע מתישהו הדחה כפולה וביטלה אותה עקב פרישת מתמודדים? הם בטוח השאירו לעצמם מרחב לתמרון.
 
ראיתי במקרה פרק בגירסה האמריקאית

והיתה שם הדחה כפולה מבלי להודיע מראש. לדעתי זה היה מכוער ולא הוגן.
 
נכון , זה היה השבוע .בעונה 13

שמשודרת בהוט. נראה לי שזאת הייתה הפעם הראשונה והאחרונה עד עכשיו .
 

Imai

New member
עושים לפעמים הדחות כפולות בין שני השבטים

שכל שבט מתבקש להדיח משהו אחר, אבל מודיעים על זה מראש.
 
בפרק שאני ראיתי לא הודיעו מראש

וההדחה היתה רק משבט אחד. אחרי שהם הדיחו מישהו באופן רגיל המנחה אמר להם שעכשיו הם צריכים להדיח עוד מישהו והם היו בהלם.
 

Imai

New member
אני חושבת שהיו שתי מועצות עם הדחה כפולה

באותה עונה.
 

ענבאך

New member
לפעמים מעלים את שני השבטים למועצת שבט,

בעונה 13 עשו את זה. היה אתגר אחד בפרק, והוא היה על ארוחה. השבט המנצח עלה ראשון למועצת שבט, ואז כשהוא סיים את המועצה, הוא ישב לראות את מועצת השבט של השבט השני ולאכול מול זה. יותר טוב מסרט!
 
אותו דבר היה במיקרונזיה ../images/Emo233.gif

בטח התכוונו לעשות שתי הדחות כפולות, אבל שורד אחד נפצע באתגר כלשהו ופונה, ושורדת אחרת פרשה בגלל שהתנאים היו קשים לה. אגב, מיקרונזיה שמה את שיא הפציעות והפרישות בעונה אחת לשלוש. בפיליפינים השיא עלה עד כה לארבע.
 
טלכו לא עשה שום טעות.

טלכו מאוד חכם והוא ידע שאם ישב לאוהד על הווריד, אז התוצאה תהיה הפוכה. טלכו מחכה בסבלנות שמוחמד (אוהד) יבוא אל ההר (ליעד) ונראה לי שזה מה שיקרה. טלכו הרבה יותר ידען מטל ירוק ואני כמעט בטוח שהוא היה מצליח להדליק אש יותר מהר מטל ירוק. אני בכלל לא אתפלא אם טלכו יהיה הזוכה.
 
משעשע כתמיד! מסכימה עם הכל...

אני מסכימה איתך ששני האלק אסטרטגים של השבט אכזבו בענק. טל בן דוד, במקום להתמקד בזיו, שהוא לדעתי היה צריך להיות המטרה הראשונית שלו (שכן די ברור שבשניה שהוא יגיע לאיחוד ויתאחד עם מושא אהבתו שי, כולם יהיו בצרות צרורות...) מעדיף לטרגט את ליעד. אמנם היא פרחה סתומה ואני מתארת לעצמי שמאוד קשה להיות במחיצתה (פיגמנט של הנאה...) אבל עדיין בחירה תמוהה. טל כהן לעומתו, מחליט לטפס על העץ הגבוהה של להיות המתמודד הראוי והערכי, וכשטל השני מבקש להצטרף לבריתו הוא אומר לו שימתין יומיים. אפשר לחשוב שטל כהן הוא נציג שירות לקוחות של הוט! יאללה תשקר במצח נחושה ותחליט אחר כך....כך כמו שאמרת, הוא הפך את עצמו מאיש שכולם חפצים בעיקרו למטרה הראשית של חצי מהשבט.... למרות הכל, אני שמחה שמי שעזב בסוף זה לא אחד הטלים. הם לפחות טיפה יותר מעניינים מהגברת נטלי, שלדעתי פשוט היתה בזבוז הקצאה משוואה. בחורה משעממת ואפרורית שלא תרמה כלום למשחק והתנדפה כלעומת שבאה. . .
 

יניבל1

New member
יופי אז טלכו היה משקר לו

ובמועצת שבט אחרי שנטלי היתה פורשת או שסתם זיו היה מפסיד באתגר אש טל ירוק היה מבין שטלכו עבד עליו ושבוע אחרי זה היה מדיח אותו . מה זה משנה אם טלכו היה הולך היום או שבוע הבא
 

NP16

New member
על יואב מהעונה הקודמת שמעת?

אפשר לתת דוגמאות של אלף אנשים בהישרדות שהיה אפשר להגיד עליהם"אז הוא יעוף פעם הבאה" ובסוף אפילו ניצחו.
 
תודה, אופיר ../images/Emo140.gif והערה בענין טלכו

אני חושבת שהוא אומר בקול רם "ערך" ובלב חושב "אסטרטגיה", כך לאורך כל הדרך. רק מה? הפעם לא הצליח לו, ונראה מה יהיה בהמשך.
 
למעלה