סיציליה! סיציליה! H-)

beagle

New member
סיציליה! סיציליה! H-)

אז ככה - אבא שלי חזר מסיציליה בשלום. איך שנכנס בדלת חידשתי מסורת ארוכת שנים שלא נשמרה מאז שהייתי ילדה, והשטתי את ידי בתנועת ``נו. מה הבאת? תן, תן.`` מיד שלף אבי את ספר הבישול הסיציליאני שהבטיח לחפש לי. ועכשיו אחרי דפדוף ראשוני אני יכולה להגיד בבטחה - לא על הלחם לבדו יחיה הסיציליאני, אלא בעיקר על שמן זית, אנשובי, והמון גבינות שלא שמעתי עליהן מעולם. מיד אצרף כמה מתכונים (אם אצליח לתרגם בצורה סבירה), ואח``כ אנסה לעשות רשימת קניות, כדי שאוכל גם לנסות... אם תנסו את המתכונים, אנא תנו פידבק!!! אוי, אני רעבה.... :p
 

beagle

New member
PANE CON I FICHI

יעני, לחם תאנים - חומרים: 500 גר` קמח 25 גר` שמרים טריים 2 כפות שמן זית 300 גר` תאנים מיובשות הכנה: לערבב את השמרים, השמן וקמצוץ מלח עם מעט מים פושרים לתוך הקמח, עד לקבלת בצק חלק. לפזר קמח למעלה, לכסות במגבת, ולתת לזה לתפוח כשעתיים. לחתוך את התאנים לחתיכות וללוש לתוך הבצק שתפח. בתבנית משומנת בחום גבוה (180-200 מעלות) ל- 30-40 דק`. נכון פשוט? נראה לי שזה הדבר הראשון שאנסה.
 

beagle

New member
INSALATA FANTASIA DI ARANCE

אח, איך זה נשמע נפלא... כולה סלט תפוזים, אבל שילוב מענין, בגלל זה החלטתי לציין אותו - אפשר להשתמש בשני סוגי תפוזים - הצהובים או האדומים (תפוזי-דם). מקלפים וחותכים לגושים. מעט שמן זית, מלח ופלפל. ועכשיו החלק המענין: להוסיף חתיכות אנשובי או הרינג, וזיתים שחורים או בצל אדום פרוס.
 
איזה שם ארוך לסלט תפוזים...

על פניו, נשמע שילוב קצת מוזר... תפוזים עם מלח ופלפל? ואנשובי? אם מישהו מנסה בבקשה לדווח איך הטעם...
 

Dr panda

New member
תפוז עם שמן זית ומלח

באזור בו אני נמצאת באיטליה נהוג לאכול תפוז מקולף ופרוס ועליו שמן זית ומלח... מאחר ופירות אני נוהגת לאכול לבד לא ניסיתי אף פעם אבל מבטיחים לי שזה מעדן... תמר
 

רובנס

New member
סלט תפוז+ זיתים הוא סלט מרוקאי

שאכלתי אצל חברים והוא היה נהדר בטעמו השילוב של חמוץ חריף מלוח ושאר טעמים היה נהדר
 

beagle

New member
PASTA CON IL CAVOLFIORE

כרובית עם פסטה ורוטב גבינה - חומרים: 500 גר` ספגטי 1 ק``ג כרובית 100 גר` גבינה מגוררת. אוקיי, פה אני פשוט אכתוב את השמות: CACIOCAVALLO, PECORINO, או פרמזן (הנה, אחד מוכר!!!) 25 גר` (4 כפות) צנוברים 50 גר` צימוקים (שליש כוס) 4-5 חתיכות אנשובי (בספר מצוין כי אלה משימורים טובים בהחלט) רבע כפית זעפרן בצל גדול מלח ופלפל וכמובן, שמן זית הכנה: מפרקים את הכרובית לפרחים, ומרתיחים במים עם מלח. לסנן כשהכרובית עוד קצת קשה, לשמור את מי הבישול! שמים אנשובי, שמן זית ובצל קצוץ במחבת, ומטגנים קלות, תוך מעיכת האנשובי בכף עץ. להוסיף את הצימוקים, הצנוברים והכרובית. לבשל כעשר דק`, תוך מעיכת הכרובית, שכל הטעמים ``יתפסו`` יחד. המי הבידול של הכרובית להרתיח את הספגטי עד שהוא ``אל-דנטה``. ממש לפני שמכבים את האש להוסיף את הזעפרן למים. להוריד מהאש, ולהעביר את הפסטה (להשתדל בלי הרבה מים) למחבת עם הכרובית. לערבב היטב, לבזוק גבינה מגוררת ולהגיש.
 

Dr panda

New member
גבינות

CACIOCAVALLO היא קשקבל PECORINO היא מעין גבינה צהובה רק שעשויה מחלב כבשים. היא יכולה להיות טריה יחסית או מיושנת (יותר חריפה)..... מומלץ בחום למבקרים באיטליה!!!! תמר
 

beagle

New member
SALSA DI SEMI DI PAPAVERO

רוטב פרג - חומרים: 100 גר (כוס) שקדים קלויים וקלופים 50 גר` (חצי כוס) פירורי לחם 2 שיני שום 15 גר` (כף) פרג טחון 1 תפו``א מבושל (בחיי, זה מה שכתוב, אני לא ממציאה) פטרוזיליה קצוצה רבע כוס חומץ פפרקיה חריפה מלח שמן זית הכנה: לכתוש את השום, השקדים, פטרוזיליה, פרג ותפו``א, אפשר במעבד מזון. להעביר לקערה ולהוסיף שמן וחומץ לסירוגין, תוך ערבוב מתמיד, עש שהרוטב נהיה רך וסמיך. להוסיף מלח ופפריקה חריפה לפי הטעם. טוענים שהולך טוב במיוחד עם דגים או בשר מבושל.
 

beagle

New member
SFINCI DI SAN GIUSEPPE

לא יודעת איך לתרגם, אפילו מאנגלית. תפיחיות קרם סן-ג`וזפה??? חומרים: בצק- 3/4 כוס מים 100 גר` (2/3 כוס) קמח 3 ביצים 250 גר` (אחת ורבע כוסות) סוכר חצי כפית תמצית וניל 50 גר` חמאה 1 כף קוניאק גרידת לימון קמצוץ מלח שמן מלית - 500 גר` גבינת ריקוטה 100 גר` (2/3 כוס) אבקת סוכר 100 גר` שוקולד מריר מגורר רבע כוס פירות מסוכרים (נראה לי הכי תפוז סיני) 2 כפות קליפת תפוז ו- 2 כפות פיסטוק קצוץ - לקישוט הכנה: מרתיחים את המים עם החמאה והמלח, זורקים פנימה את הקמח והסוכר, ומערבבים היטב עד שמתבשל היטב (כ- 10 דק`). מורידים מהאש ושופכים על משטח עבודה שיתקרר מהר. כשקר, להוסיף חלמון, וקצף קשה מחלבון אחד עם כף עץ (וואלה, לא יודעת למה דוקא עץ, למישהו יש רעיון?). מעבדים עד ש``נבלע`` בפנים, וחוזרים על התהליך עם עוד שתי ביצים. התוצאה הסופית צריכה להיות חלקה וקרמית. מטגנים בשמן עמוק חם, כל פעם כף גדושה של בצק. לתת להם להתקרר, ולעשות חריץ בצד עם סכין. ובינתים (בצד השני של המטבח... החלה מתרקמת מזימה. סתם, אני נסחפת), לערבב את הריקוטה עם אבקת הסוכר בקערה, ואם זה קשה מדי, להוסיף מעט חלב. כאשר התערובת רכה, ולהוסיף שוקולד ופירות מסוכרים. ממלאים את ה``כיס``, ומקשטים בקליפות תפוז ופיסטוק.
 

beagle

New member
והכי חשוב שכחתי

לתת קרדיט. הספר הוא של EUFEMIA AZZOLINA PUPELLA ואם תרצו עוד, יש פה המון דברים מעניינים. אבל אני חושבת שזה כבר יותר מדי בבת אחת :-()
 
למעלה