סיפרתי לבעלי על "אם השנה"

דליה.ד

New member
סיפרתי לבעלי על "אם השנה"

שנותנת לבתה בת ה 10 לעשן...הוא טוען שלא יכול להיות שמי שיודעת להקליד על מחשב תרצח את הבת שלה.... קצת חזק אבל...נכון.

DizzyMissLizzy

New member
יחי החינוך ה"מודרני" !!!

אני בזה לכל אותם הורים "מודרניים", שטוענים שעדיף להרשות לילדיהם לעשן סיגריות, סמים או לעשות כל דבר שלילי אחר, מטעם התירוץ הטיפשי: "כך לפחות אינם עושים זאת מאחורי גבי". זו דרכם לא להתמודד עם התפקיד הקשה שבהורות. הורים מודרניים יקרים, בדרככם אתם צריכים להרשות לילדיכם לעשות הכל (כולל מעשים פליליים) - כל עוד זה נעשה בידיעתכם, כמובן. אחרת הם ישקרו לכם, ואת זאת אינכם רוצים. ואיך תלמדו אותם מה מותר ומה אסור? (הערה: כבר כתבתי את זה בשרשור למטה, אבל חששתי ששם זה פשוט ישכב כאבן שאין לה הופכין. אז כתבתי זאת שוב בשרשור החדש שנפתח)

מה בין משוב לביקורת ?

תראי כמה אנטי אני כבר פיתחתי כלפייך בשלשה משפטים ראשונים שלך. הכותרת- צינית, וכדי שלא יהיה ספק, יש גם מרכאות כפולות, וגם !!!X3. אח"כ משפט ראשון "אני בזה"-מתנשא ויהיר להורים"מודרניים" מרכאות שאת בחרת לשים ש"טוענים שעדיף...ולא שהם באמת מאמינים כך או חושבים כך,אלא רק טוענים,וכדי שלא יהיה ספק כמה זו רק "טענה "ולא תפיסת עולם- אז מייד מגיע " התירוץ הטיפשי. אני בתור הורה, "מודרני" במרכאות כפולות ומכופלות, בתור מי ש"טוען" ולא"מתמודד"עם הקשיים של הורות חושבת אחרת ממך. זה לא עושה את החשיבה שלי נכונה או את שלך נכונה זה עושה את שלך מתאימה לך ואת שלי מתאימה לי. אישית יש לי פריחה מאמירות מתנשאות, זלזול באחר ואמיתות מוחלטות. והייתי עונה לך לעניין, מה משמעות התפיסה של "ללמד את הילד מה מותר ומה אסור" (בעיני מי אגב, העיניים שלך? שלו?) או להראות לו את הדרך למצוא את הגבולות של מותר ואסור של עצמו. אבל ממילא אני אפול על אוזניים אטומות על החתום אימא עם תירוצים טיפשיים, נבוזה,וחסרת יכולת התמודדות. ועם ילדים ישרים ,אמיתיים, כנים ושלמים עם עצמם. (וגם חברותיים, תלמידים טובים ושאר פרמטרים מקובלים עלייך). .

אטיוד5

Active member
התגובה שלך, אחותי

פי אלף אנטי שמההודעה של DML. תתיחסי לכתובף ולא לאיך הוא כתוב - זה כלל ראשון. ויש עוד כללים. אבל מה אכפת לך? את הרי נגד כללים. שכל אחד יעשה מה שמתאים לו. או במילים אחרות - איש הישר בעיניו יעשה. ומה מותר ומה אסור קבוע בחוק. לא בעיניים של אף אחד. ותגידי, אפשר להשתמש בך בתור רופאת אף-אוזן-גרון בשעת מצוקה? כי קבעת ממרחק 200 ק"מ שאזני הגברת אטומות. זה באמת הישג לא מבוטל. ולסיום, חג שמח. והכי חשוב, ה"איך" - אז קחי חיוך, חיבוק ונשיקה 3X.

נכון, ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאתה מאד צודק

אתה צודק. מרוצה? אתה יכול לקחת אמירה ולהפוך אותה על פיה ולהוציא את הטפל מהעיקר והעיקר שאתה צודק. ובכלל לא ציני. קח אותם בחזרה.

אטיוד5

Active member
הצדק שלי אורטוגונאלי לחלוטין

למידת היותי מרוצה. אם כי למעשה, לעיתים קרובות, כמו שאת יודעת, יוצא שאני צודק אך לא מרוצה.

DML אני מצטערת על התגובה למטה

זו דעתך וזו זכותך לחשוב ככה. ושאהיה רגועה יותר,אני אשמח לדון איתך בהשקפות עולם שונות לחלוטין ,בענייני מחוייבות הורית. סליחה.

DizzyMissLizzy

New member
אחותי, התנצלותך מתקבלת

אודה שהייתי די בשוק מן התגובה הבוטה, אבל התעודדתי מתגובתו התומכת של אטיוד, וכן, אני מוכנה לדון איתך בנושא בטונים הרבה יותר רגועים

ניני35

New member
סליחה, איזו חוצפה

אני בעצמי התחלתי לעשן בגיל 11. אני עובדת כמזכירה בחברה ליצור מחשבים ועל-כך אני שולטת ברזי המחשב.

באמת גאווה גדולה!!!

תגידי לי, וכל טעות שאת אי פעם עשית ( וכפי שאנחנו יודעים עשית לא מעט שטויות...) את הולכת לעודד את בתך לחזור עליה?

איריס999

New member
היי ניני35

אני מסכימה איתך שחלק מהדברים נאמרו בנימה תוקפנית מדי, אבל את צריכה להבין, שעל מקרה כה קשה, יש גם תגובות קשות, בייחוד כשזה יוצא מהלב. ולעצם העניין - כבר כתבתי שאני הפסקתי לעשן לפני חודש וחצי (ואם אני הצלחתי אז הכל אפשרי). מה את אומרת על לתת לבתך דוגמא אישית? להסביר לה שזה כל כך לא בריא והיא כל-כך חשובה לך, עד כדי כך שאת מוכנה לנסות להפסיק לעשן למענה. כמובן שזה יחייב גם אותה. אולי זה יעזור לשתיכן. בהצלחה!

AYELET1

New member
../images/Emo45.gif

מצטרפת בחום לכל מילה של איריס, וביחוד לפסקה הראשונה.

איריס999

New member
סליחה

רק עכשיו שמתי לב שחזרתי על דברי אחרים בקשר להפסקת עישון. ניני - אני יודעת שלא נעים לך לשמוע את זה אבל אני חייבת: אנחנו, בתור הורים, מוכנים אפילו להקריב את חיינו למען ילדינו, אז להפסיק לעשן למענם? בטח שכן! תחשבי על זה.

הבן שלי לא מספר על ../images/Emo120.gif

הבן שלי בן 23. לפי דעתי הוא התחיל לעשן כשהוא היה בי"א, אבל רק לעיתים רחוקות הרחתי את זה ממנו. כיום הוא בן 23 אחרי טיול ומאז אני מריחה באופן קבוע את ריחות הסיגריות ממנו ומבגדיו ומניחה שהוא התחיל לעשן בקביעות. אבל הוא לא מספר וממשיך להסתיר ואני אינני יודעת מה לעשות בנידון. אשמח אם תעוצו לי עצות בעניין. אורה.

AYELET1

New member
מה את יכולה לעשות עם "ילד" בן 23???

אני מניחה (ואפילו בטוחה...) ששמע על כל סכנות העישון. מעבר לזה לא רואה מה אפשר לעשוות...

לא על זה אני מדברת

מה שכתבת הוא כמובן לא רלוונטי, כי להגיד לו מה לעשות אני כבר לא יכולה. אני פשוט הייתי רוצה לבוא לידי מצב שהוא יספר לי. נראה לי טיפשי לחשוב שההורים לא יודעים, זה א´ ו-ב´ נראה לי טיפשי ש"ילד" בן 23 מסתיר מההורים שלו דבר כזה.

AYELET1

New member
כאן אני בהחלט מסכימה איתך.

אולי תזרקי איזו הערת אגב, שתבהיר לו שעל אמא לא עובדים

אולי תאפשרי לו שיחה פתוחה על הנושא?

כי אם "ילד" בן 23 "מחביא" את הסיגריות או כל דבר אחר יש לו סיבה לכך. חושש שיפגע בך חושש מביקורת חושש מתגובה לא רוצה להעליב חושב שזה חוסר כבוד לא יודעת מה בראש שלו אבל ללא ספק, יש משהו שמוביל את החשיבה הזו של "להסתיר". אולי האווירה בבית לא איפשרה לו דרך אחרת ועכשיו הוא במעגל סגור. תפתחי לו אותו. והוא יחליט אם הוא רוצה להשתמש בפתח שנוצר.

למעלה