סיפרו לכם כבר

מוגג

New member
בשעה טובה, סוף סוף יצא הגזר!

כל הכבוד ויופי יופי ושאר ברכות לאם, לאב ולנולד.

אטיוד5

Active member
למה לא מספרים לי ...

כלום בבית הזה?
מז"ט גדול.
ושוב
וכטוב ליבי במיטב התרבות העברית קבלי גם
ולהת'

nutmeg

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif מ ז ל ט ו ב

שיהיה במזל חביבתי ותשמרי על עצמך, הא?

צימעס, יקרה,

הרבה מזל-טוב, מכל הלב!
-ושהבית שלכם ימשיך להיות כלכך שמח וחופשי ונעים.

גנגי

New member
../images/Emo39.gifרוב אושר לכם ולרך/ה!../images/Emo39.gif

גדלוה/ו להיות בת/בן תרבות, למען י/תוכל להשתתף במפגשינו מעתה ועד עולם, אמן! ואיחולים גם לתאומים על הצטרפות האח/ות החדש/ה.

zimes

New member
תודה. תודה.

בת. בבוקר. 10:30. (אתמול, בשעה זו (6:20), עוד הצלחתי להתמודד עם כאבי הצירים בעצמי, רק הפסקתי את השיחה עם המילדת מפעם-לפעם). אתם יודעים שלידה היא אירוע מאוד חסר-תרבות? כמה לכלוך! כמה רעש! בושה. > צימעס חוזרת לנסות לישון <

גנגי

New member
אבל אני משוכנעת שהתוצאה

תרבותית ביותר וראויה לבוא בקהל הקדוש הזה. איך תקראו לה? תרבות?

אטיוד5

Active member
בכל מקרה ...

לא חושב שיקראו לה גנגי. באמת ראוי לפתוח שירשור חדש על עינייני שמות עבריים הניתנים לתינוקות. למשל - מדוע פסו החיות-חוות-רבקות מעולמנו? מדוע הורים קוראים לבנותיהם בשמות זכריים כמו ורד, שיר? האם עבר סופסוף הטרנד לקרוא לילדים בשמות דו-לשוניים, כגון תום? מתי כבר יחלפו השמות היוניסקס ממקומותינו?

trilliane

Well-known member
מנהל
כמות שמות הבנות ה"זכריים" היא עצומה

טל, גל, מעין, שחר, משי (היו עוד כמה לפני הקליינשטיינית), ענבל, ענבר, חן, שני, לבי, ליאור, נטע, סיון, סמדר, הדס... הרשימה עוד ארוכה. חלקם אמנם יוניסקס, אבל לא כולם, רבים מהם שמות נשיים קלאסיים. כל אלה שמניתי הם שמות ותיקים, אפשר למצוא נשים בגיל 30 (אם לא יותר) שמחזיקות בהם. נשאלת השאלה, למה זה רע? 'ורד' מאז ומעולם היה שם של בת מהסיבה שפרחים מתקשרים לשמות נשיים, גם אם השם הזה ספציפית הוא דווקא לא נקבה. שם יפה, מה נטפלת אליו? למה אתה לא נטפל ל'תמר', למשל? גם הוא בזכר, בדיוק כמו ורד. אז הוא מקבל הנחות בגלל שהיסטורית, הוא היה שם נשי כבר בתנ"ך? (ואפילו פופולרי - אני ספרתי לפחות 3 פעמים) אז אנחנו לא היינו בתקופת התנ"ך, ואת ה"היסטוריה" שלנו אנחנו עושים עכשיו. מה רע בהעשרת אוצר השמות? האם אנחנו צריכים "לזרוק" שמות עבריים כמו תום, שירלי, דנה, לי וכו' רק כיוון שהם מוכרים גם בארצות דוברות אנגלית? "תום", אגב, זו מילה בעברית, והיא לא זהה לשם הלועזי 'טום' (כמו טום קרוז למשל). ל-Tom אין משמעות באנגלית, זו לא מילה. התכוונת אולי לשמות שהם גם לועזיים, ולא דו-לשוניים. למה פסו חיה ורבקה? כי אלה שמות מיושנים, זו התדמית שלהם... במגזר החילוני לפחות, שמות מעין אלה גורמים (לחלקינו לפחות) לחשוב על "דודות"...
באופן אישי, גם המצלול של השמות האלה לא משהו לטעמי. ברור שזה עניין של אופנה - שמות אחדים יוצאים מהאופנה, אחרים נכנסים, ויש כאלה שעושים קאמבק וחוזרים להיות אופנתיים שוב. הייתי עוד איכשהו מבינה את הטענה שלך (אולי לא לגמרי מקבלת, אבל לפחות מבינה) אם היא היתה מתייחסת לשמות החדשים לבנות כמו ים, מטר, חושן, קאיה, צדף וכו'. אבל הייתי אומרת שנסחפת קשות ב"מסע הצלב" הזה.

אטיוד5

Active member
מסע צלב?

ההתלהמות באה דווקא מצידך עם האצבע המורה כלפי מטה. אפשר לחשוב, מה כבר עוללתי? במקום ורד יש שושנה - סתם דוגמא. שושנה הוא שם עצם נקבה. ממתי שירלי הוא שם עברי? תום נבחר לא בגלל שזאת מילה עברית אלא דווקא משום שהוא שם לועזי שבמקרה יש לו גם משמעות עברית. לדוגמא, לא תמצאי ילדה בשם תמימות. מה רע בדודות? הדודה שלך לא נחמדה? אלפיים שנים שימשו את העם היהודי שמות עבריים. מה קרה פתאום?

למעלה