ישנו סיפור
ישנו סיפור שנראה קשה, ואולי לא נכון לספר אותו בערב כל כך שמח ומרגש, אך כשאני חושב על בקשת בעניין המסר יתכן והוא כן יתאים לך. אנסה להציגו ואת תחליטי אם זה מתאים לך. הסיפור מופיע בלא מעט גרסאות ואצל יותר מעדת ישראל אחת. הנוסח הקדום ביותר שאני מכיר (ויתכן שיש קדומים ממנו) הוא הנוסח המופיע בתלמוד לא זוכר מקור מדויק). זוג חשוך ילדים מבקש מרבי שמעון בר יוחאי שיגרש אותם כיוון שאין להם ילדים. אומר להם רבי שמעון: "כדרך בא נשאתם, כך תתגרשו". אמרו לו: "נישאנו מתוך משתה ושמחה". אמר להם: "תתגרשו מתוך משתה ושמחה". תוך כדי המשתה השתכר הבעל ואמר לאישתו: "מרשה אני לך לקחת את היקר לך ביותר לבית אביך". מה עשתה: בקשה מהמשרתים לקחתו על מיטתו לבית אביה בעוד הוא רדום. בבוקר כשהתעורר אמר לה: "מה אני עושה בבית אביך?" אמרה לו: "וכי לא כך, אמרת לי לקחת את היקר לי ביותר, אתה היקר לי ביותר". חזרו לפני רבי שמעון בר יוחאי, התפלל עליהם נתעברו וילדו. זה סיפור וכמובן שיש לו מסרים שונים וחשובים כמו: למה לא התפלל עליהם קודם, ועוד ועוד. אלא, שאני מספר סיפורים ואין תפקידי לשאול שאלות מנחות, את זה אני עושה במקומות אחרים. תבדקי אם זה מתאים לך. ערב טוב ומזל טוב יורם.