סיפור

סיפור

היה היה עשיר אחד אשר היו לו עשרה בנים. יום אחד קרא אליהם והבטיחם כי במותו ישאיר לכ"א מהם 100 דינרים. חלף הזמן והעשיר החל מפסיד בעסקיו עד כי נותרו בידו רק 950 דינר. על ערש מותו קרא לבניו וחילק ה- 900 לתשעת הגדולים ולקטן אמר: " מצטער אני על כי לא נותרו לי די דינרים לתת לך כפי שהבטחתי. מן ה-50 הנותרים אקח 30 לצרכי תכריכי וקבורתי ומזומן אתן לך סך 20 דינר. אך דבר גדול מכך אתן לך- יש לי עשרה חברים ואותם אתן לך." מת האב, הבנים נפוצו לעסקיהם עם ירושתם ונשאר רק הקטן דואג ונדהם, מה יעשה באוהבי אביו ? עבר זמן ולאחר הוציא 19 דינר למחייתו והיה אובד עצות, נזכר במתנת אביו. קרא אליו את עשרת חברי אביו וערך להם סעודה בדינר הבודד שנותר שבידו . ראו חברי האב כי מכל הבנים הוא, הקטן, היחיד שלא שכח את אוהבי אביו והנה הוא מכבדם ומכבד זכר אביו- נתנו לו כ"א מהם פרה מעוברת וממון. המליטו הפרות, מכר הצעיר את העגלים, נשא ונתן בכספו והיה לעשיר מוצלח שפרנסתו מצויה לו. בכל שנה היה קורא לשתי סעודות- סעודה לאוהבי אביו וסעודה לעניי עירו. ובכל סעודה היה יושב בראש השולחן ואומר לנוכחים: "חייב אדם להרבות אוהבים נאמנים לכבדם ולשומרם, כפי שאמר בן סירא: 'רבים דורשי שלומך, גלה סודך לאחד מאלף.' "

יונה , הסיפור נהדר ומזכיר לי סיפור

היא פעם איש עסקים עשיר ולא בן אחד ויחיד, במלאת לבן 20 שנה ערך סעודה גדולה ומסיבת ריקודים, אמר הבן לאביו: הבט אבא, אני רק בן 20 , וראה כמה חברים לי יש, ואילו לך אין אפילו חבר טוב אחד . ענה לו האב: בני כל החברים שלך לא שקולים כנגד חצי חבר שיש לי, לא הסכים הבן עם אביו ואפילו ליגלג. אמר האב לבנו , בוא נעשה ניסוי, קח גדי , שחוט אותו, ועם השק על גבך , לך לחבריך ואמור להם שאתה בצרה, ונראה מה יקרה. הסכים הבן ועשה כפי שאביו אמר לו, וזאת כדי להוכיח לו שחבריו אכן טובים ונאמנים. החל הבן להיתדפק על דלתות החברים בשעת לילה מאוחרת, ואמר להם כי הוא בצרה וצריך מחסה, לכל חבר היתה סיבה אחרת, לא להכניס אותו ולא לעזור לו, כולם פחדו להיסתבך והיו גם שטרקו הדלת בפניו והתיחסו אליו כאל משוגע. חזר אל אביו בבושת פנים וסיפר לו כל הקורה אותו. עכשיו , אמר האב, קח השק ולך לחברי, לעסקים, אמור לו כי בני אתה וכי אתה בצרה. מסר לו הכתובת , הבן הגיע אל חבר אביו בשעת לילה מאוחרת, כשהוא מלוכלך ונוטף דם מהשק שעל גבו. סיפר לחבר כי צרה באה עליו והוא צריך מחסה. מיד הכניס אותו החבר לביתו, נתן בידו בגדים נקיים והגיש לו ארוחה, ואמר לו, לך לישון בני, ואל תדאג. את השק , לא פתח אלא יצא וקבר אותו כמו שהוא מאחורי הבית בשדה. התעורר הילד לפנות בוקר, ומיד יצא משם אל ביתו ואל אביו וסיפר לו הכל. האב חיבק אותו וחייך.

למעלה