סיפור

סיפור

בחור ישיבה מוואלוז`ין שהתפקר (או חזר בשאלה) שאגב גם ביאליק למד שם למי שלא יודע (ולמי שיודע) וזרקו אותו משם אבל זה לסיפור אחר . והגיע אותו בחור לר` חיים מבריסק (אחד מגדולי ישראל במאה הקודמת) ואמר לו שיש לו בעיות עם אמונה שאל אותו ר חיים מתי הספיקות התחילו לפני שהתפקרת או אחרי אמר לו הבחור אחרי שהתפקר אמר לו ר חיים אם כך אני לא יכול לענות לך כי אני יכול לענות על שאלות אבל לא על תירוצים וכל מה שאתה טוען שיש לך בעיות עם אמונה זה רק כדי לתרץ את עצמך ולהשקיט את המצפון שלך ע.כ. ואשמח לקבל תגובות !

שיוואו.

איזה סיפור מאאאמם מעלף סוף הדרכים. איזה חכם החיים הזה. מגניב. איך ענה לו זה.חכם בחיי. יהודים במיוחד ליטאים הם מה זה חכמים כי הם אוכלים הרבה ראשי דגי מלוח ומציעים אותם לכמרים תמורת מאה רובלים או החלק בעולם הבא. ומה שמבדיל בין כלב ליהודי זה השולחן.

תגיד, אם אני אדביק מראה על הנעל

ואעמוד ממש קרוב לרב עובדיה יוסף, יש סיכוי שאראה את התחתונים המנומרים שלו?

קדושי עליון!!!

אהבתי את המינוח!!! גרמת לי לחשוב והיכנסת אותי למצוקה. אני לא מצליח להיזכר מתי בדיוק הגיעו השאלות. אני זוכר שאלה. אני זוכר את הכיפה עפה לי מהרא אבל אין לי מושג מה היה לפני מה. אז החזרתי את הכיפה כדי שאוכל לשאול לפני שאני מוריד אותה-ושיט-אין לי שום שאלה-שום דבר... מה עשיתי? נכנסתי ל"דעת אמת" ראיתי שם שמצאו דג עם סנפיר בלי קסקסת והעפתי את הכיפה. עכשיו איפה ר' חיים?

אבזץ

New member
צודק. צודק פעמיים.

ואיפה היית כשהם אסרו את האינטערנעט. אההה? התבייש לך, אתה עושה דין לעצמך וגוזר קטעים שלא מתאימים לך מהתורה הקדושה.

babylon_a1

New member
זה דומה לסיפור

שכמור נכנס בדמעות לאב המנזר ואמר לו "אני לא מאמין יותר" אז אב המנזר אמר לו, "לא נורא , תעשה כאילו" * אני מתנצל אבל זה נחמד לפעמים להאכיל את הטרול

izzyr

New member
המשך הסיפור....

ענה לו הבחור לר' חיים מבריסק, האם תשובתך איננה תרוץ? האם טענתך שאני מחפש תרוצים איננה בעצם התירוץ שלך לאלו שגילו שהכול שטויות?

למעלה