סיפור.......

סיפור.......

אחותי וחבר שלה יצאו לפאב באזור ת"א וחבר שלה הזמין לף בראון מחבית וביקש מפורשות שלא ימזגו לו בכוס של הלף אלא בכוס בירה רגילה המלצרית שאלה את הברמן האם זה אפשרי והוא ענה לה שלא כי המשווק של הבירה אינו מרשה שימזגו לף בכוס אחרת הוא ביקש יפה עוד פעם והיא התחילה לצעוק עליו למה הוא לא מבין בסוף היא הסכימה ומה שהיא עשתה היה כזה.... מזגו לכוס של הלף את הבירה ואחר כך מזגו או ליתר דיוק שפכו בברוטליות לכוס בירה אחרת את הבירה מה שיצר 90 אחוז קצף ו10 אחוז בירה אחרי שהגישה לו המלצרית את המשקה הוא שאל אותה האם המשווק מרשה שכחה ימזגו את הבירה
סוף סיפור

rustynail

New member
הסבר פשוט:

הם דבילים.... וברצינות עכשיו....הם עדיין דבילים... ולהסבר: כוס לף קטנה יותר מכוס חצי ליטר רגילה ולכן הבעיתייות של המזיגה זה יראה כאילו הלקוח מקבל פחות מה שנכון... אבל אין בעיה המזיגה שניה כל עוד מבצעים אותה נכון מה שהם לא ביצעו... 90 אחוז מבקשות של הלקוחות יעצבנו או את המלצרית או את הברמן בצדק או שלא...חשוב לזכור שאיש איש וטעמו ולכבד את זה כמו כן שמורה הזכות לעובד לא להגיש משהו בצורה שאינה הולמת את מנהגי המקום... אבל בגדול ניתן לבצע את 90% הבקשות המעצבנות רק צריך להקדיש לכך מעט תשומת לב....

האם אתה מדבר על אחותי וחבר שלה?

במקום שאני עובד יש כוס של חצי וכוס של שליש ללף מחבית... זה כמו שאנשים מבקשים משקה עם קרח בצד.... הם רצו לא לשתות בכוס הזו את הבירה מטעמי נוחות אז למה אי אפשר לספק להם את זה

Angel of Chaos

New member
אין מה לעשות ככה זה.

א כל הפאב שאחותך הגיעה אליו ככל הנראה דיי דפוק, המלצרית צריכה להסביר בנימוס שהם לא מגישים לף בכוס אחרת, ואם הם רוצים לף ככה זה יוגש. לצעוק על לקוח זה ללא כל ספק דביליות מוחלטת ולמזוג מכוס לכוס זה גם טמטום שעוד לא שמעתי עליו מעודי. ב יש למשווקים חוקים משלהם, זה כמו שלא מוכרים חצי ליטר גורדון. לף באמת הוציאו הוראה שחייבים למזוג לף בכוס שלהם, כמובן מי שעובר על האיסור הנ"ל ונתפס לא יזכה להגיש לך עוד. ג אכן יש כוס של חצי ליטר במלוא מובן המילה והחצי ליטר כמובן (בדקתי אישית את העניין), כמובן שיש גם כוס של שליש. גורדון לעומת זאת יש להם כוס של שליש וזהו. ד סתם לקחתי את גורדון בתור דוגמה כי אני מכיר את השגעונות שלהם בדיוק כמו שגעונותיהם של לף. כל אחד והגימיק שלו

hermis1

New member
למה ולנסות לשנות את המקום בהתאם

לגחמות שלך, בזמן שאתה יכול לבחור לבלות במקום שנוהג כלבבך ואז אין צורך להטריד את הסובבים. יראה לך מוזר אם שף לא ירצה להגיש לך את המנה שבחרת בצלחת שתתאם את צרכי הנוחות שלך ולא בצלחת המקובלת במסעדה? תנסה לבקש צלעות כבש בצלחת מרק, לא נראה לי שזנ יעבוד. בלי קשר, ההתנהלות בבר באמת היתה מטופשת בצורה מעוררת רחמים. החלטתם כן להגיש, אז תגישו בצורה נורמלית החלטתם שלא להגיש, אז פשוט אל.

night mistress

New member
../images/Emo12.gif אני המומה מהחוצפה..

אם אני הייתי שם אני פשוט הייתי קמה והולכת.. בלי לשלם ובלי כלום.. גררררררר

bujored

New member
ואם?

ההית בפאב ומזמינה פיינט גינס ומקבלת אותו בספל של קפוצ'ינו לא היית מתלוננת? הרי מה איכפת לך.. ברור ברור שם ביקשו הלקוחות לשתות בכוס מיוחדת אבל יש חוקים. היבואן לא מרשה. זה בדיוק כמו.. ראי הודעה חדשה שלי בקרוב.

MidNight Flame

New member
בארמן צריך לדעת להיות גמיש!

לא חסרים לקוחות עם בקשות מיוחדות, הרי כל הסיפורים שאנחנו מביאים לפה כוללים בקשות מיוחדות של לקוחות שיצרו סיבוך מסויים או סתם שיעשעו מאוד. אם הם ביקשו מהבארמן לשנות כוס הוא היה צריך מיידית לעשות מה שהם ביקשו, היבואן לא נמצא שם ולא רואה והלקוח תמיד צודק גם כשהוא טועה.

hermis1

New member
הלקוח לא תמיד צודק, ובטח לא

גם כשהוא טועה (טענה פרדוקסלית מיסודה). אין ספק שישנו מקום לגמישות, להוסיף עוד קצת לימון, זו גמישות. לשנות צורת הגשה, זו זנות. עם כל הכבוד ללקוח ולמאה שקל שהוא ישאיר אחריו בדרך הביתה, צורת הגשה לא צריכה להיות נתונה לויכוח. הסיבה לכך היא, שצורת ההגשה היא משהו שגם שאר הלקוחות רואים, וכיוון שכל אחד רוצה להיות מעט יותר מיוחד מהשכן, תוך מעט מאוד זמן יש לך הרבה "בקשות קטנות" שצריך להענות להם מהסיבה הפשוטה ש"למה בשבילו כן ובשבילי לא?" הלקוח צריך לדעת אפשרי ומה לא, במקום בו בחר לבלות. לא מתאים? שיבחר מקום אחר. יצא כעוס וממורמר על המקום? שלא יחזור ויספר לחברים. ה"איומים" הללו כבר לא ממש מטרידים, כל בעל מקום יודע שאי אפשר להוציא 100% מהלקוחות עם חיוך, תמיד יהיה מישהו ממורמר/עצבני/נפגע, קורה, חלק מיום העסקים.

גם היום אני נוטה להסכים../images/Emo47.gif

עם ידידי מהמושבה הקטנה - הרמיס. שינוי בצורת הגשה יכול לגרור אחריו שורה של שינויים, ולפגוע באחידות המשקה או המנה לצורך העניין !! בואו נאמר שהיום הסכמתם על השינוי אבל מחר שיבוא אותו לקוח יש ברמן/מלצר/ מנהל משמרת אחר שלא יסכים או שיעשה את המשקה בצורה שונה אף מאתמול !! מה נוצר ? 3 וריאציות שונות, מה יותר טעים ? מה נכון ? סתם נוצר באלאגן שסופו אי נעימות/אי אחידות ובקיצור חוסר מקצועיות שנוצר בגללל לקוח אחד אבל ישפיע על הרבה יותר לקוחות. אני אתן לכם דוגמה - במקום שאני עובד אנחנו מכינים רק קוקטיילים קלאסיים. לפני מספר שבועות הגיעה לקוחה וביקשה מהברמן שיעשה שינוי קטן במרגריטה שלנו , הוא הסכים. אחרי שבועיים היא באה עם חברה וביקשה אותו הדבר לשתיהן - במקרה היה את אותו הברמן אבל מה יקרה בפעם הבאה שהיא תבוא ואני אעבוד ? אני אמור לקבל עדכון על שינוי בתכונים לכל לקוח ? זה לא הגיוני לא מציאותי ולא מקצועי !!!

Angel of Chaos

New member
אבל היחס המגעיל

של המלצרית \ ברמן, ש"הסכימו" אחרי שיכנועים, יותר גרוע מלהסכים להגיש לף בכוס אחרת מלחתחילה (למרות שיש איסור). אם זו המדיניות, אז הלקוח יכול או לקבל את זה או לעזוב. הוא יכול להיות גם חצוף ולהתווכח זה עדיין לא משנה את העובדה, שלהסכים בסוף ולמזוג בצורה כל כך מגעילה את הבירה עוזרת למישהו.

בעקרון אנו מדברים על בירה....

השינוי היחיד שאפשר לבצע זה הכוס בנוגע לכמות...כוס של שליש או חצי לף היא כמו כל כוס של שליש או חצי אחרות....

למעלה