סיפור

מוגג

New member
לא יודע מה לומר

אבל מזכיר לי יותר מדי סיפורים דידקטיים לבני הנעורים. הדמויות לא יוצרות הזדהות והתפרים גלויים לעין. לא התחברתי. מצטער.

nutmeg

New member
הסיפור הזה הזכיר לי

כמה אני מתבלבלת כשמספרים לי מיד מה שמו של כל משתתף בסיפור... רציתי לשאול אם מדובר בסעיף סניליות ספציפי שלי או שיש עוד אנשים כמוני. כלומר, בסיפור כלשהו רב משתתפים כשדואגים מיד עם כניסתה של כל דמות, גם אם אינה אומרת משהו, להזכיר את שמה בלי עוד פרטים - רק את השם. אני מה-זה-הולכת לאיבוד! תוך שתי פסקאות אני לא זוכרת מיהומי.

זה תלוי במחבר-

מחבר חכם יודע ליצור אצלנו "סימנים" לכל דמות- איזשהו טעם שמתעצב עם כל הופעה של אותה דמות.

טל קר

New member
קראתי עד הסוף,

השפה וחלק מהתכנים הזכירו לי את הספרים מסדרת "זרקור" (אני מקווה שאני זוכרת נכון) שהייתי קוראת בתקופת היסודי עת הייתי באמת קוראת-כל. המשלב גבוה מבדרך כלל (אך מזכיר לי את השפה אשר אני מוצאת עצמי נוקטת לעיתים תכופות מדי על גבי הפורומים, אז צלחתי סעיף זה). חלק מהצימודים בין האנשים לשמות התואר או לפעלים מגרדים לי על עצב שצועק 'סטריאוטיפ סטראוטיפ' או עצב שצועק "קלישאות קלישאות" (המורה נתחייכה לה, האם התייפחה לה, האב חייך בגאווה וכו' וכו'). הסיפור פחות עתידני מכפי שציפיתי (אם בכיתה א' הארי פוטר קיים עשור, והסיפור נגמר בגילאי העשרים ו לחייו של אלון, אז אנחנו משהו כמו 25 שנה קדימה). (או במילים אחרות, כדאי להוציא דברים קשורי זמן כמו משך קיום ספציפי של ספר ספציפי). אבל ההקבלה בין הכתוב לפסוקים למציאות (הרב כהן כמקבילה של 'הכהן הגדול' וכד') יפה.

hillelg

New member
מה שמזכיר לי

שבזמנו (לפני שנה בערך) גם אני כתבתי סיפור אחד (אם כי לא בסגנון 'זרקורי'), אבל אני עדיין חושש לפרסמו, כי המסר עלול להיות מובן אחרת לגמרי מהכוונה המקורית. אבל אם מישהו רוצה, אני מוכן לשלוח לו באופן פרטי.

hillelg

New member
לצערי

דיסקו הקשיח של מחשבנו נמחק כליל אמשיים. כך שנוספו קשיים טכניים, נוסף על השאלות העקרוניות.

dage

New member
סלח לי

אבל הדידקטיות בסיפור מאד גלויה לעין והוא לא מעניין מספיק ומרתק מספיק כשלעצמו. גם הסטראוטיפיות והשיטות של הדמויות מאד מפריעה. זה לא סיפור אלא משל ארכני, לא מעניין ושקוף מאד כבר מראשיתו.

למעלה