סיפור

e-magine

New member
סיפור

בזמן השיעור, בכיתה the deadly ghost כתב פתק ובו צרור קללות על המורה. הפתק הסתובב בין כמה חברים שלו שכנראה ציחקקו, ואז נתפס ע"י המורה. היא ביקשה פתק מההורים. האישה התעצבנה קשות, כי היה לה הסכם עם the deadly ghost, שהוא יושב בשעורים שלהמורה הזאת כמו ספינקס, לא מגיב לה ולא מתחצף. נותן לזמן לעבור, כי הוא אצלה על הכוונת. האישה סיפרה לי מה קרה בכיתה ושאלה מה דעתי, ואז אמרתי לה: זה לא בסדר שהוא קילל אותה, זה אידיוטי ליצור מסמך בכתב יד, כי אחר כך קשה להכחיש, זה לא מתאים לו, זו גם הפרת התחייבות שלו אבל הילד כתב פתק לחבר´ה שלו, הוא לא קילל אותה בפנים, הוא לא כתב על הלוח, הפתק הוא התכתבות פרטית, זכותה של המורה לקרוא אותו לסדר אם הפריע לשיעור, ולנקוט באמצעי משמעת, אבל אין למורה זכות לתפוס את המכתב וקרוא בו, פתיחת מכתב פרטי היא פגיעה בפרטיות, פגיעה בזכות שנגזרת מזכות יסוד של כבוד האדם וחרותו, עוולה אזרחית ועבירה פלילית לפי חוק הגנת הפרטיות. גם ילד הוא אדם ויש לו זכויות יסוד. צריך לחנך בבתי ספר לכיבוד זכויות האדם והאזרח. כאן לא מדינת משטרה. עכשיו את יודעת מה דעתי, ואני אומר אותה רק לך. אני לא הולך להתעמת עם המורה, אבל גם לא לרדת יותר מידי על הילד. בסוף היא שלחה פתק, התנצלות, הבטחות,הילד הורחק לספריה לכמה שעורים. אחרי זה אמר שהוא למד בספריה יותר ממה שלמד כל השנה אצל המורה הזאת. מה אתם אומרים על זה? א´ טוב שיש אבא עו"ד ב´ מזל שהאבא הזה לא שר החינוך ג´ חבל שהוא לא שר החינוך ג´ אף תשובה לא נכונה

AYELET1

New member
אף תשובה לא נכונה

משום שבכל מקרה האבא עו"ד בחר שלא להתעמת
לדעתי2 הצדדים הפרו את החוק, ואף צד לא יצא כטלית של תכלת. מה שכן, אם המורה היתה חכמה היא היתה מתעלמת... מקרה דומה קרה לי כשהייתי בכיתה ז´ או ח´. המורה תפסה פתק שלי, שבו כתבתי שהיא מכוערת ושמנה (מה שהיה נכון, דרך אגב...). היא היתה מכוערת אבל מספיק חכמה בכדי להתעלם
רק שאח"כ, הייתי על הכוונת שלה , ובהמשך היא גם תפסה אותי קוראת בספר מתח מתחת לשולחן...(ולקחה אותו המניאקית...)

גליה12

New member
בואו נדבר על הזכויות של המורים

-ולא- אני לא מורה. מותר לזלזל-ללעוג-לצחוק- וכו´ עליהם...- כן חוק החרות של האדם מותר להוציא אותם מדעתם אבל הם- צריכים תמיד לזכור שהם המבוגרים ולהתאפק- ולנהוג לפי החוק- ובכן ילדים יקרים- גם מורים הם בני אדם- נכון- לא הייתי רוצה לחזור לימים בו מורה נתן סטירה לילד- או השפיל ילד אחר- אבל לקחת פתק בו שמים אותו ללעג לקרוע אותו לקרעים ולהוציא את הילד החוצה- כן- למה לא? שילמד קצת כבוד מהו (ולחילופין שילמד להעביר פתקים כך שהמורה לא רואה). אחר כך נראה מה יש לאבא עורך דין לומר

e-magine

New member
זה קצת חורג מהנושא

אבל אני לא בטוח שאת יודעת, שתפקידו של עוה"ד לדאוג לטובת הלקוח, כמו תפקידו של הורה לדאוג לטובת הילד. גם היום יש מורים שמשפילים, (גם היום יש מורים שמכים, בבתי הספר החרדים, במגזר הערבי) "לאבא עורך הדין" וגם "לאימא עורכת הדין" תמיד יהיה מה לומר ובמקרים המתאימים הם אומרים את מה שיש להם לילדים וגם מתייצבים לימין הילדים כשצריך. בוודאי שלמורים יש זכויות, אך גם לילדים. השאלה היא מי ילמד את המורים מהם זכויות הילד.

AYELET1

New member
אני חושבת ש...

כיום המורים הרבה הרבה יותר מודעים לזכויות התלמידים. וכשאינם מדעים , יש מי שמזכיר להם... דבריך רלוונטיים יותר לתקופה בה אנו היינו בביה"ס. אבל מעבר לזה, היית באמת רוצה שילדיך ירגיש שהוא רשאי לעשות הכל, כי אבא/אמא עורכי דין? זה באמת מה שתרצה ללמד את ילדיך? תלמידים כיום מראש באם בעמדת כוח הרבה יותר חזקה מאשר בעבר. זה טוב אך עד גבול מסויים. מורים שמכים, הם במגזרים שציינת, אך גם, בקרב הערבים כנראה בשכבות הפחות משכילות. זה לא רלוונטי לרוב האוכלוסיה עליה אנו מדברים וברור שזה רע... החשוב הוא שביל הזהב (כמו תמיד
) בין זכויות התלמיד לבין אלו של המורה.

AYELET1

New member
ודרך אגב...

לפני מס´ שנים, כשבני היה בחטיבתת הביניים, אף תלמיד לא חטף מכות מהמורים. לעומת זאת, דווקא המורה לספרות חטפה מכות מאחד התלמידים... אז נכון שהמקרה המדובר קיצוני, ורוב המורים לא הוכו, אך התלמידים מודעים היטב לכויותיהם. לפחות רובם.

חני ב

New member
גם בלי אבא/אמא עו"ד

את חושבת שילדים לא מאיימים על מורים? "חכי, אספר לאבא/אמא, והיא ישר תרוץ למנהלת..." או מתקשרים מהטלפון הציבורי (שנמצא בתוך בי"ס) להורים, והאמא/אבא ישר מתקשרים בחזרה למנהלת ומרימים עליה את הקול.

AYELET1

New member
ואכן כתבתי, שכיום תלמידים מודעים

היטב לזכויותיהם. יש בכך יתרון ויש בכך חסרון. תלוי במה מדובר. יש לזכור ש"כבוד האדם וחרתו" מתייחס ל-2 הצדדים.

חני ב

New member
אני דוקא כתבתי זאת בהקשר

השלילי, לא מודעות לזכויות, אלא סתם רצון להרע

למעלה