סיפור.

סיפור.../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

ניסיתי לכתוב סיפור על מאגיה מכמה דברים שקראתי כאן, מנקודת ראייתו של מתחיל.. בערך. אשמח לתגובות, הערות וכ'ו. (אף פעם לא הייתי טובה בפתיחות, דפנטלי) ~~~~ מיומנו של מאג אור הנר הקלוש הבהב מהזגוגיות המכוסות בגשם וערפל, מטיל צללים אופיניים על הקירות. תמיד היו בחדר צללים, וקטורת. אווירה, זה כל מה שנדרש. נער גבוה - כמעט גבר - היה רכון אל השולחן, נכווה משעוות הנר המטפטפת. הגשם ניתך בחוזקה בחלונות,ואחריו ברק - מאיר את החדר באור פלורצנטי. כמה מתאים. כבר שנים שהוא בחדר הזה, מנסה לפענח כתבים עתיקים, להטיל כישופים, לרקוח שיקויי פלא. הוא קרא על זה בספר ישן שמצא בארון הבגדים של אמא. אמא שאיננה עוד. זה היה מוזר לגלות שאמא שלך הייתה מכשפה. אפילו אבא לא ידע את זה, אבל הנער הצעיר לא יכול היה לשמור את זה מפניו זמן רב. הוא בקושי מאמין עד היום. אולי זאת הסיבה שנמשך לכישוף, הדם הזורם בעורקיו. הוא ניסה לעודד את עצמו בכך שהוא הולך בדרכיה של אימו, אבל בליבו ידע, שלא נמשך לכישוף כלל. לא לסוג הכישוף הזה. הוא היה ילד אכזרי. אחרים יכלו להעיד על כך. לא בריון, וגם לא פוגע באיש בצורה גשמית. הוא היה מעל לכל זה. הוא היה אכזרי בצורה מפחידה, תלת מימדית. אנשים העדיפו שלא להתקרב אליו. הוא לא זכה לגילויי חיבה כלשהם. אפילו אביו הסתפק בלטיפה מבוהלת,נמהרת על ראשו, וזכר הדברים הללו כבר נמוג ונשאר רק צללים לאור הנר. מגעו של אביו לא היה נעים. הוא ניסה את הכישוף כתחביב, ולאחר מכן, כדרך חיים. מילד רגיל בעולם של מחשבים פנה לספרים ולצמחים, בתקווה להשיג יותר עוצמה, יותר כוח, יותר שלמות. פסיכולוגים ניתחו זאת כרצון להתחברות הנפש עם הגוף, אבל הוא ידע, שנפש אין לו, והוא לא רצה כזאת. הכל הסתדר טוב יותר בלעדיה. למען האמת, מאז אותו רגע מהפכני בחייו - הרגע בו מצא את הספר המתפורר - לא הצליח לעשות אפילו כישוף אחד. כן,דברים בסיסיים, שהיו יותר מזל מאשר כוח אמיתי. הוא מילא בדייקנות אחר ההוראות, פועל על פי תיאוריות שהיו אומורות להצליח, אבל לא הגיע לעוצמה שרדף אחריה. הוא לא התייאש ולא הפסיק, כי לא יכול היה להפסיק. הוא היה מכור, ולא היה לו משהו אחר שבו עסק. מעין סם משכר שמילא את ראשו בכאב. ורעם התגלגל בחדר. המאג הצעיר הסיט את מבטו מפיסת הנייר שעבד עליה - זה היה מגוחך להשתמש בקלף כמו מכשפה מידי הביניים - והסתכל בדיאגרמות המורכבות שתוארו בספר. לפתע הבחין שהוא נמצא בפרק האחרון. כבר זמן רב לא ספר את התקדמותו, מעלעל בדפים הקודמים בסיפוק. ההנחיות בתחילת הספר הורו לדפדף בקצב ההתקדמות. הוא מעולם לא ידע מה צופן הדף האחרון, ועבר זמן כה רב מאז שייחל לדעת. כמה דפים עוד נשארו לו? הוא נתקף בדחף ילדותי נוסטלגי, סופר את העמודים. 999. עוד דף אחד והוא אמור להיות מכשף מיומן. אין ספק שהוא כזה. אין ספק כלל. אז למה לעזעזל יש בו ספקות? הוא פתח את החלון למרות הקור העז. הסופה נתנה לו להרגיש עוצמתי יותר, עוצמה שידע שאין לו, ושגם לא תהיה לו. אך מה צופן הדף האחרון? הוא לא יכול היה להתאפק עוד. למרות שלא סיים את עבודתו הוא אחז בשולי הדף המתקלפים, העתיקים, והפך בעדינות. שום דבר ממה שציפה לו לא קרה. היו רק מספר מילים בדף האחרון. מספר מילים מייאשות ומאכזבות. "הנך באשר הנך, הגעת לסופו של ספר זה בעמל וביזע, וכעת יודע אתה להשתמש בכוחות הטבע והאנרגיות העצורות בך, ובמרכיבים שונים מן החי והצומח. יודע אתה לשלוט בחד הקרן - דיבורך, הסוס - תנועתך, והשור - מחשבתך. אנו מאחלים לך הצלחה בהמשך דרככך." זה הכול? זה כל מה שהתאמץ עבורו? זה כל מה שעבד שנים כדי להשיגו? "נהדר." אמר בסרקזם. "פשוט נהדר." לא היה בו כעס ולא מרירות. הוא לא ביטא את כל אלה. הוא כבר למד. לפתע לכדו עיניו מספר מילים על הדף. "כעת יודע אתה להשתמש בכוחות הטבע והאנרגיות העצורות בך". כוחות הטבע? אנרגיות? הוא מעולם לא שמע על כאלה. אילו מילים נסתרות החביא הספר מפניו? ואיך הוא אמור להמשיך עכשיו, ללא הדרכה? הנער נוכח שהגיע לסוף הדרך. אין לו כל דרך חזרה. הוא לא ישתלב בחברה, לא אחרי כל מה שעבר עליו. כוחות הטבע.. אנרגיות.. הוא פקד על מוחו להימחק מכל מחשבה, מכל ידע שהיה בו קודם. זה לא סוף הדרך. הוא יקבע את המשך דרכו הלאה. לא ספר. המאג הצעיר נשען מעבר לחלון, נותן לגשם להכות על פניו. הוא מעולם לא אהב זאת. מדוע יש לו תחושה נעימה וקלילה כזו פתאום? להימחק מכל מחשבה. "הפסק." לחש. לא כפקודה, אלא כבקשה, כהתחברות, כקבלה. לרגע קל הגשם המשיך לרדת במטר זלעפות. ואז התפזרו העננים, הירח נגלה, כסוף ובהיר, וטפטוף קל ורענן ניגר על האדמה הבוצית.

RainBird

New member
נחמד. מוכר משהו. אפשר לעבד את המינוחים למשהו טיפה יותר מקצועי אבל זה בסדר. כתוב היטב. ארדן.

THE gray

New member
גם לי היה חשק...

התפכחות
הם נפלו באקסטזה אל האדמה. הוא נפל בצורה לא טובה שבדרך כלל הייתה גורמת לו להשמיע קולות כאב מצחיקים שהיו מלווים בחיפוש אחד משהו לעצור את הדם שניתז מברכו הימנית, אבל עכשיו כלום לא הפריע לו. מוחו נכנס לתוך לופ של אושר שנתן לו מין הרגשה חמה באזור הלב, סביבו ריצדו רסיסי אנרגיה כאילו הם במין ריקוד מתוכנת במיוחד בשבילו וגופו טבע בתוך גלי אנרגיה שהרגיש אפילו בקצה השיניים, כמו נמלים קטנות ועליזות. חיוך סגור ושקט היה מונח על פיו ומחשבותיו כאילו נמחקו, מוחו היה לוח לבן של אושר שעסק בהתעלמות גמורה מהסביבה. הוא כבר לא היה הוא, הוא היה גלי אנרגיה שריצדו ממקום למקום בתוך עולם החומר. גופו, עינו, שיניו, מחשבותיו, רגשותיו כבר לא היו שוות כלום. כאילו נמחק קיומם מן העולם חוץ מבזיכרון ישן ומעורפל. קול חדר דרך אוזניו, האנרגיות שריצדו סביבו כאילו עמדו למשמע הקול. הקול חדר עמוק, עמוק וכואב, כואב עד ששבר את מעטפת האושר וברגע שזה קרה קול חדש התעורר בתוך הלוח הלבן שהיה מוחו ונשמתו, קול שאמר לו להשתייך. לפתע גלי האנרגיה התקבעו, עינייו נפתחו והתחושה חזרה לגופו. הוא פתח את עיניו והרים את ראשו, מולו נגלה תהום עמוק שבסופו שוכנת השמש הזורחת של אותו יום קיץ חמים שהוא התעורר אליו. הוא לחץ את ידיו אל תוך האדמה כדי להבין אם לזה הוא רוצה להשתייך ותחושה קרה ורגועה מילאה את גופו, פתאום הוא הבין! הוא בתוך יער, יער ירוק ועתיק שנגמר בצוק שמתחתיו יש תהום ושמש זורחת שהשרתה אווירה חמימה על המקום והוא הרגיש טוב עוד הפעם. באותו הרגע אותו קול שבקע מתוכו שהיה שונה מהקול שהכאיב לו באלף הבדלים ציווה עליו להבין מה הוא עושה פה ולהשתייך כבר! הוא סובב את ראשו וסקר את הסביבה שבה היה מוטל, סביבו עמד לו מעגל של אבנים לבנות שגרם לו לחייך מסיבה לא ברורה, הוא גם שם לב שהוא מחזיק מין מקל שבור בידו עם קישוטים חביבים ואז הקול שהכאיב לו קודם נשמע חזק יותר וברור יותר, הוא הסתכל ימינה ולידו היה מוטל על האדמה בחור בשנות העשרים לחייו רזה עם שער שחור קצוץ ובגד ארוך שחור וקרוע. פלאשבק הכה בו, שתי ילדים בני 14 שיושבים מול מחשב עם חיוך על הפנים כאילו זכו במליוני שקלים והוא עוד פעם חייך, פתאום הקול התחיל להכאיב לו, בלי הפסקה, נדנד לו ודרס כל הרגשה טובה שהייתה בו עד עכשיו. אפילו הקול שקרא לו להשתייך התחיל להשתתק עקב הכאב ואז הוא חזר למציאות. בהה באותו בחור שהיה מוטל לידו ופתאום הוא שם לב שמקור הקול המכאיב בא ממנו, הוא ניסה לטלטל את הבחור כדי שיפסיק להכאיב לו ופלאשבק נוסף של אור חזק ודברים עפים הכה בו ואז בלי לשים לב המילים קיבלו צורות החפצים קיבלו שמות והוא הבין את הבחור שהיה מוטל לידו והכאב פסק. עוד כמה רגעים של התבוננות בבחור והוא הבין את משמעות המילים "בשם, אנחנו לא מוכנים, אנחנו לא רוצים, לגרש לפני חודשים! ילדים טפשים!" הבחור שהיה מוטל על הריצפה חזר על המשפט כמה פעמים באותו קצב עד שהקול שלו התעוות למין קול חייתי מזוויע. הוא קם בבהלה הכל חזר אליו, הטיפשות שלו! הכאב שלו! הם לעולם לא היו צריכים לפסוע לתוך שטח הזימונים ועוד לזמן כזה כוח הרסני! בשביל מה?! הוא צעק והתיישב בחזרה בשביל מה?!!! הוא הסתכל על ברכיו וראה שהימנית מדממת הוא לקח את המקל השבור שבידו ובכל הכוח שנשאר לו ובלי קמצוץ של פחד הוא תקע אותו בברך. עמוק ושיכאב. צווחה נוראית פילחה את היער, את הצוק, התהום, את השמש הזורחת, את היום החמים ואת נשמותיהן העדינות והכואבות. בעודו מתפתל על הריצפה הוא נזכר איך אמא אמרה לו לא לדבר עם זרים...

RainBird

New member
ואחד משלי. "העולם מעבר לעצים" על מאגיה טבעית, אימהות ופיות. פרסמתי את זה, אבל לא פה.

gwizard

New member
גם אני רוצה ! ../images/Emo13.gif

אנשים מאמינים כי האמת היא אי שם. האמת היא, שהיא כבר כאן. אני לא יכול להגיד לכם מהי האמת, כי כל אחד מאיתנו חייב להיזכר בכך בעצמו. חלקנו חושבים שהעולם מתפרק ונהרס. טוב, העולם הוא מה שאנחנו עושים ממנו. רק אנחנו, בעזרת מעשינו, יכולים להחליט מה יהיה. לא קיים דבר כזה "גורל", כי אנו יוצרים את הגורל שלנו ואנו קובעים מה הוא טוב ומה הוא רע. ההורים שלי תמיד אמרו לי שאני עושה את הכל לא נכון, מנוגד למה שמקובל בחברה. ואני תמיד עניתי להם אך ורק בשאלה פשוטה זו: מי קובע מה מקובל ? והתשובה היא - אנשים. ובכן, האם אני לא בן אדם ? האם אני לא יכול לקבוע מה מקובל ? וודאי שאני יכול וזאת בדיוק מה שאני אעשה ! הגזע האנושי מוזר הוא. אנו תמיד שואפים ללכת קדימה, להמציא טכנולוגיות חדשות, לבנות בנינים גבוהים יותר ויותר, להתקדם חברתית ולעשות את העולם למקום טוב יותר לחיות בו. אך מצד שני אנו הורסים את מה שבנינו, אנו משתמשים בטכנולוגיה החדשה שהמצאנו כדי להביא כאוס והרס לכל מה שסביבנו וכל מה שאנו מאמינים בו. למה ? למה ?! אני לא יכול לענות על שאלה זו, כי אני אך ורק בן אדם בעל מחשבות, רצונות, רגשות, מגרעות וצרכים. כדי לענות על השאלה, אנו צריכים קודם כל להבין את השאלה. יש אלו היגידו כי זו אבולוציה. ויש אלו היגידו כי זה הטבע האנושי. ויש אלו היגידו שאנו פשוט מפגרים. אנושות היא כמו וירוס, מגפה. אנו תופסים שטח, מתרבים, מעכלים כל משאב טבעי בסביבה ואז עוברים למקום אחר וכך הלאה. כל זה קורה כי אנו תמיד חושבים כאינדיבידואלים, כאנשים בודדים, "אני רוצה", "אני צריך" וכ"ו. פעם לפני הרבה שנים היינו אחד. מה שאחד ידע - כולם ידעו. בשפה המדעית זה נקרא מחשבה קיבוצית. אך משהו קרה וכולנו התנתקנו מהמחשבה הקיבוצית הזו. שלב הבא, אם כך, בהתפתחות הנפשית שלנו כגזע צריכה להיות התחברות חזרה לאוגדן הגדול הזה. אנשים תמיד רוצים לזוז קדימה, תמיד מחפשים תשובה לשאלה "למה ?". אנשים בונים משהו ולפני שהם בונים הם מדמיינים כמה טוב ויפה זה יהיה, אך כאשר הם ממש מסיימים לבנות את זה, זה נהיה רע, לא מושלם כבדמיון ואז אנו הורסים את זה מתוך ייאוש. אחרי הכל, אם בנינו את זה פעם אחת ואנו כבר יודעים איפה טעינו, אז למה לא להרוס ולבנות טוב יותר ? וככה זה ממשיך... אנשים לא מבינים כי אנו אחד! כאשר אנו פוגעים במישהו או משהו - אנו פוגעים בעצמנו. כאשר אנו הורגים מישהו אחר - אנו הורגים את עצמנו. אי אפשר לבנות משהו מושלם ב-100% במציאות פיסית זו. להגיע לשלמות - זוהי מטרתנו, זוהי הסיבה לקיומנו. ווהי הסיבה לכך שאנו חייבים להפסיק לשנוא, להרוג ולהרוס. בכדי להגיע לשלמות, אנו חייבים להתעלות מעל עצמנו ולהתחיל להבין מחדש את חוקי הטבע. אנו חייבים ללמוד מאגיה.

מצד אחד אתה טוען כי

אני לא יכול להגיד לכם מהי האמת, כי כל אחד מאיתנו חייב להיזכר בכך בעצמו ומיד אחרי משפט זה אתה מקדיש את שאר המאמר למסגור האמת בצורה בו היא נראית לך - ז"א, שאתה כן מנסה לקבוע מהי האמת. יומרני ביותר.

gwizard

New member
כמה הבהרות

קודם כל ראוי לציין כי כתבתי זאת ב-1997 ומאז דעותי קצת השתנו. שנית כל, טקסט זה נכתב ביומן האישי שלי ולא היה מיועד להפצה. אלו מחשבותי הפרטיות בנסיוני לגשש אחר משהו "גבוה" יותר, ואני מנסה לקבוע מהי האמת עבורי. תפסיק להכיל כל מה שרשום על עצמך, אתה לא עומד במרכז הייקום ולא כל דבר מתייחס אליך.

מה?

איפה בכלל הצלחת לקרוא כי אני מכיל את מה שאתה כותב על עצמי? אני הערתי רק, ואך ורק, לגבי הטקסט. לא ציינת בו מתי כתבת או הוספת משהו לגבי "דעותי קצת השתנו". הגבתי אליו ב Face Value ואתה מנסה לחפש דברים שלא קיימים במה שכתבתי. מה זה משנה אם זה "מיועד להפצה" או לא? אתה כתבת את זה כאן ובאתר שלך - דהיינו, הפצת את זה במו ידיך. תתייחס להערה שכתבתי באופן רלוונטי, או שאין מקום לדיון ממש. אני הצבעתי על בעיה מסויימת בתוך הטקסט, ואפילו לא טרחת להגיב לגביה.

THE gray

New member
אני...

דיי מסכים עם מוסורסקי... יכול להיות גם שדעותיך השתנו אבל מצאתי את הטקסט נורא פלצני, כמו כל המשפטים האלה שאנחנו שמים בחתימות. ואל תתגונן כי לא אני ולא מוסרסקי התקפנו אותך אישית, ביקרנו את הטקסט, משהו שאתה צריך לצפות לו כשאת מפרסם דברים שלך.

gwizard

New member
תגובה לשניכם

מהתגובות שלכם הבנתי שזו הייתה טעות לפרסם את זה כאן. טוב, על טעות זו לא נחזור. שלום.

THE gray

New member
אתה...

סתם לוקח את זה אישי. מה אתה מצפה שכולם יאהבו את זה? אז לחלק זה לא נראה טוב כלכך אז ככה הגבנו.. הייתה מעדיף שנשתוק?

gwizard

New member
אני... ../images/Emo13.gif

תראה, ברור שלא חייבים לאהוב משהו ומן הסתם תמיד ימצאו אנשים אשר אוהבים או לא. אבל הנקודה היא שלא ממש מעניין אותי אם אהבת את זה או לא, לא לשם כך פרסמתי את זה. הסיפור פורסם כאן כי זה פורום מאגיה וחשבתי שזה יהיה הולם שסיפור אשר מסתיים בשורה של "תלמדו מאגיה" יופיע כאן. זהו, זה הכל :)

THE gray

New member
מאיפה בא לכולם הרעיון שאני אישה...

מילא בחיים האמיתיים.. אבל פה בפורומים?? ואל תגיד לי שלא אכפת לך מה אני (כמו אני זכר) חושב כי אם לא היה לך אכפת לא הייתה יוצא להגנתך שלא לצורך... ואני מבין מאיפה אתה בא אז פה אני (כמו אני זכר) אסיים את זה

gwizard

New member
אולי בחיים קודמים...

מתנצל שפניתי אליך (כמו לזכר) בצורת אישה, האמת שזו הייתה טעות בהקלדה. מה כוונתך, "מאיפה אתה בא" ?

THE gray

New member
טעות שלי...

לא הייתי מרוכז, אני פה זה עם הבעיות קריאה אתה פניתה אליי כמו שצריך
. התכוונתי שאני מבין למ כעסתה עלי.

SickBar

New member
או

שנמד, נפנים נחכים ונחשוב לפעם הבאה. כתבת משהו, אישי כנראה (לא קראתי אותו, מצטער לא מעניין אותי כרגע) וזה כואב לראות שאנשים מבקרים דברים שאתה כותב אבל אם זה היה משהו ליומן האישי שלך (כפי שכתוב בשורה הראשונה בתגובה שלך שכן קראתי) אז למה זה פה? ואם החלטת להעביר פה ואתה לא מאמין במה שכתבת אז בשביל מה כתבת את זה? זיו

ToryMaster

New member
אני

בניגוד לאנשים שונים כאן, מאוד מסכימה עם מה שכתבת, סביר להניח שאם הייתי מנהלת יומן כלשהו, הייתי כותבת משהו מאוד דומה. ואגב, אני דווקא בהחלט מסכימה ואפילו מאוד, עם ההחלטה שלך לפרסם את זה כאן

SickBar

New member
אבל הוא לא מסכים עם עצמו

הוא כתב שהדיעות שלו התשנו מאז זיו

gwizard

New member
אני מסכים עם עצמי, אבל...

ישנם כמה דברים שנשתנו מאז. כמו לדוגמה, השאלה של גורל. עדיין יש לי התלבטות פנימית לגבי מושג זה ואם הוא קיים, ואם כן, אז באיזה צורה. מה אתה רוצה, עברו 7 שנים, האדם מתבגר ולומד דברים חדשים.

למעלה