סיפור
-

• פותח הנושא may55
  • פורסם בתאריך

may55

New member
סיפור ../images/Emo63.gif -

שני הידידים- סיפור עממי היה היו שני ידידים טובים. במשך השנים התרחקו זה מזה. האחד עלה לגדולה, התעשר וקנה שדות וכרמים, ואילו האחר נשאר עני מרוד. יום אחד פגש העני את ידידו שהתעשר, אך העשיר לא בירך אותו לשלום. פעמים רבות אחר כך, כשנפגשו זה בזה, התעלם העשיר מן העני. באחד הימים חלה העשיר ונותר לבדו בביתו. ראה בעד החלון את ידיד נעוריו וקרא אליו: "מה שלומך, ידיד? אולי תעלה אלי לשתות כוס קפה?" השתומם העני על חביבות העשיר, ובכל זאת עלה אליו. כשישב העני ליד החולה, הבין מדוע הזמין אותו, והחליט ללמד את ידידו לקח. אמר העני לעשיר: "ידידי, הבט נא דרך שמשת החלון, מה אתה רואה?" "המון אנשים, נשים וטף העוברים ברחוב." "ועכשיו, מה אתה רואה?" שאל העני והחזיק לפניו ראי. "רק את עצמי אני רואה," השיב העשיר. "כן" אמר העני, "כאשר הזכוכית מצופה כסף, האדם רואה רק את עצמו." מתוך: אוצרו של אבא, מאה סיפורים וסיפור מפי יהודי ספרד, (תשמ"ט), בעריכת תמר אלכסנדר ודב נוי, משגב, ירושלים.

may55

New member
קרידה טיינאס רזון מה אסטה

קונשאזה סקרב'יו פרופ' תמר אלכסנדר כאס חוקרת לאדינו אי פולקלור אין אוניברסיטת בן-גוריון (איך אומרים חוקרת בלאדינו?) איידה קרידה טראנסלידיאלו

סיפור מקסים

הסיפור מסתובב באינטרנט ואף מופיע באנגלית, רק שלא ידעתי שלידתו במורשת ספרד. תודה מאי

Sarika

New member
../images/Emo45.gif סיפור מקסים. פתגמים בנושא....

עני ועשיר - פרוביי אי ריקו
איל פרוביי אי איל ריקו סי מיזוראן קון און פיקו. פרוש: העני והעשיר נמדדים באותה מידה. מחורז:תכריכיהם של עני ועשיר ביום פקודה -ימדדו בדיוק באותו קנה מידה.
מיז'ור איס די אמברי מוריר, אי נו אין פואירטאס דיל ריקו באטיר. פרוש: יעדיף למות מרעב ולא להקיש על דלתו של העשיר. מחורז: ימק גופי ברוב יסורים ואל אתדפק על דלתות עשירים.
אסטה קי איל ריקו לי בייני לה גאנה, איל פרובי לי סאלי לה אלמה. פרוש: עד שבא התיאבון לעשיר, יוצאת נשמת העני. מחורז: עד שנאות העשיר לעני לתת דבר מה,הספיק כבר הלז להוציא לו הנשמה.

may55

New member
שריקה סוס גראנדה ../images/Emo140.gif קה ארמוזורה

דה רפלאנס יאשה שריקה!!!

רחילו

New member
בראבו שריקה

והנה עוד פתגם : קואנדו סויסטה אל פרובה פישין סבייה - כשהעני מתלבש יפה זה מיד בולט לעין

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif יופי, מפארסה קה שריקה אז

לה "חוקרת" דה לאדינו.

Sarika

New member
אופס, קטונתי זה לא שלי מקורי

אני מאד מאד מתנצלת שלא כתבתי מהיכן לקחתי את הפתגמים, הפתגמים הם מתוך ספרו של יהורם גאון -"בשמים מספרד".

מואיס

New member
מוי ארמוזו שריקה../images/Emo45.gifועוד שני פתגמים

אל ריקו אי אל גאיו לה מטה גואב'ו. אל פרובה ני לה גאינה לעשיר גם התרנגול מטיל ביצה . לעני אפילו התרנגולת לא. אל ריקו לה דיזאן: קון סלאוד. אל פרוב'ה לה דהמאנדן: קן טה לו דייו? לעשיר אומרים תתחדש. את העני שואלים מי נתן לך?

tsiporganeden

New member
סיפור יפה ,יפה ארמניקה, אורי סיפר

לי את זה לפני מספר ימים, כמה אפשר להעריך ידיד של אמת בשעת צרה, וכמה צער אפשר לקבל כשאתה זקוק ליד מלטפת וזו איננה דווקא באותה דקה.

למעלה