סיפור

סיפור../images/Emo63.gif

סתם סיפור, שאולי יצליח להפיג את השיעמום של מישהו...: קחו את הזמן, זה הולך להיות ארוך... בעיר טורנא היה בחור, שהוריו התגרשו מפאת סיבה משפחתית, שהייתה ביניהם מחלוקת עצומה, ובפרטיות בין שתי המשפחות, בין הורי האב ובין הורי האם,, ובמצב כזה מי סובל? רק הבנים, והבחור הזה היו לו עוד שתי אחיות, ואותן סידרו המשפחות כל אחת במקום אחר, ואף שכל עסק הגירושים כאב להן מאד מאד, ובפרטיות שעכשיו צריכים להתפרק מהאח והאחות, ולהיות סמוכים על שולחן אחרים, אך בלית ברירה קיבלו את זה באהבה, אך את הבחור שלחו לאיזה ישיבה רחוק ממקום מגוריו, והבחור היה בטיבעו עצוב, ומכל שכן עכשיו שארע המשפחה אסון כזה, שהוריו התגרשו, והשנאה כבושה ביניהם כל כך, רחמנא לצלן, נעשה בעיצבון עוד יותר, ומכל שכן שלא די שלא היה לו מי שינחמו, ומי שיקרבו, ומי שידבר על ליבו, עוד שלחו אותו לישיבה רחוקה כנגד רצונו, ושם לא היו לא חברים, על כן נעשה עצוב מאד מאד, עד שחייו לא היו שווים אצלו כלל, מרוב מרירות ועגמת נפשו שהייתה לו, והיה מבולבל מאד מאד, רחמנא לצלן, וכל הסתובב כל היום מחדר לחדר ומעליה לעליה והלך בטל, כי מרוב צער ועוגמת נפש לא היה יכול לצמצם מוחו ללמוד, ועל כן רוב היום הלך אצלו בבטלה, וכבר אמרו חכמינו ז"ל (כתובות נ"ט): הבטלה מביאה לידי שיעמום... ועל כן כמעט שנשתגע, אחמנא לצלן, לגמרי, ודרך הבחורים בישיבה, כשרואים אחד מוכנס בתוך עצמו, מתחילים לרדוף אותו, וכן היה, שהתחילו להתלוצץ ממנו וכו´, וזה כאב לו מאד מאד, ובפרט שלא היה לו שום בריה שבעולם למילספר צערו ומרירותו, וכל מה שעבר עליו ביתו וכו´, ועל כן נתבלבל יותר והיה תמיד בעצבות גדולה, עד שעלה במחשבתו לאבד את עצמו לדעת, רחמנא לצלן, אך בטבעו היה פחדן גדול, ועל כן פחד מזה מאד מאד, וזה בלבלו יותר ויותר, ובין כך עברו לו שם כמה זמנים, והיה ללעג וקלס בעיני כל, וכשהגיע איזה חג כמו פסח או סוכות, התארח אצל כמה אנשים שריחמו עליו, ןמרוה צערו הקשה ועיצבון ליבו, היה נדמה לו, שאין שום תקנה לחייו, והוא כבר ישאר כל ימיו, עד שהשלים עם גורלו המר. בישיבה זו היה אוצר ספרים גדול מאד, והיה חדר מיוחד בעבור כל הספרים, ודרכו הייתה ליישב שם בין המון הספרים עם הגמרא פתוחה, וכן היה חושב ומדמה דמיונות וכו´ וכו´, והיה שבור כחרס הנשבר לגמרי עד שמרוב ביטלו לא הבין אפילו פשוטן של דברים בלימוד. פעם בהיותו בחדר אוצר הספרים, פתאום ראה לפניו ספר חדש מונח על השולחן בין המון הספרים שמונחים זה על גב זה, ומרוב סקרנותו, קם ממקומו וניגש אל הספרים המונחים על השולחן ממולו, והציא תא הספר החדש מבין הספרים, וזר אל מקומו, והתחיל לעיין בו, (ספר זה היה עלים לתרופה, מכתבי מוהרנ"ת). ודיפדף בספר הזה דף אחר דף, ולפני מראה עיניו נתגלה אור חדש, יש "אבא" רחמן כזה בעולם, אשר נחזק את "בנו" השבור כחרס, יש עוד "בן" בעולם, שיש לו צרות ומרירות וכו´, כך עולה ברעיונו, הלוואי והיה לי אבא כזה, אז הייתי כותב לו את כל צרותיי, מה שעובר עלי זה כמה שנים, כך נכנס במחשבתו, והתחיל לעיין בספר המתבים, וקרא מכתב אחרי מכתב, וכבר לא היה יכול להניחו מידו, כל כך התקשר לספר , עד שכל אותו היום ולרבות הלילה עין בו, וכמעט שגמר חצי ספר, והלך לישון, ובבוקר קם, והדבר הראשון – הסתכל תחת הכר שלו, אם הספר מונח שם, כי מרוב ההרגש והנועם, שהרגיש שיקבל מספר זה, פחד שמא יאובד ממנו, על כן קודם שהלך לישון החביאו מתחת הכר שלו, וברוב שמחה התלבש והלך להתפלל, ואחז את הספר בידו לבל יאבד ממנו, כך המשיך כל היום לעיין בספר, והכל מכתב מצא תא עצמו, הלא גם אני שבור...... הלא גם מחשבותי מבלבלות אותי... כך חשב, ועדיין לא ידע ממי הספר ומי חיברו, רק בכל מכתב ראה שנחתם "נתן מברסלב" , לזאת התיישב – אתחיל לחפש אחר עוד ספרים שכתוב השם "ברסלב", ועדיין לא ידע שיש חסידות כזו, רק סתם מרוב התעוררותו והרגשתו בספר הזה, התחיל לחפש אחר ספר אחר שכתוב השם "ברסלב",והתחיל להפוך בכל הספרים, ויגע כמה שעות, הוציא ספרים והכניס ספרים, אולי ימצא משהו, לקח ספרים גדולים ופתחם , לקח ספרים קטנים ופתחם, ןפתאום למראה עיניו נגלו הרבה ספרים קטנים למעלה בארון ספרים במדף העליון, והתחיל לפתוח ספר אחר ספר, עד שמצא ספר "שבחי הר"ן" ו"שיחות הר"ן", וכתוב בשער הספר "הוצאת ברסלב", ותכף ומיד התחיל לרקוד משמחה, ולקח את הספר והתחיל לעיין בו מתחילתו, וראה הנהגת רבנו ז"ל, שהתחיל לדבר עימו התברך בלשון שרגילים בה.. זה ימים ושנים שאני משתוקק לספר לפני משיהו את מצבי הרע ואת כל אשר עם לבבי ואין לי ולא עוד שרודפים ומבזים אותי, וחשיבים אותי כחסר דעת, רחמנא לצלן.. עכשיו אני יודע מה לעשות, והתחיל לדבר לפניו התברך שם בחדר אוצר הספרים, והלב נמשך לו מאד אחר הדיבורים, ובאו לו שפע של דיבורים, והרגשי שיכול לדבר עימו התברך כל היום מרוב מרירות וצרות והרפתקאות, שכבר עברו עליו עד עכשיו.. . אך בתוך דיבורו התברך ההכרח לו להפסיק בכל פעם, כי פה נכנס בחור ושם נכנסו עוד שניי, והתנוצף לו רעיון שבמרתף הבניין, שם הוא מקום טוב להצניע את עצמו, ותכף ומיד ירד לשם, והמקום חשוך, ואין שום בריה נכנסת לשם......

המשך.....

והתיישב בדעתו שפה זה מקום טוב, וישב על כמה עצים, והתחיל לדבר עימו התברך, והדמעות היו זלגו מעיניו כמים...... וסיפר את כל אשר עם לבבו כמה שעות רצופות, עד שלא היה לא כוח כבר, אך הרגיש עצמו אדם אחר, כאילו נגולה אבן כבדה מעל לבבו, והיה מלא שימחה וחדוה עצומה על גודל הנס שעשה עמו ה´ יתברך, וכשחזר ועין עוד בספר, הרגיש בכל שיחה ובכל עמוד ממש חיים חדשים. כך נסכם בדעתו לחזור למחרת עוד פעם אל המרתף, ולהתבודד שם, ולדבר עמו יתברך, כי שפ אין מי שיפריע לו, ומחמת שהיה בחור עזוב ושם בריה לא הסתכלה עליו מרוב ביטול, על כן היה לו בנקל לקים זאת, כי שום בריה לא הרגישה שנעלם, וכך היה שוקד בכל יום- לילך למקום הקבוע לו להתבודדות, ושם היה מבלה בכל יום כמה שעות, ואחרי כל התבודדות היה יוצא משם כאילו השליך עכשיו המון דאגות וצרות לים הגדול, ולאט לאט השתנה מצבו, קודם כל נעקר מלבבו כל העצבות והמרירות, הלא יש כבר אבא, יש לי כבר חבר טוב למי לספר כל ענייני.....עד שנכנסה בלבבו עזות ועקשנות דקדושה, ויצא מהרגלו וטבעו להיות ביישן ובטלן ופחדן וכו´. ובתוך כך הגיע חג הפסח, והבחורים התחילו לנסוע כל אחד אל הוריו, ואותו שלח ראש הישיבה אל משפחה אחת, שהיה איש טוב בטבעו ורחמן גדול, ומחמת שמרוב הרגלו כל זמן החורף לדבר עמו יתברך, נתחזק לבבו מאד, ונעשה זריז ובריה גדולה, שאל הוא את בעל הבית הבית: "האם יש אצלכם איזה ספרים שנכתב עליהם תיבת "ברסלב", כי ליבו נכסף מאד מאד למצוא עוד ספרים, שאל אותו הבעל בית:"האתה חסיד ברסלב? גם חתני הוא ברסלבר, ועוד כמה ימים יבוא עם ביתי ועם שני הילדים להתאכסן אצלנו לחג הפסח, יהיה לך עם מי לדבר" עתה נפקחו עיניו, יש חסידות כזאת, אך עדיין היה איזה פחד טמון בליבו, על כן לא העז יותר לשאו, ורק חיכה בכליון איניים שיבוא חתנו, ואז יתודע הכל, יום אחד הגיעה ביתו עם חתנו והילדים, ובעל הבית ואשתו הקדימו פניהם בשמחה עצומה, ונישקו את הילדים, "בעריל", פנה אל חתנו, "חבר שלך מתארח אצלנו, ברסלבר חסיד", מי הוא זה חשב שעריל, ומרוב אהבה ותשוקה ששררה בין אנשי שלומנו בימים ההם, התחיל לרוץ במדרגות, לקדם פני הברסלבר, וראה בעלייה בחור יושב ומעין בספר "עלים לתרופה", "שלום עליכם" הקדים לו, "האם הנך מאנשי שלומנו? האם גם אתה יודע מרבי נפלא כזה?" והבחור עמד משתומם ומתמיה, ולא ידע מה להשיב לו, כי לא היה לו שום מושג שיש חסידות כזו, אך מחמת שהיה לו עזות דקדושה, התחיל לספר לו את כל לבבו וכל מה שעבר עליו, ואיך שנתגלגל לידיו ספר "עלים לתרופה" ו"שבחי הר"ן" ו"שחיות הר"ן", ואיך שמשתוקק אמד מאד לעוד ספרים, ובעריך התחיל לספר לו בפרטי פרטיות מרבנו ז"ל ומתלמידו מוהרנ"ת ז"ל, ומאנשי שלומנו והספרים, ונמשכה השיחה כמה שעות, ובתוך כך צעקו אשתו וחמותו: "בעריל, בוא לאכול משהו, הלא אתה רעב, בוא לנוח קצת, הלא עייף אתה", "לא ,לא" השיב בעריל, "איני רעב ואיני עייף אני עסוק עכשיו", "אוי בעריל מצא ברסלבר" ענתה אישתו לאימה , "דבר זה ייקח כמה שעות, חבל לבלבל אותו, כי כשהם החסידים מתועדים יחד, אז אי אפשר להפרידם, איש מעל אחיו, כל כך הם באחדות אחת ומדברים מהרבי". והבחור הזה נתהפך לאדם אחר לגמרי, והתקשרו יחד באהבה עזה מאד, ובכל יום היו לומדים יחד ליקוטי מוהר"ן, ובעריל היה מספר לו מציון רבנו ז"ל בעיר אומן, ואיך שאנשי שלומנו נוסעים לשם, ואף שעכשיו הדבר קשה וכבד להגיע לשם, אף על פי כן מפעם לפעם נוסעים אחדים, וכן הוא זכה להיות שם פע םאחת לפני כמה שנים, ואת גודל החיות והמשיבת נפש שמרגישים שם באומן בציון רבנו ז"ל, זה אין לשער, העיקר שלא נתפרדו איש מעל אחיו כל ימי החג, ובתוך כך סיפר הבחור, איך שפה בישיבה רודפים אותו ואין לו עם מי לדבר, על כך עוררו בעריל:"מה לך לשבת כאן, שאין פה אף אחד מאנשי שלומנו, בא עמדי לעיר לאדז´ מקום מגורי, שם יש ישיבה, ובה הרבה בחורים מאנשי שלומנו, ותחייה את עצמך, כמו כן ישל נו בית מדרש, ולומדים בצוותא ספרי רבנו ז"ל ורוקדים ביחד בכל יום וים, והכל בשמחה עצומה" ובכן נסכם בדעץ הבחור לסוע עימו אחר החג, וכן היה, שחזרו יחד, ובעריל כבר סידר לו מקון בישיבה, והבחור נשתנה לגמרי, ונעשה בן אדם שמח וטוב לב, וה´ יתברך עזרו, שעוד באותו הקיץ נשא חן שעיני אחד מאנשי שלומנו, ולקחו לחתן בעבור ביתו, והתחתן, ונשאר לגור בלאדז´. ובינתיים נזכר מאחיותיו, ונתעוררו רחמיו מאד, על כל פנים להתודע מה מצבן, כיל א ראה אותן זה כמה שנים, ותנדע בדרך סיבה איפה גרה אחות אחת ונסע אליה, וגודל השמחות והבכיות שהיה ביניהם אי אפשר לספר, והאחות סיפרה לו אילו צרות עברו עליה בבית זה שהיא הפכה למשרתת, וצועקים עליה, ורודפים אותה, העיקר שלא זז משם, עד שפעל שאחותו תבוא עמו לגור בלאדז´, ומשם נסע לאחותו השנייה, ובאו לשםשניהם, וגודל השמחות והבכיות שהיו ביניהם אי אפשר לשער, ומחמת שהמשפחה שהייתה שם האחות הזו אצלה, היו עניים, לזאת הסכימו, שתיסע עם האח ללאדז´, וחזרו שלושתם ללאדז´, והייתה שמחה רבה ביניהם. ומחמת שבעיר לאדז´ היה קיבוץ גדול של אנשי שלומנו, והיו שם הרבה בחורים מאנשי שלומנו, לזאת ראה תכף ומיד לשדך את אחיותיו לשני בחורים מאנשי שלומנו, וגרו שם שלושתם יחד, וחיו חיים מאושרים, עד שעלה הצורר, ימח שמו, ונשרפו על קידוש השם, השם יקום דמם.

וואו...

איזה סיפור..באמת יפה ומרגש...!! וגם ב"ה ארוך ככה שהוא העסיק אותי קצת..אז תודה רבה ויישר כוח על הסיפור! בטח עכשיו כואבות לך הידיים!
אבל סיפור יפה וזה מה שחשוב!

רוחלע19

New member
תודה השתפכות :)))

יש לך את זה!!! מקווים שנזכה לראות פרי עטיך לעתים קרובות!!!

למעלה