סיפור תירס? למי יש?

סיפור תירס? למי יש?

היום מתקשר אלי אדם נחמד ומבקש להיפגש איתי. אני הולכת אליו , מזמין אותי לשבת במין מסעדה-קפה- . חצר עם כמה שולחנות שקורא לזה בית התירס. בתכנית פתיחה חגיגית ורצה סיפורים על תירס. לשלם הוא לא מוכן כי הוא לא יודע אם זה ילך וכמה יבואו, ביקיצור ביקש שאבוא לפתיחה לאכול תירס וישמח אם אספר סיפור על תירס. אז אם יש למישהו איזה סיפור נחמד על תירס, אולי, אולי, אלך ואולי גם אספר.. הוא היה כל כך נחמד וכך כך נלהב מהתירס שהשפיע עלי איכשו...

תירס חם... סתם...

האמת היא שיש לי אבל כל הספרים שלי ארוזים ב
כי אני עוברת דירה מחרתיים. אז אם זה לא דחוף, בעוד שבוע יהיה. בברכה,

תירס חם-זכרון ילדות

זה היה בבוקרו של יום קיץ חם ככשמעתי לפתע קריאות מהרחוב: "תירס חם", "תירס חם" רצתי אל המרפסת והבטתי מטה. ברחוב על הכביש צעדו גבר כהה עור ובנו דוחפים עגלה . לעגלה שלושה גלגלים ועליהם תיבת עץ גדולה צבועה בירוק. הילד דוחף ואבא שלו החבוש משקפיים כהות בוהה קדימה וצועק בקול רם ומחוספס : "תירס חם","תירס חם". אחי הגדול אחז בידי ורצנו מהר אל חדר המדרגות ומשם דרך הדשא אל המדרכה. לאחי היו ביד מספר מטבעות והוא סימן לצמד שיתקרב אלינו כי אמא לא מרשה לרדת לכביש. "הוא עיוור" לחש לי אחי והתכוון לאיש הכהה. "הוא גם ערבי מהעיר העתיקה" השלים. שניים תירס ביקש אחי והמבוגר פתח מכסה מתכת וענן של אדים חמים עלה לאוויר. בעזרת מלקחיים העלה שני קלחי תירס ,פיזר עליהם מלח עטף בנייר חום ונתן לנו. התיישבנו על חומת אבן קטנה ליד הדשא ואכלנו את התירס הטעים. הקריאות תירס חם עוד הדהדו דקות ארוכות. באותו בוקר ראיתי בפעם הראשונה אדם עיוור וגם בפעם הראשונה אכלתי תירס ככה ברחוב ולא בבית. זה היה בוקר של קיץ מאוד מיוחד ,טעם המלח וקולו המחוספס של העיוור מוכר התירס חם התמזגו עם הכיף של לשבת בשמש על חומת האבן עם המכנס הקצר והסנדלים ופירורי התירס נופלים על הבירכיים.

hatul68

New member
סבא תירס

סיפור על סבא תירס נמצא בתוך קובץ סיפורים אינדיאנים keepers of the earth. אם את לא מוצאת אני אנסה לתרגם לך.

../images/Emo49.gif|בהצלחהאיזה יופי\, נשארת באתה העיר?

בית הוא לא רק מבנה, של בטון או של עץ, בית אינו רק אסופה של כלים וחפצים. בית הוא עוגן, ואתם הבונים את הבית, עושים אותו למה-שהוא. שתהיה הברכה שורה בו, . תירס חם הוא לילדים והוא רוצה לכל המשפחה , כלומר מעורב ירושלימי, כל הגילאים.

הי שחרזדה

לקיצ'ה שבדרום-אמריקה יש סיפור על בריאת האדם הם מספרים על ניסיונות בחומרים שונים, ואצלם כל דור טוב מקודמו: הראשון והפחות מוצלח הוא מאדמה, השני - מעץ, ואילו האחרון (הטוב ביותר) נוצר מ...תירס. אפשר לעשות סיפור + הפעלה שינחשו מה היה השלישי? לחבר לסיפורי בריאה שלנו של עמים אחרים , שקיימים במאמרים. בברכה והצלחה משה

אגדת הקיצ'ה -תירס צהוב ותירס לבן.

וכך סופר בשבט הקיצ'ה: תירס צהוב ותירס לבן בתחילה ציוו האלים על החיות לדבר, כדי שיוכלו לקרוא בשמותיהם של האלים ולסגוד להם, אבל החיות לא דיברו... אז ניסו האלים ליצור אדם מאדמה, אבל הבינו מיד שהאדם הזה לא יצלח - הוא נמס במים, חסר כוח, ראייתו הייתה מעורפלת, והוא לא היה מסוגל לחשוב או להוליד ילדים. לפני הניסיון הבא נועצו הבוראים בזוג אלים זקנים, שהיו מגידי עתידות, ושאלו אותם האם אדם מעץ יעמוד בציפיות. למרות התשובה החיובית שקיבלו הבוראים ממגידי העתידות, כשלו גם אנשי העץ. הם הצליחו, אמנם, לנוע, לעבוד, לצוד ולהוליד, אבל לא זכרו את יוצריהם ולא עבדו אותם, כי לא היו להם נשמות. האלים החליטו להשמיד אותם, והורידו מבול על האדמה. למים ששטפו אותם הצטרפו גם בעלי-החיים, גדולים כקטנים, שפתאום מצאו את המילים להסביר לבני האדם על מה ולמה הן, החיות, הורגות בהם. גם כליהם של האנשים, מהמחבתות והסירים ועד לאבני הרחיים, שעטו עם המים וקרקשו עם החיות אל מלאכת ההרג. כך נמחו אנשי העץ מעל פני האדמה, והניצולים ביניהם הפכו לקופים. משום מה, היו האלים חייבים להשלים את בריאת "האדם האמיתי" לפני זריחת השמש (אשר זרחה בפעם הראשונה הרבה אחרי בריאת העולם), כך שהזמן דחק... אז הופיעו ארבעה בעלי-חיים - התן, העורב, השועל והתוכי - כשהם נושאים עמם תירס צהוב ותירס לבן, והציעו אותם לאלים כחומרי גלם. כך נברא "האדם האמיתי" וכך נבחר גם מזונו העיקרי.

משה יקר, סיפור מקסים, תודה

ואני חשבתי שאשני צריכה לנסות כוחי בחיבור סיפור והנה הוא מוכן. אתה מקסים ותודה

למעלה