סיפור תאונה+שאלה..

סיפור תאונה+שאלה..

קודם כל שלום,לא ידעתי שקיים כזה פורום :) אז ככה: זה היה ב2 בפבואר השנה, יום גשום,יצאתי למשמרת לילה (מלון על הטיילת). נסעתי על רחוב ארלוזורוב לכיוון הים ובקטע שלאחר אבן גבירול נהג מונית מפגר מהנתיב הנגדי החליט שהוא פונה במקום אסור(קו הפרדה לבן רצוף) ללא איתות כשהוא נעצר בלי להמשיך את הפניה,למזלי נסעתי לאט (בגלל הגשם) אך זה היה מאוחר מדי ובלימת חירום הסתיימה בהחלקה על צד שמאל עד עד לפגיעה במונית (עם הראש\גוף שלי,אני לא בדיוק זוכר).קמתי מיד כדי לראות שאני שלם,ואיך שאני קם,נהג המונית שהבין מה שהוא עשה נתן גז וברח משם.עכשיו לציין אנשים טובים באמצע הדרך שעצרו את התנועה,מאוד דאגו לי,ניסו לעצור את המונית וכשלא הצליחו לקחו את המספר שלה.אחד האנשים הנפלאים שם התעקש לקחת אותי לבית החולים איכילוב (אני רציתי להמשיך לעבודה,בטיפשות יש לציין).יצאתי באמת בנס,אם לא הייתי עם קסדה סגורה אני לא יודע אם הייתי כותב עכשיו כאן,חוץ מהמון כאבים למשך שבוע אין זכר לתאונה (חוץ מצלקת קטנה ברגל).פחות חשוב אך גם הקטנוע (טייפון) יצא בזול עם מראה שבורה,וינקר שמאלי שבור,וארגז מרוסק. כמובן שיום למחרת הגשתי תלונה במשטרת ישראל,שכללה את מספר המונית ועדים לטובתי (לא מעט).עבר לא מעט זמן מאז ועדיין משטרת ישראל לא חזרו אליי בנושא,הבעיה היא שגם איבדתי את טופס התלונה. בהחלט הייתי רוצה לראות את החלאה הזה יורד מהכביש לכמה שנים טובות (זו גם הפרנסה שלו). השאלה היא,האם אפשר לברר במשטרה גם ללא הטופס תלונה? למה הם מתמהמהים כל כך? אולי הייתי צריך להיהרג כדי שהנושא יטופל? את מי אני אמור לתבוע אם אין את הנהג הפוגע? אשמח לתשובות. והכי חשוב,סעו לאט ובטוח כי לא סופרים אותנו בכבישים ואנחנו כל כך פגיעים על הכלים האלה. עומר.

אחי , קודם כל אני שמח שאתה בריא , דבר שני ..

א. העו"ד שלך מטפל בתיק , אם יש לך , אני בטוח שיש לו דרכים טובות לתקשר עם המשטרה במידה ואין לך עו"ד אני יוכל להמליץ על אחד , דרך מסר או נייד . ב. בקשר למצב התאונה , משטרת ישראל , מה לעשות , משטרה עצלנית , לא ממהרים לטפל במקרים שקטים (שאין הרוגים, שאין תקשורת וכו'). השאלה איפה הגשת תלונה במשטרה , אני מבין שאתה מאיזור המרכז , אם התיק בת"א , על מצב התאונה אתה יכול לברר ב- לשכת התנועה - יפו (ליד השעון) הלשכה ממוקמת בתוך התחנת משטרה . במידה וזה בטיפול השפלה או בכל איזור אחר , אז טלפון פשוט , למשטרת התנועה המרכזית (בית דגן או י-ם) בכל אופן , מקווה שעזרתי , סעו לאט !

תודה רבה!

המשטרה עברה כבר למעונה החדש בדרך שלמה ת"א,עדיין לא שכרתי עו"ד מהסיבה שלא היה את מי לתבוע (כך חשבתי) חברת הביטוח שלי אמרה שכאשר יהיה לי את מי לתבוע הם יטפלו בי.. בסה"כ הנזק הכספי ממש לא כבד,והחסרתי רק שבוע עבודה (שקיבלתי חזרה) הדבר היחיד שאני רוצה הוא שהנהג הזה יענש,זה הכל.

אז ככה...

אתה יכול ליפנות אליהם ולבקש אישור נוסף,גם עם פירטי הנהג שגרם לתאונה,כי אני מאמין שהם זימנו אותו ,תידאג שיהיה לך אריך התאונה ,אם אין לך נהג לתביעה אתה יכול ליתבוע את ביטוח החובה שלך לגבי הפגיעות שלך ,וכשהנהג יאותר או אותר,אז תיתבע נזקי רכוש מהמקיף שלו...

שווה לו , לא לתבוע את הביטוח חובה של עצמו

שיברר מה עם החקירה של מתנ"ע , ברגע שהם יגידו שהוא (נהג המונית) אשם , והוא יהיה אשם (אף שופט לא מזכה אדם שפגע וברח/לא סייע, ולא משנה מה) , על סמך פרטי המקרה , והעדים שיש לזכותו. ואז שהמשטרה תפסוק שנהג המונית אשם , תוכל לתבוע או את חברת הביטוח שלו , או אותו ישירות , על זה צריך להתייעץ עם עו"ד. מקווב שעזרתי

בועז בר

New member
לא החכמת ולא נעליים! התבלבלת עוד יותר.

בתביעת פיצויים על נזקים גופניים מתאונת דרכים. האשמה אינה משחקת תפקיד אתה תמיד תובע את ביטוח החובה ש ל ך !. אין הבדל אם נהג מונית שיכור עבר על אלף חוקי תנועה ופגע בך, או אם סתם החלקת ונחבלת במה שנקרא 'תאונה עצמית'. מה שאתה צריך לעשות הוא לגשת לעו"ד שמתעסק בתאונות דרכים, לתת לו את כל הניירת, והא כבר ינחה אותך מה לעשות הלאה. זה לא עולה לך כסף כי ע"פ החוק שכרו הוא אחוזים קבועים מן הפיצויים כשהם מתקבלים. לגבי נזקי רכוש הסיפור הוא אחר. אותו עו"ד שתיקח ינחה אותך מה לעשות (אם בכלל). אם יש לך אשליות "לראות את החלאה הזה יורד מהכביש לכמה שנים טובות (זו גם הפרנסה שלו)." אז אתה לא חי במציאות הישראלית: "כבוד השופט, יש לי 5 ילדים וחמותי הצולעת גרה אצלי וכולם מתפרנסים מהמונית הזו, אני תמיד נוהג לפי החוק ובכלל האופנוע הזה טס כמו משוגע ולא ראיתי אותו בכלל..." השופט: "אה זה היה אופנוע... אם כך הכל ברור! "150 שקל קנס". .....NEXT......

אסף110

New member
אתה יכול

לפנות למשטרה עם מספר הקטנוע שלך / ת.ז. שלך./ מס' המונית וימצאו את התיק. אגב - לכל תחנה. לצערי הם ממש איטיים ויש סיכוי שמה שיכתב באישור (החשוב) שיתנו לך זה רק את הפרטים הבסיסיים. בכל מקרה תתחיל מזה.

למעלה