סיפור ששמעתי

אסתי123

New member
סיפור ששמעתי

שלום לכולם. סיפר לי הספר שלי סיפור מדהים. איש חילוני לחלוטין. הוא עובד ב"בית הלוחם" והסידור שלו איתם הוא שהוא עובד בשבת. יש נכים שמגיעים לבית בשבת ורוצים להסתפר. הספר הזההתגלגלת לירושלים לכותל המערבי. הוא קרא פרק תהילים ואחר כך רצה לשים פתק בכותל. לא היה לו פתק ועט ןהוא התחיךל לברר למי יש. הינחו אותו ללכת למקום מסוים ושם בסוף המיסדרון יש שולחן עם הרבה פתקים המיועדים לצורך זה ממש. הלך הספר, מצא את השולחן, ןעל השולחן היה פתק אחד בלבד. על הפתק היה כתוב דבר מה והספר קרא מה כתוב. מה שהיה כתוב הוא סיפור על ספר אחד שהיה עובד בשבת. אלוהים הזהיר אותו פעם אחת והספר לא שעה. הזהיר אותו פעם שניה ושוב הספר לא שעה. הזהיר אותו פעם שלישית. והספר לא שעה. למחרת הלך הספר למספרתו, נפל ומת. אותו ספר חזר לביתו, רב עם הבוסים שלו והיפסיק לעבוד בשבת. מה דעתכם על המיקרה? האין זה מסר ברור מלמעלה????????????? אין הרבה ספרים שעובדים השבת. מספרות הרי סגורות. אותו ספר כן עבד בשבת ולו חיכה הפתק הזה בכותל.

אסתי123

New member
לחלוטין

הוא לא סיפר את זה להרשים אותי. אני חוזרת --------- האדם הוא חילוני לחלוטין. זה לא גרם לו לחזור בתשובה רק להפסיק לעבוד בשבת. אין להטיל ספק בנכונות הסיפור. וגם אני שמעתי אותו במיקרה. פשוט הלכתי אליו להסתפר.

אסתי123

New member
צירוף מיקרים

אני באופן אישי לא מאמינה במקריות. ואם זה צירוף מיקרים, תסכים איתי שזה צירוף מיקרים מדהים. מתיחה? מי ולמה? הביקור בכותל לא היה מתוכנן. אף אחד לא הכיר אותו. מי ימתח אותו? לא נראה לי.

אסתי123

New member
תשובה

שאלה קשה. המסר היה לאדם שסיפר את הסיפור ואני הייתי נוכחת בזמן שסיפר. גם הנוכחות שלי לא היתה מיקרית. כמו שאמרתי למעלה, אני לא מאמינה במיקריות. מכאן ועד לחזרה בתשובה ,דרך ארוכה. אבל גם בלי חזרה בתשובה, אני אדם מאמין.

avital24

New member
אם זה האלוהים שלך...

אל שמעניש ולא מרשה לעבוד בשבת אז כנראה שלא הבנת כלום מהספר שיחות עם אלוהים ומהמסר העיקרי בו אבל זה מה שאת בוחרת להאמין בו אז תאמיני אבל לא תחיי באמת ואת האמת לאמיתה , אלוהים לא כופה על שום אדם דרך , אמונה ומערכת מוסרית תקוותו היא שאני נבחר את הדרך בעצמנו ונגיע אליו בדרכנו ולא ע"י כך שהוא יעניש אותנו ויעשה לנו נו נו נו כשמשהו לא יהיה בסדר!!! אביטל

gershon17

New member
אין כמו להפחיד אנשים

כדי לגרום להם לציית. טכניקה ידועה. אני מחלל שבת כבר שנים (מאז שאני זוכר את עצמי בעצם) לא צם ביום כיפור, לא אוכל כשר, שוכב עם נידות, ובכלל מתעלם כליל מחוקי הדת. מתי אני אפול ואמות? כמובן שאם בודקים את תוחלת החיים של אנשים, לא רואים הבדל בין מקיימי מצוות לכאלה שלא מקיימים מצוות. ככה שהפחדות כאלה הן לא רק אלימות לשמה, הן גם לא מבוססות. עובדתית - לא קורה שום דבר רע למי שלא מקיים מצוות.

למעלה