סיפור של שבת

סרוג ב

New member
סיפור של שבת

שלום לכולם אני חדש פה ,אולי לא ,כי אני קורה את מה שכתוב ואני לא מגיב אף פעם ,אבל היום אני חייב לשתף אותכם במשהו שקרה לי השבת ,אז זה התחיל כך: התארחתי אצל קורובי משפחה באיזשהו קיבוץ בארץ ,וכמובן שכמתי מאוחר לתפילת שחרית ,הלכתי לי תפילה ופתאום אני רואה קבוצה של אמריקאים חרדים (כלום לבושים חליפות )לתומי שאלתי אותם איפה הם מתפללים הם אמרו לי במבנה מסוים ,הלכתי למבנה ופתאום אני רואה הרבה חברה אמריקאים ניכנסתי לתפילה ועמדתי הכניסה כי לא היה מקום לשבת ,ואני רואה בחור חמוד שהולך מפה לשם וכול פעם הוא עובר מולי ונוגע בי ,בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות אבל אני רואה שזה ממשיך וגם אני היתחלתי לנעוץ בו מבטים,והוא היה ממש חמוד וכול פעםן שהוא התקרב אלי לביהיתחיל להשתולל ,הרגשתי אליו משהו ואז הוא שוב הולך ובא ואני מסתכל עליו ,לא היצלחתי להיתרכז שניה אחת בתפילה ,פעם אחת הוא נעמד מלפני והזזתי את היד ונגעתי לו בישבן (האמת היה כייף) ואז הוא נשאר כמה שניית וזז,ואח"כ הוא זז ואני רואה אותו יוצא החוצה וכשהוא חוזר הוא עובר מולי ונוגע לי באיבר ,לבי נפל ושוב לא היצלחתי להיתרכז במילה אחת מהתפילה,ושוב הוא הולך חוזר ואז הוא נעלם ,טוב אחרי התפילה חיפשתי אותו ולא מצאתי ,אחרי התפילה הראש שלי לא היה במקום ריחפתי בצורה לא יאומנת אני כול הזמן חושב עליו,טוב החלטתי שאני הולך לישון ולא מתפלל מנחה מוקדם ,מה שאני עושה ברך כלל,ואת מי אני רואה במנחה כן את אותו בחור והוא שוב מסתכל עלי ואני עליו,אני עומד בסוף בית הכנסת ופתאום הוא נעצר על ידי כמה שניותצ אני שואף אותו והוא הולך ,וחזר ומסתובב ועובר לידי וני משתגע,אחרי התפילה הוא יצא החוצה אני הלכתי ולא אמרתי כלום רק חירחרתי בגרון שישמע והוא פשוט הולך בלי להיסתכל והלך ,אוי כול כך התבעסתי ,לבי נשבר ואני לא מפסיק לחשוב עליו

סבבב

New member
סיפור מעניין...

לפי דעתי מדובר פה בבחור שרצה בדיוק מה שאתה, אך הוא חשש מאוד מאוד להיחשף בעיניך... השאלה היא האם אתה מתכוון להיות שוב בקיבוץ? האם תוכל לראות אותו שוב? אם לא, אז פשוט תשכח מזה... היה (או בעצם - לא היה) ונגמר... אם כן, אז תהיה לך עוד הזדמנות לבחון זאת... שיהיה בהצלחה בכל אופן...

מנסון1

New member
כמה זה מתאים לשיר

ששרו פעם. "מה עושה עושה החלוץ כשהוא בא בא הוא בא לקיבוץ, הוא בא לקיבוץ רוצה לאכול רואה בחורה שוכח הכל" עם התיקונים הנדרשים כמובן.

מנסון1

New member
ושיר קצרצר ממני

בשבת הגעתי לתפילה, והנה התחילה העלילה ברוך אתה השם, אבל זה לא אני אשם רק פתחתי את הסדור, ואז נכנס בחור הדור החזן אמר קדיש, ולא יכולתי להישאר אדיש מזמור שיר ליום השבת, החלפנו זה עם זה מבט ניסיתי להתכוין וזה לא עוזר, הבחור הולך חוזר הסתכלתי בסידור מיד, אבל הבחור שלח לי יד כשהגיעה קריאת התורה, התאהבתי בו במקום בבחורה וכשבא זמן ההפטרה, כבר ידעתי מה המטרה כשאמר השץ תפילת מוסף, הוא עשה סיבוב נוסף רציתי להרגיש קצת קדושה, אבל הלב דפק בלא בושה כשאמרו עלינו לשבח, נטשתי את קרנות המזבח אדון עולם אשר מלך, יצאתי אחרי והוא הלך כולם הלכו בשלוה לביתם, ואני הרגשתי כמו מטומטם דרור יקרא לבן עם בת, כך נהרסה לי השבת

מנסון1

New member
חן חן רבותי ../images/Emo24.gif

אמנם ביאליק נגלה עלי בחלום, ואמר שאם זה מה שיצא מהשירה העברית, כבר כדאי לו לחזור לישיבת וולוז'ין.

מנסון1

New member
שאלתי אותו

ביאליק המתמיד, מתגעגע לגמרא? אז הוא אמר, לא, אל הציפור. אמרתי לו, תיזהר שלא יבואו בחורים אמריקאיים לשם, שמא תתאהב באחד מהם, והוא ענה לי, מה זאת אהבה? אמרתי לו שישאל את ריטה. שאל אותי היכן היא? עניתי לו, בין הפרת והחידקל. אמר לי למי תודה למי ברכה? אמרתי לו, לזה שלא עושה שום מלאכה - מנסון. אמר לי אההה, זה אתה שמקלקל שירים בעברית? אמרתי לו ככה זה כשאדם הוא" נדנד נדנד רד עלה עלה ורד". אמר לי ראיתי בקוצר ידיכם. אכן חציר העם. אמרתי לו "יבש חציר נבל ציץ ודבר אלוקינו יקום לעולם" הוא ענה, כן אני זוכר שאמרנו את זה בוולוז'ין רגע לפני שיצאתי לעשן בשבת

מנסון1

New member
זה שירה קל, פזמון

לא שירה עמוקה שהמשורר מביע רגשות נעלים, וחוץ ממנו אף אחד לא מבין למה הוא התכוין, ואולי גם הוא בעצמו לא. שמפתיע בצירופי מילים שקשורים זה לזה כמו הומו ובחורה. והרעיון הכללי מסובך ומפותל, כמו משחק חידות של חמיצר, שנועד שכל אחד יבין משהו אחר, או לא יבין בכלל, העיקר שירגיש שהוא מעמיק ויורד לתהומות הנפש האנושית, זו הלא ברורה והלא מפוענחת. שירה מודרנית. כמו "הלכתי באישון העין של הלילה לאור העצים, עצי הענן., מורכבי החדלון, כמו חור שחור בגבינה כחולה, תהומות היש בזרמי האין" בערך משהו כזה. ביאליק אגב לא כתב ככה. הוא כתב יפה וברור, לשון חיה ותוססת, עברית נהדרת. תענוג לנשמה.

אפק בר

New member
מבין את תחושת ההחמצה...

אבל למה בבית הכנסת?:) ביזארי משהו... אם תרצה אני אוכל להלוות לך אמריקאים יש לי קשרים איתם :) חחחחח מקווה שתפגוש בו שוב:)

למעלה