סיפור שכך היה...

JonyMoto

New member
סיפור שכך היה...

אולי חלקכם לא יאהב את מה שעשיתי אך בצעירותי שחטתי חיפושית בחצר ביתי כדי לבנות ממנה באגי. לאחר מספר חודשים עמדה לי בחצר באגי לתפארת עם 4 גלגלים מנוע... בקיצור כל מה שחלמתי. לאחר מספר שבועות של נסיעה בבאגי האהובה שלי הגעתי למסקנה שמנוע 1300 מיושן אינו מספק מספיק כוח. ולכן התאמתי לגיר של החיפושית מנוע 1800 של סןבארו DL. דבר שלא היה פשוט והצריך התאמה בין גלגל התנופה של החיפושית ושל הסובארו. לאחר שסיימתי שמח ומאושר ניגשתי להניע את הבאגי וגיליתי שלסטרטר אין מספיק כוח לסובב את המנוע. ומאז אני תקוע עם 4 גלגלים,שלדה,גיר...בקיצור הכל חוץ מבאגי נוסעת. לכן רציתי לשאול עם למישהו יש רעיון איך להניע את הדבר הזה חוץ מאשר בדחיפה? כי זה ממש קשה להניע בדחיפה כשאתה לבד,תקוע באמצע השטח.

adik

New member
תביא סטרטר של סובארו של מנוע 1800

תביא סטרטר של סובארו מה יותר פשוט מי זה ומה עשית עם המנוע הישן שלך???

איזה שטויות אתה מדבר...

אתה חייב מתאם בשביל להלביש מנוע של סובארו על גיר של חיפושית המתאם חייב להכיל האוזינג של מנוע הסובארו כאשר הוא מרותך לפלטה עם חורים במידות מנוע החיפושית.. אין צורך בשינויים של גלגל תנופה.(משתמשים בגלגל תנופה של סובארו) היחידה המקשרת המניעה היא למעשה הקלאץ´. ניתן להשתמש בקלאץ´ 1600 של חיפושית הזהה בגודלו לזה של הסובארו. לא הבנתי בדיוק איזה קומבינה עשית שם אבל הסטרטר לא מסתובב בגלל שהעסק לא יושב כמו שצריך.

JonyMoto

New member
למה שטויות?

נכון אתה צודק בדרך כלל מתאימים את המנוע לגיר אבל כשאתה עושה את זה בכל פעם שאתה רוצה להחליף מנוע אתה צריך להתאים אותו מחדש לגיר. ולכן אני שיניתי את הגיר כך שהוא יתאים למנוע סובארו כדי שאני לא יוכל לחבר מנוע תוך עשר דקות במקום להתחיל לחתוך ולרתך. וחוץ מזה הבעיה היא לא שהמנוע לא מסתובב אלא שהוא מסתובב לאת מידי וזה נובע מכך שהקטנתי את גלגל התנופה. כלומר שהשינוי בין היחס בגלגלי השינים הפחיתה את הכוח של הסטרטר.

אתה הסתבכת יותר מדי...

להתאים מחדש לגיר??? למה?? יש לי מתאם בין מנוע סובארו לגיר חיפושית. הוא פריק וניתן להעביר בקלות ממנוע למנוע (הוא מרותך להאוזינג...) כל שאתה צריך לעשות הוא לפרק את ההאוזינג ממנוע אחר ובמקום להלביש את זה עם המתאם. אם ברצונך יש לי מתאם למכירה (כרסום ממוחשב) ותאמר לי: איך בדיוק אפשר להתאים את הגיר למנוע?? הלא כל נסיון להכניס תווך כלשהו ירחיק את שיני הקלאץ´ מהציר המניע של הגיר...

למעלה