סיפור קצר ששמעתי

haimweintraub

New member
סיפור קצר ששמעתי

ואתם בטח כבר מכירים.... אבל לא נורא... אחת האגדות השזורות באתוס של מנזר שאולין בסין - מספרת על חבורה של נערים שהגיעו לדלתות המנזר על מנת להתקבל אליו ולהפוך למאסטרים גדולים של קונג-פו. בהגיעם דפקו על הדלתות הכבדות והגדולות אולם אף אחד לא פתח את הדלת. נשכבו שם הנערים לישון, ובאמצע הלילה הקר והחשוך עזבו את המקום שני נערים מאוכזבים. במשך היום הבא עזבו את המקום עוד שניים מרעב ועייפות, ובלילה הבא עוד אחד פרש. בלילה השלישי פרשו עוד שניים מותשים, ורק ילד אחד רזה וקטן נשאר מצונף וממתין. רק אז, לאחר שנשאר לבדו נפתחה בבוקר הדלת והוא הורשה להכנס למנזר... סיפור יפה שממחיש את כל התורה כולה!

haimweintraub

New member
מחישות, עמידה על שלך

כח רצון, צניעות... אפילו התפישה שעל-מנת להיות מאסטר באמנות לחימה אין צורך להיות חזק וגדול, אלא גם מי שקטן, חלש פיזית וכד' יכל עם עוז, עקביות ונחישות והרבה מאמץ ואימונים ואמונה בעצמו להיות מאסטר

איכשהו נראה לי שזו לא בדיוק אגדה

שהגיעה מהמזרח, ותמיד אגדות כאלה נשמעות לי כמו "תהיה נוצרי טוב ומחונך ובסוף גם אתה תגיע לגן עדן". נראה לי שיש מתאמנים (ואני ביניהם) שלא יהיו מאסטרים גם אם יתאמנו כל יום למשך שארית החיים שלהם, למרות שמסתבר שלא הייתי מזהה מאסטר גם אם הוא היה דורך לי על הרגל.

MarkOfKain

New member
אוהד באמת...

אני מאמין שתזהה מאסטר אם הוא ידרוך לך על הרגל וגם תדע להציע לו כוס תה ובייגלה.

מאסטרים לא אוכלים בייגל'ה

הם אוכלים את הביסקוויט הזה שאתה מקבל בשאולין בארוחה הראשונה, ואתה חייב לשים אותו בתור תחתית לצלחת אחרת לא תוכל לקבל מרק. אהה... אופס... הרסתי למישהו את המבחן? מתנצל

MarkOfKain

New member
אויי ויי... ../images/Emo178.gif

במקומך הייתי מתרחק מעכשיו ממקומות הידועים כמרכזי שאולין... (לדוגמא כווית) מאסטר וו-פי-צי עצבני עלייך רצח, לקח לו 60 שנה לעלות על הקטע של ה"עוגייה בתור תחתית או שתלך לאכול חמין בחוץ איש זר".

Toledano9

New member
למה לא אגדה מהמזרח ?

מאיפה חשבת שהגיע המאסטר הסיני הכחוש אם לא מאותו "ילד אחד רזה וקטן"?!

טולדנו

אתה מאוד בקיא בלינגו של הותיקים יחסית למישהו שנרשם בינואר 06'.

crane

New member
עוד דבר שהוא ממחיש

זה את הכלל הסיני העתיק: לפני שאתה מגיע למנזר שאולין, תתקשר לברר שעות פתיחה! בטח הנערים האלה הגיעו בדיוק בזמן הטיול השנתי של הנזירים. הם היו צריכים לישון כמו כלבים בחוץ, בזמן שהנזירים נהנו משיט דיסקו בכינרת.

../images/Emo45.gif על הכלל, וכדאי לזכור עוד דבר

כולם ישנו כמו כלבים בחוץ, אבל חזרו הביתה; "ורק ילד אחד רזה וקטן נשאר מצונף וממתין"... הסיום שלא סופר: הוא הורשה להיכנס למנזר, ולאחר שלושה לילות קרים וחשוכים מחוץ למנזר הוא קיבל טיפול מסור בדלקת ריאות.

ריבולבר

New member
לי זה מזכיר את "מועדון קרב"

מה שהסיפור הזה מזכיר לי זה את הסרט "מועדון קרב" (לדעתי הסרט מס' 1 בכל הזמנים) בו בראד פיט מעמיד חניכים שרוצים להיכנס אליו הביתה ולהצטרף לקבוצה שלו מס' ימים בחוץ, ורק אח"כ הוא מכניס את מי שנשאר לעמוד שם.

למעלה