סיפור קטן

גלבוע

תתחיל ללמוד את הסלנג. לא שבת סגורה אלא לסגור שבת.
ובשביל ההתחלה כאן

גלבועא

New member
אמא, יש לי בת בקבע

הבן התקשר והודיע שיש להם "שבת סגורה" , לא המצאתי את זה.

גלבועא

New member
סיפור קטן

אני כבר רגיל ש"צועקים" עליי כשאני מספר את זה, אבל פעם אחר פעם אני אומר לזוגתי האהובה שאין לי דרך אחרת להסביר את השינוי שחל ביחסיי עם אחי הגדול. אמי נפטרה לפני שנתיים וחצי, בערך. מאז שהלכה לעולמה כמו הוצא או שוחרר מכשול, פקק במנע מערכות יחסים סבירות בין האחים. הנה כבר למעלה מחודשיים כל יום חמישי אחי מגיע אלינו לביקור די ארוך בשבועיים האחרונים אני אפילו מבשל גם לו. כל הדברים האלה לא קרו כשהיא היתה בחיים. הסיפור האישי שלי לא הכי עמניין אלא השאלה הכללית יותר - האם אתן/ם חושבים/ות שיש ביכולתו של אדם אחד ליצור כאלה קשיים וכאלה מכשולים בקשרים בין הילדים שלו עצמו. [הפרד ומשול - היא היתה מקצוענית בזה, ככה היא השיגה שליטה מלאה עלינו]. דיברתי אתמול עם הצאצא צאוחר בלילה, הוא נשמע עייף לגמרי, אבל "הכל בסדר, אבא", "אשמור על עצמי, אבא" , "טוב, אבא" , "תודה אבא". [הפכתי ל-אבא סוף סוף
]

shkedud

New member
בוקר טוב גלבועא, שמחה לך שהבן מתקשר

מהצבא. לגבי הסיפור והשאלה שלך. בהחלט שהורים לפעמים (לרוב בצורה לא מודעת) גורמים לאחים להיות ביחסים כאלה ואחרים. מה שטוב שאפשר לעשות תיקון. המשפחה שלנו, למשל, כמעט שלא הייתה נפגשת מחמת אמא שלי, שהייתה עוכרת שמחות אמיתי, ולאחר שנפטרה הרבינו להיפגש (האחים ואבא) באוירה קלילה וכייפית. מאז שאבא נפטר (הוא היה סוג של דבר בינינו) אנחנו נפגשים פחות, אבל תמיד באוירה ידידותית נטולת מתחים ו/או התחשבנויות וכעסים יום טוב

אודרי11

New member
הורים מרעילים.......

יש תופעה כזאת והיא לא נדירה.... מכל מיני סיבות ההורים או אחד מהם אוהב להיות במרכז הבמה ולתת את הטון, וזה בא על חשבון ההרמוניה המשפחתית. אצלכם כנראה גלבוע...הסתלקותה של האמא מהבמה, נותנת לכם אפשרות להתקרב...וזה טוב.

מיקאלה1

New member
אני מאמינה שהורים בדרך כלל רוצים את טובת

הילדים, בדרך שלהם, שהיא לא תמיד מובנת לילדים, אבל כמובן שיש יוצאי דופן, לא יודעת אם תמיד האמא היתה כזו, אם זה בא לה מהבית בו היא גדלה, או שינתה התנהגותה בעקבות אכזבה כזו או אחרת מילדיה, חסרים פרטים כדי להבין. ותמיד חבל שכשההורים היו בחיים לא יכולנו לא היו לנו הכלים להעמיד דברים על מקומם, ולהגיד מה אנחנו באמת מרגישים. אבל בינינו לבין עצמנו אף פעם לא מאוחר. וטוב שהיחסים עם אחיך טובים, מעניין שהאמא הצליחה להסיט אחד לכיוון שלה, בדרך כלל הורים כאלה הילדים מתאחדים ביניהם מול ההורים ומשחקים את התפקיד מול ההורים. אבל יש כל מיני משפחות ומצבים בחיים.

גלבועא

New member
אין לי ספק שישנן סיבות רבות

אבל, אדם שרואה במו עיניו איך צאצאיו לא מדברים זה עם זה, ועדיין עסוק ב"לספר" דברים לא נעימים על כל אחד מהם...

בת אל 7

New member
יש גם מקרים הפוכים,,שההורים הם הדבק המאחד

בין האחים,,ובהסתלקות ההורים החבילה מתפרקת תודה לאל שאצליך זה לא כך ,גלבועא,,,

גלבועא

New member
לא יודע אם היתה בעיה של

הרמוניה משפחתית, היתה בעית תקשורת קשה מאוד בין שלושתינו, שהתפוגגה ברגע שהלכה לעולמה, ישבנו יחד שבעה וחגגנו, ברצינות, את ההיכרות המחודשת שלנו. [הפכנו רציניים רק כשבאו "לנחם" אותנו]

או כך או ההיפך

אני חושבת שברהבה משפחות ההורים בעצם גורמים לאיזשהו קשר בין הילדים.(הנשואים). או קשר חם ואמיתי עמו שמצופה בין אחים, או אינם משכילים לכך ואז מרעילים אחד כנגד השני, או שבכוח משמרים קשר. והכי חשוב, שהילדים בצבא וטוב להם ולומדים להעריך יותר ופתאום כאילו מחפשים יותר את חום הבית שקודם היה ברור מאליו. נו, מתי נוסעים לטקס השבועה?

pf26

New member
כן... ולא...

אמא שלי נסתה לסכסך בין אחי לביני ולא הצליחה, כי לא נכנענו לה והתעקשנו לא להקשיב לה. מצד שני אמא של בעלי, שהקשרים המשפחתיים חשובים לה מאד, "הצליחה" להרוס את היחסים בין אישי ואחיו הצעיר. כנראה שיש שם תערובת של קינאה וגם סתם חוסר כימיה. עובדה היא שבעלי מתעב את האח הזה (אחד מתוך ארבעה) ומחבב מאד את אחיו האחרים. אני מחזיקה את הקשר איתו "בשיניים", גם כי אני יודעת כמה קשה ניתוק קשר וגם כי אישתו מאד נחמדה.

גלבועא

New member
גם אצלינו במשך שנים

זוגתי שמרה על הקשר, כשאני לא דיברתי עם אחיי מטוב ועד רע.

למעלה