סיפור קטן מהחיים.

danigl

New member
סיפור קטן מהחיים.

למה כל כך חשוב לי שלא יהיו טעויות והטעיות בנושא המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM)? סיפור קטן: יש לי חבר ילדות. אנחנו מכירים בערך 55 שנים. עוד מהזמן שהיינו רצים מתחת לשולחנות. יודעים המון אחד על השני, מכירים כל מיני דברים זה אצל זה. למרות שהחבר מאוד רוצה ללמוד TM, הוא חוזר ואומר לי, כשאני שואל אותו: 'נו, מתי תלמד?' 'דני עם כל הכבוד לך, אני לא מוכן לשבת כל יום, פעמיים ביום, עם כרובית על הראש!!!' סיפרו לו פעם, מישהו כמו כמה חברים בפורום הזה, ש-TM מתרגלים, חובה - אחרת זה לא עובד, עם כרובית על הראש. למרות שאנחנו מכירים שנים, ולמרות שהוא יודע שאני אדם רציני, ולמרות שאני אומר לו 'חביבי, אין כרובית ואין נעליים.' הוא תמיד אומר: 'טוב, אתה רוצה שאלמד, אז אתה מספר לי את זה. כשאבוא ללמוד, מייד תשים לי כרובית על הראש.' צורות שונות ומשונות של 'כרובית', אני שומע כבר במשך כמעט 30 שנה שאני מורה ל-TM. אחד אומר, זו היפנוזה, אחר, זה לא עובד, השלישי המנטרה היא שם של אלילים הודיים, הרביעי זו לא מדיטציה אמיתית ועוד ועוד ועוד. לך ספר להם שאין כרובית!!! לכן, לכל הדברים, הכי מצחיקים, הכי פחות הגיוניים, שנכתבים כאן בפורום, נסיתי להתייחס במלוא הרצינות ולהגיב עליהם. לכן התחלתי להכניס יותר ויותר מחקר מדעי. כמו שכבר כתב הארי, על זה אף אחד לא יכול לחלוק. על זה אף אחד לא חולק. לך תתווכח עם עובדות מוצקות. סליחה – יכולות להיות טענות - אך ורק למי שלא קרא את הכתוב. ואז שוב מתחיל סיפור הכרובית. משהו שאני מאוד מקווה שלא יישמע פרובוקטיבי. אדם שמגיע לו ללמוד TM, יתהפך העולם, בדיוק ביום ובשעה המיועדת – הוא יילמד. מי שלא מגיע לו, יעשה אלפי סוגי מדיטציה, יחליף מדיטציות כמו גרביים או יותר, יקטר, יקלל, יבוא עשרים פעם להרצאת מבוא על TM, ואם לא הגיע תורו – כלום לא יעזור. הוא לא יילמד. אז למעט אותם אנשים שהאמת גרמה להם לכל כך הרבה כעס ומתח, אליהם כתבתי לפני יום-יומיים, ואת דבריהם אינני מתכוון לקרוא יותר. כעת הם יכולים להשמיץ וללכלך כאוות נפשם. אני לא אגיב. לא אדע אפילו שהשמיצו. (הארי אולי כן, אני לא.) מי שיכתוב ובאמת ירצה להבין יותר, ימשיך לקבל את מלוא התשובות הרציניות ביותר. יום יפה דניאל

למעלה